Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Не би требало да се штетни јас стално ги користам и оние три пакетчиња за 78 ден. во Жито маркет што ги има со мирис на јагоди па мислам не е штетно да се користат а и многу често си се одмивам и 2 пати во ден се туширам :D

Иначе мешиња јас од сабајле ништо не можам во уста да ставам ни лажица супа не можев да изедам одма имам нагони :envy: само цеден лимон со водичка пола чашка успеав да испијам , мучно мие ми се јаде цревава песни почнаа да пеат а јас:envy: и дрскаицата ме фати офф оффф:headbang:

@mama89 не се замарај ама ич гледај да си ти најадена и бебушко да е добро ;)
    Јатрвами во бременоста остана трудна на 56кг. се породи со 109 кг. бебето и беше 4380г. и 54 см. Па енеја сега слаба пак :)
    Јас ете 6 месец и само 5 кг. се имам поправено а со првото од цели девет месеци само 9,5 кг. качив и во болница по пораѓајот бебето си го земав а од болница без стомак и без кило плус на мене искочив бев како летва рамна (генетиката си умешала прсти) а да видиш што све јадам и колку јадам ќе се чудите сите дури и девер ми што има 136 кг. Не јаде колку мене :D:D:D

Last edited: Sep 1, 2015
    <3 pleza4e <3, mama89 and Mariangel like this.
  2. eliii89

eliii89 Истакнат член

Of lele,zemi dvopek,biskviti po nekoja kasnuvaj

3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Ништо не ми помага :( пробано е све и џабе а и ми се гади од све чудо бреее што вирус ќе да беше :( :(

4. kallias

kallias Популарен член

Jas denes pravev :pizza: za rucek i mi se pogodi epten (y) i si se nalapavme site i mm i sinceto i jas i ima uste cela tepsija, aj za vecer vikam da si kasneme pak :lol: Kolku mi zabranuvaat da jadam testenini, leb i blago, mene tolku povekje mi se jade, posledniov period ama se opustiv i se zivo jadam ic ne pazam, a treba deka pokacen mi bese skrieniot sekjer pred 1 mesec i sega pak kako za inaet mi se jade blagoo mi se place....ufff maki zenski :@
    A za kilogramite jas 8 mesec sum i samo 8 kg imam staveno, mislam deka ne se mnogu, plus bebuska mi e dobra isto vo kilaza ne e i taa debelo bebe neli so potencira na dijabetes ama ne znam zosto mi bese pokacen sekjerot togas i za prvoto dete isto bese taka i me karaa isto da ne jadam blago ta ova ta ona , jas kako na mene da ne se zboruvase se so si sakav si jadev i se si bese vo red na krajot i so sinceto i so mene. So da kazam ne znam, tie xormoni znaci zamo zbrki ni pravat vo bremenosta aaaaa (facepalm)

<3 pleza4e <3 and Mariangel like this.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Toa so kilazata e stvarno mnogu licno. Nema potreba od drsko ponasanje. Se dodeka ne pretstavuva opasnost za bebeto, osven sovet drugo ne smeat da zucnat! Arno ama, ovie partiskive ocigledno tolku im sece pametot, pa zborat se i svasta. Jas go imam obratniot problem, oslabnata sum 10 kg vo bremenost, i edna doticna doktorka vika-garant ti e bolno bebeto! Ili so tebe nesto seriozno ne e vo red. Na kraj si kasna od gazot za zborovite. Manete gi tamu, nek se gonat!

ivi1987, only44you and mama89 like this.
  6. mama89

mama89 Истакнат член

@kallias ме чуди ти иич не си поправена а шеќерот висок чудно:?: мене шеќерот ми е 4,6 .железото 15 или 16 ,триглицериди ,холестерол се сее во нормални граници. А 20 кг поправена а јас и ти исто сме ....иии душата ми ја извади денес ...:( среќа плодава вода и постелка се супер а и цервиксот ми го мереше одличен беше. Нз зошто тебе на диета те ставила...мене ме стави и шо да правам :( а секој ден на работа со пици кифли и грицки и торти сум....:(

