Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Женски кажете ми за брис стрептокока во адриалаб која цена е и кога се готови резултатите?

2. juli rak

juli rak Истакнат член

@bubale duso iskazi se Tuka nie sme site vistinski prijatelki iako ne se znaeme, veruvam déka e tesko so tolku mnogu obvrski so decata I kukata AMA tvojot mas mora da ti pomaga ne kafinja da oprava, ostavi mu gi nekoj den decata odi na frizer na soping izlezi so prijatelka I tebe ti treba razonoda malku mora toj da Svati déka ne si robinka na kukata, ili Zemi gi decata po vo nekoja igroteka ostavi gi tetkite da gi pocuvat ti napij se edno kafe te guskam

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

@♡BuBaLe♡ prvo da ti kazham deka te gusham silno! Najkriv najiskreno vo situacijava go naogjam tvojot soprug, bidejki ti uspevash so site sili da gi naranish,oblechesh,isperesh i ispeglash dechinjata i plus doma da e sredeno i si isto tolku umorna kako i toj. Samo domashnata rabota nikogash ne ja cenat mazhite.. Moj predlog e da sednesh i najotvoreno da si napravite muabet so mt i da mu objasnish kako se chuvstvuvash i vo kolku teshka i depresivna situacija si. A nastrana od toa i bremena, pochuvstvitelna si a i da bideme realni sekoj saka ponekogash da mu se obrne vnimanie. Nemoj da mi se nalutish i pogreshno da me sfatish, seto ova e najdobronamerno a i voopshto nemora da me poslushash ako ne smetash deka e taka.
    Na kraj kraeva nie sme tuka da ti dademe poddrshka vo sekoe vreme! :hug:
    Nemoj da plachesh, znam deka ti e teshko ama probuvaj sama da se smiruvash oti bebush se osekja :*

4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Мила не е убаво ова од маж ти, најубаво седни си разговарај со него.
    Како може ти во кревет тој во провод, зарем тебе животот ти завршил сега а него сега му почнува?
    Ако несака прашинка нека земе да ти помогне малку, со две деца си и трето на пат, не е убаво од негова страна ова воопшто.
    Знам дека сега те фаќаат кризи, нешто од бременоста, нешто од ситуацијата, ама убаво кажа нема секогаш да биде вака.
    Колку и да чистиш, кога си со две деца дома куќата никогаш нема да биде перфектно чиста, еве јас сум болна педантерија, ама само што ќе избришам прашина по еден саат да погледнам пак се собрала...тоа е, нема да бидеш роб на крпата, метлата и џогерот.
    Свекрва ми стално ми вика, чувај си го здравјето, и твоите деца ќе пораснат и на тие што не се толку педантни ќе пораснат, само ќе се отруеш од средства за чистење како таа астма што закачила од хемикалии...кога ќе сакаш да помогнеш на децата нема да можеш затоа што здравјето ќе си го оставиш во младоста.
    Гледај си ги дечињата да ти се живи здрави, да го искористиш секој момент со нив затоа што растат и овој период не се враќа, шетај, живеј си го животот, подбери го малку маж ти да му дојде памет...наместо да шета и да оди во провод сам, одете заедно.

Ние секогаш ќе бидеме тука за да те ислушаме и да ти помогнеме ако можеме, ама животот е надвор од форумов мила, не дозволувај да ти поминува залудно, искористи го затоа што годините си одат...:hug::hug:

5. Dioora

Dioora Истакнат член

Здраво мамички.
    Бремена сум според последниод циклус 10 недели и 6 дена. Прв пат кога отидов на гинеколог бев 4 недели и 6 дена и ми рече да одам за еден месец за срцева акција.Јас неможев да издржам и бев на друг гинеколог приватно на седум ипол недели. Ме гледаше на вагинално и абдоменално ехо и се потврди срцева акција многу убаво се слушна и ми кажа дека се е ок. Пред точно една недела значи во 9 и 6 дена бев кај матичниот пак на ехо и да ми даде нели инструкции за понатаму што, како. Кај матичниов ехото е од дедо ное и ми рече дека плодот одговарал на 7 недели и 4 дена и дека неможел да утврди срцева акција бидејки неговото ехо наводно утврдувало околу 8 недела.Можно било покасно да сум овулирала а можеби играло улога и тоа што сум отишла со празна бешика. Јас искрено немав поим дека се оди со полна бешика бидејки ова ми е прва бременост.Како и да е јас не му кажав дека веќе сум била приватно кај друг гинеколог бидејки ми беше незгодно и ми рече да идам за една недела. Планирам, здравје четврток. Иако он ми рече дека нема простор за паника, дека имало некои контракции ама сепак сакал да биде сигурен за срцева акција, јас многу се загрижив.
    Инаку се чувствувам нормално, немам болки и фала богу ни крварење, ниту пак имам некаков зголемен секрет. Ве молам за мислење.:worried:

awl, MargaritaD^2, Eli23 and 3 others like this.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

