Апдејт од мене - дојдов у систина 4 прста сум отворена и ме задржаа па ке видиме јас имам болки ама ке видиме госпожата што одлучила дали да излага или не денес/утре...
So lesno samo, denes e tvoj den znaci <3 Smireno, poleka, dishi gi bolkite, slushaj instrukcii koga ke treba, dur da trepnesh ke zavrshish.
@Sofi.ja 39+4 сум. Се истуширав, како да ги снема, еве сега пак. Не можам да спијам, мешето некако тежи, доле притиска.
Pocna sega na 3 min bolki pogolemi vo kicma... napred ne tolku ama zatoa pozadiii.... ne mozam ni desno ni levo da lezam a kamoli pa da spijam Daj boze da ne e za dzabe lezenjevo... cim pocesto i povekje me boli znaci se otvaram valjda
Sepak nisto, bebeto e uste visoko ctgto navodno ne gi fakjalo bolkite tolku mnogu i moze ke trebalo carski aa vikam ne, jas si odam doma ako me fatat bolki pojaki ili mi pukne vodenjak ke dojdam ama da go forsirame bebevo so carski da go vadime ne sakam
Кога се отворив само менструална болка и болка во кичма имав.. се надевам почнал процесот да се олесниш
Незнам ако ти е блиску иди дома, ама може брзо да прогресира чим имаш болки не се плаши. Барај прво природно, никој неможе со сила да те натера царски. Освен ако цтг покаже да треба царски тогаш не се ризикува.
Колку во тежеа бебињата во 24та недела. Моево е 722 грама, докторот ми рече малку поголемо за возраста. Во државна не ми измери грло на матка, ми рече на матичниот.
24та, 767г. Имаш тема Големина на плодот, најди ја и горе во search пиши 24, ќе си споредиш Јас големи си си раѓав, ова е за третото.. родена е 38+1 со 3720г.
Jas se porodiv sabjlevo zenski vo 34+3 g.n Bebeto e super ne mu treba inkibator Fala bogu od toa se plasev naj mnogu Ke go sledat sekako denovive Se rodi 2500g So lesno na site da si izcekate <3