Mariangel and kallias like this.
  7. kallias

kallias Популарен член

@mama89 i mene sekjerot sekoj mesec so go meram na gladno koga pravam krvna slika mi e super, kaj nas se drugi edinicite od 70-110, ne se kako vo Mk i mene mi e 80, do 85 najvekj do sega, ama skrienioti bese povisok posle 2 casa od ispienata glikoza so ja pies koga praves ispituvanje i zatoa mi zabranuvaat blagi sekakvi testenini leb i sl. Toa e rabotata ufff maki slatki (facepalm)
    Da se nadovrzam i mene plodova voda mi e super,ni pomalku ni povekje, a neli pokacena plodova voda isto e znak za pokacen sekjer ili dijabetes i postelka super i cerviks dolg i ne znam sto da kazam ni jas, sto kako gledaat kojznae :(

mama89 likes this.
  8. kallias

kallias Популарен член

Inace da ve prasam koga kje pocnete so sreduvanje na alistencata za bebceto i spremanje na torba za vo bolnica za vas i bebceto? Jas se mislam koga da pocnam da peram i peglam, t.e. prvo da gi izvadam od sin mi istite benki, bodi, spikozni planiram da gi koristam za pocetok, samo mi se dignati nekade pa treba da gi rasporedam eden den ama ne znam koga da pocnam....rano e uste 8 mesec??

9. mama89

mama89 Истакнат член

Fotografija0020.jpg
    Срцка јас од 1 октомври планирам со перење пеглање и спремање....искрено си мислам до 20 октомври ќе се породам само здравје се да е во ред...:) иначе еве го мојот ручек денес морков и цвекло без зачини со малку маслиново и лимон :(

Eli23, ivi1987, mdenkov and 6 others like this.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Срцки, каде низ Скопјево купувате трудничка гардероба...ми требаат труднички панталони?
    До скоро ми се врткаа низ шкафовите 2 пара од предходната бременост но сега кога ми требаат никаде ги нема!!! Иако сум 18+3 веќе ништо не ме собира а поправена сум околу 3-4 кг. ама се како да е отидено во мешето, и чудно многу ми е оптегната и заоблена горната половина од стомакот??? Си мислам кого да прашам да не треба нешто да се прегледувам???

11. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Да ти кажам јас крај на 8 месец тоа го средив, и сега си седам раат и си чекам.
    Алиштенцата се перени, пеглани (посебно ми беше мерак кога ги пеглав такви малецки слатки:inlove:)
    Инаку мразам пеглање:D:D попрво на цела куќа генералка ќе направам ама пеглата со тешко срце ја фаќам:D
    Торбицата за во болница исто ми е спремна, се што треба за мене работи, за бебето и си седи и таа чека:D
    Облеката за излегување од болница исто ми е спремна, :D за мм само да ја земе после, инаку додека се разбереме што како ехееееее, вака спреми си се на време и после мирна глава :D

@Sunshine_1979 јас купив труднички фармерки од Буњаковец доле во подрумот има две дуќанчиња за трудници, ама искрено не сум ги облекла бидејќи ми е топло :sweat:, фала богу се друго ме собира што сум носела и кога не бев бремена па си ја носам уште истата облека.
    Инаку исто така во Ваикики има труднички, мислам дека се поефтини доста од дуќаните во Буњаковец, е сега во Ваикики се сите фармерки, а во Буњаковец имаш и панталона и сукњи со ластик горе :)

Eli23, tweety26, MilaP and 2 others like this.
  12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Јас баш вчера прашував што ќе ми треба за во болница,сестрата ми рече ништо така ќе си дојдиш,после ко ќе те земаат ќе ти го донесат само комплетчето за бебето и транспортерот. Јас ќе се пораѓам во приватна инаку,а алиштата од бебето ќе ги перам и пеглам дури во октомври

Eli23 likes this.
  13. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Нормално бе срцка кога приватно ќе се пораѓаш дека не ти треба:D:D
    Таман работа толку пари ќе фрлиш уште да ти речат да си носиш памперси, улошки итн.
    Еднаш бев на приватно на операција, за жал за неубава работа.... те третираат како кралица:)

Eli23 likes this.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

И јас бев во истата болница кај што ќе се пораѓам пред 2 години исто за неубава работа,бев задоволна од нивниот однос спрема мене како пациент и ја водам таму бременоста цело време затоа и се одлучив и таму да се породам

15. irenna

irenna Популарен член

Во приватна болница ништо не ти треба освен четка за заби, паста и чешел, а ако немаш и тоа ќе ти дадат. Кога ќе те пуштат дома ќе ти донесе маж ти алишта за изнесување на бебушот, јас имав транспортер, а видов и дека може и во корпа. Пелени, влошки, шпихозни, спаваки, шампон...се имаш таму и тоа колку сакаш, исто и помош во секое време. Стискаш копче и доаѓа сестра да ти ја исполни секоја желба :) ;)дали за тебе за станување, одење во тоалет, туширање, или за бебе да го донесе- однесе.

m.i.g and Eli23 like this.
  16. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Мене ми се перени од 8ми месец уште да ги испеглам си реков 9ти да влезам за попресни да бидат па деновиве и тоа да го завршам.Мојата торбица 90% е готова ќе купував денес влошки за после пороѓај и за градите ама не знаев од кои и не зедов.А за бебуш освен пелени не знам шо треба а редно е и него да го спаковам.Инаку за на државна се спремам.
    Мешиња исцедокот ми стана погуст и има чудна миризба како на антибиотик.Да не се топи мукозниот чеп? @kristina.k и кај тебе е така?

