Да, близначиња се ама еднојајчани, ист пол секогаш. До сега двете докторки што ме водат потврдија дека се девојчиња, не верувам до толку да утнале
Чешање на дланките и нозете посебно ноќе, и ми се јавуваат како црвени флеки по кожата на различни места кои ме чешаат. По одредено време спласнуваат како ништо да немам. Бев на дерматолог ми кажа да земам тбл.Никсар од кои се напив и засега е смирено чешањето па не знам ноќеска како ќе биди. Ми е страв да не замаскирам клиничка слика со таблетите.
Исто и мене дланките со црвени точки внатрешно, крвната слика испадна добра така да не знам од што е. Може да почекаш утре да не пиеш од таблетите и да одиш во сабота да провериш, да си мирна.
На стапалата ама немам такви црвени точки. Вчера од што толку ме чешаа мислам дека и цело тело почна веќе не знаев кој дел не ме чеша. Само немав ништо видливо ни црвенило ни точки
Јас, породена сум лани во февруари ама и матичната и Дракулевски ми рекоа дека нема потреба, немало индикација за да направам и не правев
Јас, ни претходната ни оваа бременост. Единствено сега ме пратија три месечен да проверам имам матична сменето па рече ајде барем тој провери го.
Јас направив и огт и тромесечен по препорака од ендокринолог, направи си тромесечен барем, преку крв се испитува.
Леле луѓе не знам зошто немаше мерки неделава ама претешко беше времето. Мене денес ме одлободија од пола ден и утре да сум од дома, сполај ти боже пошо поцркав
Па не ја осеќам сува.. ама поминав стомачен вирус претходнава недела, докторот ми рече да не сум дехидрирана да зголемам течности и пробиотик да зимам уште