Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    1.553
    Фала ти за објаснувањето. Значи тоа е проблем само кога е константно така, а не како кај мене има покачување, па се враќа во нормала.
    Ми тргна грижа од глава, фала ти многу:hug:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.949
    Допаѓања:
    77.610
    Јас бев со кила и исто ми искачаше ептен, ама ни еднаш па не отидов на Хирургија. Ќе лежев, сама нежно ќе масирав и ќе се поднаместеше. Највеќе приметував ако повеќе се најадам, ако се заморам повеќе ќе излезеше тогаш многу. Језиво изгледаше, боли неубаво... Да не те плашам ама и како напредува бременоста, знае и полошо да изгледа. Само со такво мирување, нежни масажи и ќе се намести цревото. Јас сум пред 1г породена, ми се испапчува и сега. Рекоа дека сум за операција, ама не сум се одлучила... ми е страв... Исто пак ако се преморам, најадам мн.. тогаш е најлошо. Инаку далеку е бебе, заштитено е.. неможеш ништо да направиш не се секирај..

На Danny M му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    239
    Леле ти благодарам многу, многу ми значи кога некој ќе сподели како да ми олеснува, почнав да јадам да се поправам комично сега пак не јадам и намалив и тоа не ми е битно на 2 саати по 4,5 залаци ќе јадам и ќе лежам и мирувам до крај на бременоста ако треба само да не дојде до нешто лошо, дека 11 год ја чекам оваа бременост.

4. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    920
    Генитално, идејата беше дека ова ќе е поефикасно за обајцата, да не одиме одма на антибиотик.
    Нема други околности од претходно, здрави прави отидовме.
    Нејсе, не е битно. Немам желба да докажувам или убедувам нешто, само поделив мое искуство. Секако не претендирам дека сум во право.

5. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    29
    бев пред некој ден за да ја купам, ама многу е мала и на крај си нарачав онлајн.

6. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    52
    Па и јас се надевам дека нема да имам, вака претходно бев одвај 55кг, сега онака ептен малку сум поправена, ама и да се појават тоа е, секако после породување ќе спласнат. Па да, гледам да се контролирам со соленово, а вода со сила си пијам цело време ама и деновиве соленково ме тера на водичка.... ајде уште малку ќе се истрпи, само со потењето навечер и дежурање не знам што ќе се прави, а очи ми паѓаат, клима дува, јас жива вода...

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.638
    Да се пријавам со неколку часа сон, не можев воопшто да заспијам вчера, што од топло, некој внатрешен склет ми избиваше, до тоалет 500пати станав и на крај се преместив и дремев во дневна за да не го разбудам маж ми.
    Маливе инаку цела вечер си правеа журка, поактивни до сега не биле - цела вечер луѓе, таман едно ќе се смири, другото ќе почне, нормално дека на момент испаничив и помислив да будам маж, дека доле ги осеќам, као готово раѓам.
    После наредната минута се тешев и си се смеев сама на себе, така се раѓало, без ниедна болка.

Не знам колку е маана ама колку и да сум уморна преку ден не можам да спијам па така си го истерав денов. Бевме по креветче сабајле, купивме и нешто облека, тоа по мерак на татко им, newborn се ама вака големи ми личат па мислам дека нема да ги носат на почеток. Ама не сакав да му кршам мерак, он си ги бираше, слатки му биле.
    Инаку не можев да одам, на 5мин. правев пауза, па и топло, гужва ама тоа е.

После затоа си лежев цел ден, дури сега земав кујната малку да ја средам и пуштив една машина па ќе ја пружам во ладовинка, да не искачам сабајле на тараса.

Не верував дека некогаш ќе го кажам ова ама пресреќна бев кога заврна и залади вчера. И така, си се изнажалив во принцип, а ништо не кажав.

Туку со хормони до плафон како се справувате? :?:

На pikachu2, Vegegirl, jagoda777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    877
    После породување уште толку се изразени. Кај мене барем така беше еве 5 месеци сме пак ме фаќа лудило ...издржи требаат нерви

На Amelia. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    3.937
    Лелеее колку бебиња се родиле јас не сум ја отворила темава :D мекиците ладни! Да ви се живи и здрави :l: @Dijana DM @Guns N` Roses

На Guns N` Roses, Puffy2019, olly14 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    840
    И мојата е мека ама си ја местиш како сакаш мене ми одговараше.Со гранули е полнењето.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    2.310
    Мајки дали неколку дена пред да се породите имате менструални болки особено навечер? 36+ недела сум. Последните 2,3 дена имам такви болки не се многу болни ама ги има и назад доле осеќам. Пред 2 дена бев на цтг немаше контракции.
    Со првото детенце само ми пукна водењак и не памтам вака да имав болки неколку вечери по ред.
    Како да знам ако се породилни болки? Почнуваат како благи менструални?

