Малку доцна гледам, се надевам дека си добро. Јави се на матичен поскоро затоа што не знам како и дали делува на плодот.
И јас завршив со цтг денес. Цтг мирно доплери уредни, меше на бебе за 2 недели помало До сега сите контроли беше за 1 недела поголемо, докторот ми кажа дека воопшто не претставува тоа никаков проблем и да не го мислам но... Ме прегледа со рака, ми кажа грло затворено но омекнато. Цервикометрија 44мм, контрола по 10 дена
Ако имаш мака со киселини, ќе имаш од било што. Секако нели од одредена храна има многу потешки киселини. Кај мене не помага ни порано каснување. Ќе јадам последно во 18 часот, и ќе се разбудам ноќта со киселини, ќе се напијам вода некоја голтка и ќе ми се засилат... А еве вчера вечерта во 11 и пол јадев диња и малини, си легнав во 12 и пол, без никакви маки за тоа како да се наместам, ни сл., а очекував дека ќе ме здробат киселини. Често пати се случува и кога ќе станам од спиење да имам печење во грлото...
Честитки мајка, да сте живи, здрави и најсреќни Како ме сецна со тоа "Се роди Јована", и јас ја чекам мојата, и ми дојде така некое убаво чувство
Мислам дека ми падна дел од чепот,превозбудена сум, рацеве ми се жива вода. Знам дека вештачка интелигенција не е на кој што треба да се потпирам,но од вчера кога ги пишував симптомите ми велеше дека породувањето ќе почне за неколку дена. Пратив слика, и го прашав дали кај второротки оди ова побрзо? Еве го одговорот.
Fala vi mnogu na site, samo so ubavo da se vrakja <3 Jas imav dosta komplikacii, koga me hospitaliziraa na gak vo 12 nedela mi rekoa deka za mene nema nikakva nadez i da cekam da go isfrlam plodot. Od tamu se spakuvav i otidov kaj dr. Afrodita vo remedika po bezbroj preporaki i preubavi procitani iskustva. Da ne beshe taa nemashe da bide ni ova dete, pred se covek, covek nad site lugje, besprekoren doktor nemam zborovi iskreno. Posvetena, covecna, strucna, trpeliva. Kamo site da bea takvi vo ovaa bloagorodna profesija. Bev reshena deka shto i da bide ona ke me poragja i ne zgreshiv. Nemam dovolno zborovi iskreno ne znam kako da i se zablagodaram za se i kako da vi dolovam za kakov covek stanuva zbor. I se poklonuvam do zemja
Jas na skrining bev kaj nea takvo detalno objasnuvanje do sea nikoj ne mi dal. Alal da i e za site pari so gi dadov i jas segde ja falam kaj i da stignam, da ne bese ona i za stomacniot virus kojznae so ke mi bese ona im rece infuzija da mi stavat ne ja ni naplati
@Puffy2019 аии Може да е за брзоо а може и ништо да не значи чепот , прати дали ќе имаш болки Инаку не , не ме проверија вагинално дека немало контракции а таман мислев ќе биде денот Само смирено и се ќе биде супер @olly14 Да е жива и здрава Јована
Мамички со повеќе искуство Дали ќе ми требаат повеќе бодиња 50-56? Колку брзо ги прераснуваат? Јас имам 3-4 само сега сум на мисла да не ми требаат повеќе . По интернет гледсм 50-56 е за 2.500-4 кг. Мојава е веќе накај 4кг ама знам дека не се веродостојни скроз мерењава . Се мислам дали да земам повеќе толку мали
Мама земи си поголемки. Мн брзо ги надраснуваат. Јас со првото ништо од тие 56ки не искористив, 4-5 само и порасна дечкото мој. А се роди мало бебенце едвај 3кг