@♡BuBaLe♡ Мила моја период е и ке помине седни со твојот и разговарајте и ке помине.Те гускам силно и остани силна како што си:* :*

7. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Најпрво честитки и со лесно :hug: а мој совет под итно да го смениш матичниот.Јас до 12 недела одев кај една со партизанско ехо ништо не се гледаше ем парињата ми ги земаше како за 4д.Астручноста и заинтересираноста да не збораме.Битно навреме ја сменав :@

8. monik55

monik55 Форумски идол

Здраво и од мене згодни трудници слабо пишувам деновиве но ве читам цело време,незнам главата кај мие се спремаме за свадба и мислам дека сее на мене останато се мачиме со потрага по музика но позитивнс сум и ке се среди се, денеска почнав фустанот да го шијам но има усте многу обврски да завршам.:hug: до сите:*

9. tweety26

tweety26 Популарен член

Мерев нонстоп,дури навика ми е секој ден...90-60 стандард,затоа и се чудам...знам дека вака од висок е ама мене никогаш не ми е висок.

10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Нормално е да си така осетлива и сега дур си бремена а и кога ќе се породиш и ти треба внимание и помош.Јас со едно дете па неможам некогаш на крај да излезам па среќа мм цело време ми помага инаку ќе паднам во депресии.Затоа срцка посвети си време за себе,фризер,кафенце негде на отворено,игротека или било каде и седни го тм и отворено кажи му се што ти смета,дека ти треба и помош а и внимание и време да поминувате заедно и ќе видиш како се ќе се среди.И кога и да ти е тешко на душичката пишувај,збори,ако ти се плаче,исплачи се убаво,не се затварај во себе :hug::hug::hug:

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

@Dioora добре дојде и со лесно бременоста.

@Едно Чупе блаже тебе се спремно. :) Јас не сум почнала и ме фаќа паника кога ќе помислам.
    Торбата што ти содржи отрпилика ? ( Влажни марамици за тебе и бебето, гаќи, влошки, памперс, полнач за тел, спаваќа, четка и паста за заби, сапунче, чешел, ....што друго треба? )

Бубале, и мене ми сметаше кога мм шеткаше наваму натаму, ама тоа беше едвај два пати во месецот, правев сцена па после ми беше криво. Сакам да кажам те разбирам како се чувствуваш оти ситница е доволно да не орасположи. Мене поготово.
    Разговарај со мм и имај си на ум дека не е се така лошо како што ни се чини, хормони се сепак во прашање. Јас така си се тешам. :hug: Иначе и јас во бременоста најмногу гушки ми недостигаат, незнам зашто така. :)

Редактирам со моево прашање. Има ли сега по продавнициве такви како подлога за повивање, мислам како со мушамка одоздола за да не пропушта на тросед, двосед? Ама не за една употреба оние што се од Бекутан, туку платнени?

Last edited: Sep 2, 2015
    eliii89 likes this.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Dobro utro na sitee meshkovci :hug: Jas se razbudiv pred 1 saat so ubava vest, mm nashol stan i potpishal dogovorrr i mnogu sum srekjna :inlove: Pa da vi se pofalam prvo vas :P Vidov i sliki, i mene mi se svigjaa se si e novo renovirano super e :D i takaaa mi pochna mojot den denes :party: :rofl: Vie kako ste? Shto pravitee? :makeup:

13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Честито Мариангел, се среќа да си седите. Станот ви е во МК или во странство? Ако ти е во Мк да не ти нарачуваме џабе чоколади :rofl:

Mariangel likes this.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Dzermanija e stancheto, narachuvajte bez maka :P Fala inaku, da vi se vrati po zhelba shto si sakate :*

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Mariangel со среќа, само убави моменти да имате во новиот дом!

Mariangel likes this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Blagodaraaam mnogu :*

kristina.k likes this.
  17. juli rak

juli rak Истакнат член

@Mariangel cestitki I od mene I mojot sreduva so dokumenti AMA vo svajcarija malku potesko ode se nadevam ke uspeeme I nie, mnogu Ubavi momenti vi posakuvam, meskovci ve baknuvam site

Mariangel likes this.
  18. eliii89

eliii89 Истакнат член

Cestito,so zdravje da si sedite vo nego i samo ubavini da se sledat :)

Mariangel likes this.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

eliii89 likes this.
  20. lina-kalina

lina-kalina Истакнат член

https://www.facebook.com/pages/Moj-Ginekolog-Page/363404797107017

За идните мамички од Скопје, во сабота бесплатни часови за подготовка околу породувањето и нега на новороденче.
    Место: сала Даре Џамбаз
    Време: 11-14 часот
    Датум: 05.09.2015
    тел за пријавување: 078/ 344 310 и 02/ 31 33 311
    :)