Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    1.324
    Фала ти за објаснувањето. Значи тоа е проблем само кога е константно така, а не како кај мене има покачување, па се враќа во нормала.
    Ми тргна грижа од глава, фала ти многу:hug:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.864
    Допаѓања:
    77.326
    Јас бев со кила и исто ми искачаше ептен, ама ни еднаш па не отидов на Хирургија. Ќе лежев, сама нежно ќе масирав и ќе се поднаместеше. Највеќе приметував ако повеќе се најадам, ако се заморам повеќе ќе излезеше тогаш многу. Језиво изгледаше, боли неубаво... Да не те плашам ама и како напредува бременоста, знае и полошо да изгледа. Само со такво мирување, нежни масажи и ќе се намести цревото. Јас сум пред 1г породена, ми се испапчува и сега. Рекоа дека сум за операција, ама не сум се одлучила... ми е страв... Исто пак ако се преморам, најадам мн.. тогаш е најлошо. Инаку далеку е бебе, заштитено е.. неможеш ништо да направиш не се секирај..

На Danny M му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    239
    Леле ти благодарам многу, многу ми значи кога некој ќе сподели како да ми олеснува, почнав да јадам да се поправам комично сега пак не јадам и намалив и тоа не ми е битно на 2 саати по 4,5 залаци ќе јадам и ќе лежам и мирувам до крај на бременоста ако треба само да не дојде до нешто лошо, дека 11 год ја чекам оваа бременост.

4. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    904
    Генитално, идејата беше дека ова ќе е поефикасно за обајцата, да не одиме одма на антибиотик.
    Нема други околности од претходно, здрави прави отидовме.
    Нејсе, не е битно. Немам желба да докажувам или убедувам нешто, само поделив мое искуство. Секако не претендирам дека сум во право.

5. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    15
    бев пред некој ден за да ја купам, ама многу е мала и на крај си нарачав онлајн.

6. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    40
    Па и јас се надевам дека нема да имам, вака претходно бев одвај 55кг, сега онака ептен малку сум поправена, ама и да се појават тоа е, секако после породување ќе спласнат. Па да, гледам да се контролирам со соленово, а вода со сила си пијам цело време ама и деновиве соленково ме тера на водичка.... ајде уште малку ќе се истрпи, само со потењето навечер и дежурање не знам што ќе се прави, а очи ми паѓаат, клима дува, јас жива вода...

7. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    1.399
    Да се пријавам со неколку часа сон, не можев воопшто да заспијам вчера, што од топло, некој внатрешен склет ми избиваше, до тоалет 500пати станав и на крај се преместив и дремев во дневна за да не го разбудам маж ми.
    Маливе инаку цела вечер си правеа журка, поактивни до сега не биле - цела вечер луѓе, таман едно ќе се смири, другото ќе почне, нормално дека на момент испаничив и помислив да будам маж, дека доле ги осеќам, као готово раѓам.
    После наредната минута се тешев и си се смеев сама на себе, така се раѓало, без ниедна болка.

Не знам колку е маана ама колку и да сум уморна преку ден не можам да спијам па така си го истерав денов. Бевме по креветче сабајле, купивме и нешто облека, тоа по мерак на татко им, newborn се ама вака големи ми личат па мислам дека нема да ги носат на почеток. Ама не сакав да му кршам мерак, он си ги бираше, слатки му биле.
    Инаку не можев да одам, на 5мин. правев пауза, па и топло, гужва ама тоа е.

После затоа си лежев цел ден, дури сега земав кујната малку да ја средам и пуштив една машина па ќе ја пружам во ладовинка, да не искачам сабајле на тараса.

Не верував дека некогаш ќе го кажам ова ама пресреќна бев кога заврна и залади вчера. И така, си се изнажалив во принцип, а ништо не кажав.

Туку со хормони до плафон како се справувате? :?:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    871
    После породување уште толку се изразени. Кај мене барем така беше еве 5 месеци сме пак ме фаќа лудило ...издржи требаат нерви

На Amelia. му/ѝ се допаѓа ова.