Сонцеее, право за во школо Така ми рекоа за првото кога го измерија.. патики, ранец и во школо Тоа машко беше, женскиве ми се малкууу помали Со лесно
Јас одам кај др. Петковиќ. Пред 2 часа немаше пуштено термини, а сега веќе се зафатени тие на 09.09, а јас тогаш треба да одам. Кога успеаја да ги зафатат? И сега? Со приоритетен ќе ме примат?
Затоа и јас пишав тука за кај Јани, знам секогаш е борба за термин. Неверојатно брзо ги пополнуваат. Пробај со приоритетен ако ти издадат, мене матичната ми велеше нема опција за приоритетен. Или извади за било кој ден а оди на 9ти, барем да имаш упат некаков, мене на имунологија ме имаат примано предвреме неколку дена, така што верувам ако сакаат можат да излезат во пресрет.
Јас сум родена 3500, мм над 4кг, високи и крупни сме и двајцата а родив бебе од 3кг точно. Еве ја скоро 5 години е, не е во највисоките за возраста, не е ни прениска ама слабичка е уште, одвај 17кг има (Јас на 3 год во книшката ми стои дека сум имала 16кг) така да мислам не мора да значи какви се родителите
Девојки нема ништо кај мене, лажна тревога, ми се смирија болките вечерта. Можеби болката е од бебето што притиска и бутка, како спуштен ми е стомакот, еве и во текот на денот ги имам тие благи менструални болки, ги има па ги нема и во половината, да беа контракции ќе се зголемуваше интензитетот на болка. Утре сум на ЦТГ, ќе видиме што ќе кажат.
Како помина со докторката? Мене ме пораѓаше она со првото денес дознавме случајно дека била она додека ми правеше втор скрининг. Но мн кратко пријатна фина а вака ти ?