12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    7.739
    Мислам дека немаат врска овие болки со вистинските. Јас со првото не памтам било какви болки да имав, а сега навечер имам болки доле баш менструални обично само од една страна ама не ги сметам за аларм. 35+ сум јас, нека поседи уште малце :D

На jelo и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  13. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    1.514
    Добро утро. Да не има некој список што е потребно за новороденче за дома, да не трупам работи непотребно. Пр. колку тетра пелени, козметика, четка за коса, облека 56 ка дали и по колку купувате, онакви на прерамки дали ќе ми требаат, шишиња, цуцли?
    Што е полесно за почеток целосни или дводелно да го облекувам?
    Бањарки колку една две пет :)
    Кадичка на почеток ќе треба, со ногарки без? Ми викаат што ќе ти е сеа на рака ќе го заплакнуваш само...
    За креветчето две постелнини за почеток со се оградици земав, мн се малку се?
    Не знам кај терам... Купив нешто ама се некако малку ми е (facepalm)
    И за боја за количка не можам да се решам :?: едни ми викаат не црна за бебе, друг вика ќе ти се прља многу светла ако земеш ...:^)аххх
    На некој може му е смешно ама јас мака си имам :rofl: од што се ближи пораѓај, дали сум спремна или не, како ќе се снајдам :worried:

На Mmm123, fragaria и specificone им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    4.550
    Ти пишувам што купив и од сестрами што зедов.
    Бањарче 1, од мекици добив 3 сега имам 4
    тетра пелени купив 20 од берово од мекици добив 4.. се користат максимално од старт.
    Кадичка купив ниска со мрежиче се користи до 2 годинки комотно, прво со мрежичка до седнување, нема зошто на рака да држиш и да се стресираш кога ќе станеш купка дали ќе ти се лизне бебе, ставаш на мрежа и тераш.
    Имав 18 боди по долги /кратки 50ки-56ки комбинирано бебе ми се роди 2кг, мои беа 4, др све од сестрами исто внуката 2кг се роди па ги користев подолго,
    62 ки имав 6 , исто добив на мекици доста нив не баш мн ги искористив долго,
    е сега 68ци имав доста зборам преку 30 што мои што од сестрами и вртев 10, некои не и ги ни облеков тоа што гледав дека и е најудобно зара и тритекс носеше цело време.
    Шпикозни имав 10 од 0-3 и уште 5-6 од 3-6, ама се стопли и само тие од 0-3 ги носеше за спиење подле по боди.
    Ќебе имав едно купено, ми донесоа може над 6-7 на мекици.
    Козметика ми даде цела колекција веледа пријателка моја што сум и старосватица, и кумовите исто од германија веледа. Ништо не купив до сега еве 4 месеци. Две колешки од аптеки исто козметика веледа им кажав користам. Фул сум хаха.

Сега сме на ромпери све цело лето. Мои само 6, др од мекици и сестра.

И постелнини си купив една 6 делна од бебе хом, и 3-4 чаршави со ластик од берово и стружанка за менување.
    Имам 2 непропусливи чаршави за мало креветче и 2за големо.
    Па тоа незнам друго што вака не ми текнува, во главно земи да имаш основно. Ќе носат луѓе, блиски, колеги, стринки, тетки. Што ти одговара ќе користиш.
    Најбрзо помина 0-3на 3-6. Тоа ти ќе имаш повеќ искуство дека бебе е на време со добра родилна килажа. Моето е прематурче.

На Valkii, fragaria и Mmm123 им се допаѓа ова.
  15. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    7.861
    Денес сум прв пат на гинеколог откако дознав дека сум бремена, 5+6 сум.
    Ранко е и не знам дали ќе може да се слушне срцето денес, ама превозбудена сум вчера цела ноќ се вртев не можев да спијам. :inlove:

На Harper, Lostinparadise, pikachu2 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    242
    Јас првпат на ехо бев во 6та недела и видовме само срценце, после тоа и во 8ма го измерија само пулсот. Тогаш ми кажаа рано е да се слуша, зошто тие шумови му сметаат на бебето, и ќе почекаме нареден преглед. Сега сум 11та недела и нареден понеделник сме на преглед пак, па ќе видиме како ќе биде.

На pikachu2 и rainbowec им се допаѓа ова.
  17. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    3.595
    Со лесно! Ние на прв преглед, 6 недели плус некој ден беше го слушнавме ама не знам кога најрано може да се слушне. Дај боже да си го слушнеш да ти дојде душата на место :)

На Amellie и rainbowec им се допаѓа ова.
  18. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.687
    Допаѓања:
    4.938
    Мислам дека најрано од 6+0 може да се слишне срценце

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.681
    Допаѓања:
    23.942
    На Puffy2019, Simon4e0507, MorskaSirena и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    3.937
    @Peperutce6 сто посто има бебе до неа и е заузетаааа и јас нејзе ја чекам затоа влегов во темава :inlove::inlove::inlove:

На pikachu2, Puffy2019, Black-Beauty и 5 други им се допаѓа ова.