Edno prasanje zenski 34 nedela sum i kako sto stanav mi protece voda bez mirizba bez boja Dali mislite deka e vodenjak dali da odam na bolnica ili ne e nesto hitno da cekam do sabajle Panika me fati
Јас забележав деновиве дека кога ќе ми се вцрвенат стапалата, како бели точки се појавуваат, и сакам да ја прашам докторката дали е во ред тоа. За двоење со прво дете си приплакувам секој пат кога ќе останам сама. Пред него кога ќе се растажи за тоа глумам силна и смислувам приказни да му ги пренасочам мислите, но сама не можам да се излажам. Најјјмногу сакам да заврши со природно породување, само за да можам да потпишам дека си одам порано (ако се е во ред нели) за да можам поскоро да сум со него. Не дека е некаква лепенка за мене, баш е самостоен, пуштан е да шета со други преку ден, но никогаш нема спиено кај друг, никогаш не сме се одвоиле со денови еден од друг. Плус ми трга прваче, и се му е насобрано и него и мене што како кога ќе биде. Би сакала да си ја дочека сестричката дома пред да тргне на училиште, за да не бидам сама и за да и се порадува подолг период од денот. Ќе мора да им смислиме голема занимација за тие денови да не сетат дека не нема. А ние како ќе се снајдеме...
Ако е поголема количина наеднаш, или ако е помала а истекува пак и пак отиди на дежурен, таму ќе видат дали е плодова вода или не. И мене прееска ми протече малку, ама утре сабајле сум на цтг, и ако се е мирно вечерва ќе чекам до сабајле.
Велат дека оргазмот прави контракции на матката, па така успевало...баш се сеќавам матичната на почеток ја прашав за секс, ми рече може, но без свршување затоа што предизвикувало контракции. Така проба?
До човекот што прегледува е, 3 жени ме прегледаа не ме болеше, еднаш ме прегледа машко и болеше и ме раскрвари така да кој ќе се погоди. Ајде не мисли на тоа боли моментално и после пушта. Мора да се отвориш ако идеш природно. Издржи мајка бебче ќе дојде на свет.
Па не ми се нешто баш најредовни ама тука се... на колку време треба да бидат за да се спремам за во болница ?
Искрено тоа и мене баш не ми е јасно, а втора бременост ми е. Со првата бев царски не осетив контракции, ниту водењак ми пукнал. Ден пред да се породам ми падна чепот и имав некои менструални болки и болки во кичма ама ништо страшно. Сега сум на два ума , дали да пробам природно ама многу ми е страв Ќе видам докторот што ќе каже во среда.. Ќе се пораѓам на ГАК. Ти каде ?
Имаш болки некакви до сега? Мислам да појдеш, кај мене пукна водењакот и првите 3ч се отворав постепено и капеше само потоа одеднаш истече вода како на филмовите. Ништо не те кошта да појдеш да те видат
Дојдов да се пожалам да знаете. Вечерва имам болка не можам да заспијам, претходно мн ме болеше на десно, сега како левиот јајник и цела лева страна со колк со сѐ. 21+3 недела сум, од пред недела дека ми почнаа болки во срамна коска и ниско у при движење и секако. Следна контрола ќе се консултирам за појас
Bev I puknat e vodenjakot za zal Ctg e mirno i nemam bolki i ne sum otvorena no mi dadoa inekcija za zreenje Ke mora da me poragaat denovive Do sega bese se super od nigde ova se sluci
Луѓе, почна паника да ме фаќа. Откако прашував, кивнав во стоење и ми истече голема количина исто рака водлесто, ама си реков ок урина е (веројатно) и се смирив некако. Сега морам да бидам малку незгодна, на се*с бев над маж ми и кога потстанав ми кажа дека капнала бледа капка на него. Досега ова и двајцата сме сигурни дека се нема случено никогаш. Исто така, перинеум мислам дека се викаше тој дел, ми делува на многу омекнат. Кај вас знаете дали е таму омекнато? Ќе пукнам до утре, пак нема да спијам мирно.
Да се надоврзам на претходното мое пишано , само што ми испадна мускуларниот чеп, па ај да видиме чекаме што е следно
Уф, видов 34 недела си ама со лесно. Веќе кога е пукнат водењакот мора да се помириш и да мислиш позитивно, мора да го извадат бебето бидејќи ќе му се намалува водата. Се ќе биде добро, за ден два ќе имаш бебуш во раце и ќе поминете добро