mamma.mk ми ја дава како веб страна за информации, програми и курсеви за бременост. Не гледам никаде апликација за следење…
Ко за себе да читам . Мислам дека ни се блиску со годините децата, мојата е 5 ипол. И мене ми е така криво што ќе ја искарам за глупости, па ќе ми каже ама мама не е ништо страшно и такво тажно фациче ќе направи. И сфаќам дека сум утнала и ќе почнам да плачам. Ќе дојде да ме гушка ме гали, јас ќе и се извинам и ми вика ништо не згреши мамо гушни се . Срциња ми се ептен, не е до хормоните стварно се златни. Сега само по телефон мама кога да дојдам да те земам. Ќе си пукнев три дена. Сабајле и се јавувам мама спремај се да дојдеш да не земеш, толку радосно дете, скока од среќа. Па ми вика а за дотерување што да ти донесам. Му викам на маж ми купи и што сака, немој да си ми ја карал те потепав. Ќе си се гушкате за брзо четворица, уште поубаво ќе биде
Хелоу дали чепот може да паѓа постепено? Бев излезена и малце повеќе пешачев, и кога се вратив имав на д веш како желе малку ама ептен малку ...проѕирно беше немаше крв... Освен од одењето што осеќам чудно доле, бебе си мрда, немам болки во стомак и кичма...што мислите да одам правец Систина или? Вака викенд коа ќе се погоди значи... 37 недела сум, пораѓај треба царски, природно не може ...Ради миом...
Да, може да паѓа постепено. Мене пред неколку дена ми падна само како конец, долго беше. Сега полека полека го гледам паѓа на бришење. Јас кога и пишав на мојата докторка дека паднал ми пиша ништо страшноз не е за брзање, ама штом си во таква ситуација да не смееш природно, тогаш подобро оди нека направат цтг.
Имам проширени вени многу и по нозете и вагинално, денес забележав на прстите на нозете имам црни дамки. Видливи се големи а вените некогаш знаат и да болат ама прстите ме загрижија. Страшно е???? Утре да одам државна.
Оди види да не треба компресивни чорапи да носиш ако не се лажам тие и трудници можеа. Секако др ќе каже ама оди си на итна би требало да имаат интернист
Каде правевте прв скрининг? Сакав во Ремедика кај Афродита ама од понеделник била на одмор, барав и за кај Симонида термин и она била на одмор..
Posle nekoja nededela pauza eve da pisam I jas. Pred dve nedeli dojde na svet moeto since. Imavme posle porodilna nesakana situacija ama Fala na Gospod se sredija. Ako imam sila moze ke napisam ponatamu ama sega nemozam.
Колку што памтам Др Симонида е од септември на одмор ама тешко да начекаш термин Треба да се јавиш на 15ти во месецот од сабајле
Јас сум во странство за следна недела барав термин на 2-3 дена се враќам па сакав да го направам, тука сеуште немам осигурување Честиткии