Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.271
    Допаѓања:
    19.071
    :о е каде на маврово... јас како што читам и гледам прогноза од викендов ќе е заладувањето. Значи ќе поцркаме. Пошто без бремените и хронично болните овие 3-4 дена ако работат од дома/не работат ќе пропадне државава (facepalm)
    Безобразно:envy:

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    7.663
    Мислам дека колку повеќе се тензицираш толку повеќе не тргнува. Јас отидов со провокации 40+ со сила го истеравме од стомак и си го читав искуството во породилни сум пишала за второ ќе чекам болки. И како се доближувам до 9 месец викам фак ит пак би одела со провокации ако пак немам абер како претходниот пат. Трпениево само се намалува, јас едвај чекам одмор да земам и породилно да отворам, не ме држи место на работа. А дома уште толку ќе полудам, знам :sweat:

Последна измена: 11 август 2025 во 21:17
    На Anaroz1 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    35.154
    Уште малку и ќе се гушкате мами. :l:

Многу е напорен трет триместар, знам. Ама верувај ми кога ќе ти кажам, секој ден ми фали бременоста.
    Ми фали мешето, колку и да звучи клише.
    Ми фали чувството кога ќе ме клоцне и ќе ми го стопли срцево.
    Ми фали кога бевме само јас и син ми, дека во меше ми беше најзаштитен.

Ама па уште малку ти следува период на новороденче. Пренапорен период. Зависи од психа до психа, ама лично за мене беше исцрпувачки.
    Ама да те утешам дека поминува сѐ.:l:
    И сега да сум со овој ум, нема да дозволам да паднам толку на психа.
    Секој ден му ги гледам сликите од новороденче и си плачам, дека веќе нема никогаш да ми е толку мал.
    Радувај му се секоја можна секунда, дека времето е крадец, буквално.

Се распишав јас хаха. Ме понеси емоцијата.
    Со лесно на сите во темава, премногу ми фали да ви кажам најискрено.
    Рано ми е за второ, рано ми е за второ, рано ми е за второ. (lalala)

На Lostinparadise, Smile.e, fragaria и 7 други им се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    4.166
    Мислев никогаш нема да кажам дека ми фали, ама навистина ми фали тој период:inlove:. Освен прв триместар:puke:, баш овој период беше.
    За паѓање психички, мислам дека сите паѓаме кој повеќе кој помалце.

На fragaria, Puffy2019 и QweenSM им се допаѓа ова.
  5. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    160
    Исто и јас чувствувам дека ми е смален стомакот, мислев дека само јас си замислувам сега кога читам малку се утешив. Некако чувствувам дека ми е спуштен надолу и помал од претходно, утре сум на контрола па ќе видиме што ќе каже докторот :inlove:

На pikachu2, jagoda777 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  6. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    153
    Моево бебе реши да си побрза и да се роди во 37ма. :inlove::inlove: Додека се гушкаме моментално, Ви посакувам лесно породување и ги чекаме останатите августовски бебиња. :l:

На Anastasia579, Ani93, Anaroz1 и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.235
    Ти мислам дека си во втор триместар, а тоа е сосема нормално да се случува, не се грижи многумина тука прашувавме дали е во ред.
    Да не претерам, ама во прв триместар ми беше поголем отколку во втор, барем првата половина, затоа што ужасно ми се подувуваше, и така многумина "ме фатија" уште во втор месец дека сум бремена.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.235
    Честитки мајка, да сте живи, здрави и најсреќни :l::hug:

9. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.235
    Не сум имала, но некако многу ми делува. Се надевам ќе се јави некој со искуство да каже.

10. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    160
    Бремена сум 37 г.н. ама цела бременост имав помал стомак бидејќи сум покрупна и ретко кој знае дека сум бремена :D

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    13.122
    Со големата пратив маж по тест, знаев дека овој пат ќе биде позитивен, направив и целата во шок прво нешто што направив откако си дојдовме малку на себе со маж е да му пишам на брат ми. Не беше во Мк и само нешто безвезе му пишав.
    Утредента им кажавме на моите. Се осеќав многу посрамено, буквално како да треба да им кажам еееее колку и како се сексала ќерка ви да знаете само. И затоа маж кажа, а јас до него ќутев со главата надоле.
    Со второво, гледам тест позитивен, маж ми се смешка во стил знаев, не сум нормален. Прво што направив му се јавив на брат ми да дојде. И му кажав и почнав да си плачам од некоја мака.
    Вечерта на моите кажавме, после преглед на гинеколог, за некој ден и на детето. И тука веќе одма цела градинка знаеше и ми честитаа.
    Јас тргнувам од тоа дека и да се случи нешто, да не заврши убаво бременоста, пак ќе морам и тоа да го кажам. Сигурно нема да одам на што и да е и да кријам.
    Правете си како сакате, кога мислите дека треба споделете. Ама не чекајте само затоа што некој таму рекол најдобро е да се почека до срцева акција/крај на прв триместар. Срања се случуваат. Ако не споделам и добро и лошо со брат ми тогаш со кој?

На Anaroz1, BellaBibi, rainbowec и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.235
    :rofl: извини те молам, не знам зошто те помешав по сликата со Пикачу.
    Затоа се збунив си викам зошто се радува дека и е потспуштен стомакот толку рано :rofl:
    Значи ние сме блиску, па така и имаме слични симптоми.
    Шала на страна, не е истиот стомак. Секој ден го гледаме, не е можно да си умислуваме 8)

На pikachu2 и Black-Beauty им се допаѓа ова.
  13. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    160
    Имаме слични профилни фотпграфии само што нејзината е малку побледа :D:D:D:D

На pikachu2 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  14. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    892
    Pa trebashe vcera da me zadrzat ama nemashe jaki kontrakcii pa se dogovorivme za utre sabajle :) ako e se kako shto treba bi trebalo da me zadrzat za poragjaj. Grloto e skraeno, meko, cepot padnat i sukrviva imam vekje 5 dena po red. Do petok mi e kraen termin pa da vidime shto ke bide. Jas deka bev visokorizicna se molevme da izguram do 34ta doktorkata mi vika aman shto napravi dete rekovme stiskaj ama ti pretera vekje pushti nekoja kontrakcija ajde :)

На Anaroz1, fragaria, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.223
    Рано ми е не ме брзајте, оваа бременост многу повеќе ја уживам од првата и не ми се брза никаде (fingers)

На fragaria и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.452
    Допаѓања:
    5.752
    памтам дека беше ризично. ама готово пројде сега, ќе се олесниш уште малце. со лесно само и чекаме мекици :D

17. Anastasia579

Anastasia579 Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Женски, бремена сум 21г.н.
    Бебе го чувствувам од 16-17 г.н.
    Ама од пред недела -две повеќе и повеќе, и тоа често бутка надоле, кон вагина..и ми прави нелагодност. Инаку болки немам, пред 2 недели на преглед бев, ок беше се, постелка на заден зид, затворено грло.
    На скрининг сум наредна недела, ама ако продолжи вака, ќе одам на преглед и порано.
    Некој искуство..
    Со првата бременост колку што памтам не ми беше вака.