Дали смее во бременост да се применува акупунктура заради болки во колк и колено? Дали имате некакво искуство со ова и дали ако сте правеле воопшто има позитивни ефекти?
јас на 27ми имам закажано и ми рекоа прва смена, затоа што после оди на пат. Мислам дека од следна недела ќе е тука.
А инаку кога сме на тема др Симонида веќе, јас си добив дозвола од нејзе дека смее да се бања во Охридско езеро. И мојата матична и двете ми реко дека водата е чиста. Го пишувам ива зошто многу се пишува во темава за дали смее или не.
Јас и маж ми лани во септ фативме и двајцата генитална инфекција од Охридско, препораката ни беше: колекторот опфаќа до Пештани. После Пештани (Градиште, Љубаништа, Св.Наум итн), водата не е сигурна.
а баш на интернет има обратно податоци дека Св. Наум најчсита ради извор… јас прв пат слушам во Охридско некој да фати инфекција.
И мене прв пат ми се случи, после првиот ден на плажа. Никогаш претходно не сум имала инфекции, а ни после тоа (фала Богу). Оваа година на викендот во Ох решив да не ризикувам. Лани летото доста проблеми со кожа имаа деца во Ох, многу често се зборуваше и за тоа. Сепак, ако се чувствувате сигурни, тоа си е ваше право. Не значи дека секој ќе го снајде нешто.
ако не ви е проблем пишете ми тука или во лп за која инфекција станува збор. Да да, јас само сакав да споделам зошто досега немрав прашно доктори само вака од луѓе на луѓе муабет…..
Има куп примери. Не сакам да плашам, не сум се бањала. Ова што ќе го кажам е од муабети. Некни бев во Ох, и отидов на фризер еден ден. Жените кажуваа примери за бактерии, инфекции, воспаленија на кожа од летово и сл.
Не знам точно датум Но знам дека од 01 сеп сигурно е на одмор Е сега дали викендот пред 01 оди или од 01 не знам Претпоставувам до 29ти е на работа ама најдобро да си прашаш да се јавиш на шалтер...