Eli23 and tweety26 like this.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Едно Чупе кај мене вчера беше како благ и јак мирис, а денес нема на ништо ама е потечен нонстоп сум водена. Не знам веќе од овај исцедок, а и од потта, од ум се вадам.

Едно Чупе likes this.
  18. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Ќе се тешиме сега то е вчера јас тебе денес ти мене :rofl:

kristina.k likes this.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Мамички добра ви вечер и од мене. Читам се припремате за породување, алиштенца, еуфорија.... Не декс го немам тоа чувство и јас, среќна сум со децата премногу, се радувам на секое клоцкање на бебуш, едвај чекам да се породам, но некако сум само во солзи последниве денови:( Незнам дали постои таква дијагноза, или јас ќе бидам прва, но мислам дека сум во предпородилна депресија!!! Животот ми е сведен на рутина, стани во толку, преслекувај пелени, готви, чисти, мочале, какале, плачеле,па шетање со нив.... 24 часа ссмо со деца, мм ем цело лето на работа од јутра до сутра, сега кога порано се враќа заслужено одмара од кафич во кафич, па ко ќе заврши шетаме заедно со децата и јас со нив во 9 во кревет тој во провод.... :envy:(facepalm)секакви филмови си правам, не престанувам да липам два дена, ненаспана сум, ем секоја ситница ми се мери, леле плачеле децата, не било измиено, имало прашинка... ем сум ексклузивно 24 часа само мајка ем само во тоа сум оценета дека не чинело!!!! Живците ми се на конче, море на оптичко кабле :fubar::fubar: многу депресивен пост,ама од социјализација само форумов ми остана, со вас ако не споделам со кого! Секогаш си ја вртам во глава приказната со наследството кое таткото го оставил на синот, две ковчежиња, едното да го отвори кога е најлошо и во најсиромаштија и таму пишувало Нема секогаш да е вака, а второто да го отвори кога му е најубаво и е богат и среќен, и таму пишувало Нема сскогаш да иде ни вака! Се сеќавам кога ја чекавме ќерќичката, течеше мед и млеко во секој смисол,после породување ме фати депресија, низ сито и решето минав, таман се прилагодиви со дете и со работа, исполнет денот максимално, забременав за синко и од патолошка, породилно па со отказ завршив и три години ем без пари ем животпт ми е сведен на пѓменување пелени... за рој дел од мајчинството ич не се жалам, пресреќна сум, исполнета, навистина го сакам тоа и уживам, но се нервирам за овие другите ситници кои ме пореметуваат и нарушуваат цел ментален склоп!!! Мнпгу офф топик сум, многу емоции во моментов, мнпгу солзи, ми фали прегратка и ве имам само вас, секако ќе се вратам да си ги гушнам дечињата сега, ама да се олеснам малку!!! Ајде утре ќе одам на контрола конечно, ќе ви пишубам за убави работи! Ве бакнувам

20. MilaP

MilaP Форумски идол

@♡BuBaLe♡ nemoj da se nerviras da znaes ne si ti nisto kriva ni pak si vo depresija,ednostavno vo bremenosta sme mnogu poosetlivi,najmnogu zaradi hormonite,sepak jas i maz ti go naogam kriv treba da ti obrnuva poveke vnimanie a ne da se seta..Ne se grizi tolku za prasinata i dali e smeteno,grizi si se za decata,masala ne e lesno so dve deca da ispadnes na kraj i da ti bide cisto se i zatoa sme nie tuka da si davame podrska.

Inaku za spremanjeto za torbica jas vo sin mi zasto bremenosta si ja izlezav vo bolnica,mm od koga me napravija carski samo vloski,spavaki i peleni donese.Normalno pribor za licna higiena si imav,a pak drugarka mi nisto ne i bese spremno i pukna vodenjakot doma i rece za 30min se spremila.Nase e samo da go cekame momentot koga ke si gi drzeme malite soncenca vo race :inlove: :)