Бебицаа 5 месеци ќе прави на 23. а мене само една мисла ми се врти во глава сакам пак меше уште едно бебче 4 та финална борба дали сум луда кажете ми хахахах ми фалите девојки ми фали темава хахах
Вечерва при движење имам болки долу кај "срамната" коска, исто како цел ден да сум била на велосипед. Дали е ова некој знак дека се приближува пораѓај?
Ние две мислам дека имаме ист термин Денес исто почувствував Ама онака некои благ притисок долу Ај да видиме како ќе се одвива
@jagoda777 и @fragaria, Ви благодарам за поддршката. Веќе ми е подобро, веројатно до хормоните е плус анкиозноста напаѓа... Инаку да, за некого можеби причината изгледа банална, но навистина се наоѓам во незгоден период и поради тоа ми се брза. Вчера се сетив дека во сабота ми е роденден, и дека ако деновите излезат кнап нема да си го дочекам роденденот дома со маж ми и син ми. Од друга страна, ако биде подоцна, после 28ми, нема да можам да си го однесам детето прваче, ќе бидам во болница. Сите ми велат не се грижи ние сме тука, ама кој може да замени мајка Сите сме со измешани чувства и мисли, и реално, никој од нас не е подготвен, колку и да ни се брза, или да не ни се брза. @Peperutce6 , дали прееска кога ти падна чепот ти протече и некоја капка заедно со него? Мокрев, се избришав, појави дел од чепот на хартијата и продолжи да капе. После во стоење истото пак. @angelce23, никакви болки не чувствуваш? Ти посакувам што побезболно и полесно породување, средбата со бебето ти е мнооогу блиску
Иако ќе ми е втор пат, ништо не се сеќавам, затоа што тогаш бев во преголема паника и страв и не соработував. Ќе сакаш ли да ни објасниш на кратко, треба да вдишиме кога трае болката, и после со напињање да ја издишиме, добро те сфатив?
Ништо немој да мислиш и вежбаш однапред. Од толку изгледани пораѓаи мислев дека знам што треба да правам , па кога дојдов таму сфатив дека погрешно дишам. Акушерката ме упати што да правам и како да ги буткам напоните
Не мене ништо буквално не ми тече. Мислам дека треба двете да се опуштиме и да пуштиме да си тече само.. Многу размислувам и јас како ќе биде кога ќе биде плус дека моево е поголемо бебе со поголемо главче. Пробај и ти размислувај на други работи , топло е , седи дома под клима навечер шетај се. Пушти некоја серија. , испери алишта за бебка. Кога и да почне нека почне , не можам веќе ни себе да се преоптеретувам со такви мисли и јас.. Таман мислам дошол денот тоа не..
Јас се породив со првото 40+5 дена, ми падна мукозниот чеп 3 дена пред тоа.. До последно никакви симптоми немав се симнував по скали, се качував, клекнував никакви тегоби немав си дојде кога си сакаше не се секирајте опуштете се и не мислете ич на тоа полесно ќе ви биде.
Мене сестрата на прием ми кажа да земам длабоко воздух и како да дувам свеќа, полека да издишувам. Јас пустата се стегав на болки. Мене пред бокс болките ми беа издржливи. Не дека не болеше, ама со оглед на моите јаки менструални болки што ги имав, ова ми беше рамно на тоа. Е кога се напоните , само слушај што ти кажуваат. Напон како за какање и измеѓу без напрегање и викање, за да имаш сила.
zdravo devojki da ve prasam se odluciv da odam vo petok na pregled kaj dr Afrodita vo remedika od pozitivni komentari ovde sto gi procitav za nejze, voedno i prvo ctg posto sum 36 nedela veke pa me interesira sto dokolku za poragjaj navecer me fatat bolki dali toj doktor sto te vodi za ctg i sto go imas odbrano doaga na povik ili sepak toj sto ke se padne dezuren na smena?
Ако не е на смена, ќе те прими и води докторот што е на смена и ќе ја известат докторката да дојде кога ќе си при крај