Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    ♡BuBaLe♡ напиша: душо седни со мажоти и кажиму се :
    И ич да не ти е гајле дали ке се навреди или не и дали ке му смета или не и онака тебе ти смета оваа ситуација а него не . а ако после неговата работа има потреба од одмор ти имаш 3 пати повеке потреба од одмор од него и твојата работа е 24 \7 - 365 дена ти имаш право да дишиш .
    И мојо маж не е цвеке за мирисање и од лично искуство ти го кажвам ова дур не покажиш заби ке си тера по негово ако не крај краева еден ден два ке се заковаш в кревет и ке глумиш дека не си арна ама ич и ке му ги остајс децата него да се брка со нив јадење спремање чистење па и по тебе дај ми ова она и да види какое и дали ке има сила за провод во 9 и за кафе и дали ке ти цени то со му изиграваш роб киссссс и опуштисе за твоите солзи не е достоен никој освен тебе и твоите деца .најмалку некој кој не знае да ги цени

На juli rak и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас ќе бидам таму. :) Ако иде некоја и ако сака да и опишам како изгледам?
    Да се среќававме сред трговски, ќе речев со огромен стомак сум, ќе ме најдеш. Ама ваму сите ќе бидат со огромни стомаци. :rofl::rofl::rofl:

Иначе @Mariangel јас две три години ги отепав овие чоколади од јадење, мислам од Алди беа. Малку на шала, малку на сериозно :?: ако имаш прилика да пратиш, праќај, ние пари одма даваме. :rofl:
    UT81xbzXn0dXXagOFbX7.jpg 20141111.1416592092.SNCPSG10.obj.0.1.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x.jpg 20141111.1416592092.SNCPSG10.obj.0.1.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x.jpg

На tweety26, Angel.Heart, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ovie so kravichkata se mnooogu ubavi, i da od Aldi se. Inaku jas sum ushte vo Makedonija ke si odam za 1 mesec tamu pa ke dogovorime nekako za chokoladiiii :P

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Фала ви на разбирањето мешковци. Инаκу сум многу толеρантна, миρна, повчечена, си собρам се во себе и повρемено ќе пуκнам. А сеκоја вечеρ сме изезени со децата, но ми смета пна неговото излегување сам. А знам и κаде и со κого е, но ете не ми е сфатливо , изгледа си пρавам сама пρоблеми κаκ што нема и ρодителството за мајκата и за татκото е сосем ρазлично.. или јас навистина имам очеκувања од бајκите.. А на темава, денес си го видов бебуш дефинитивно е маженце, па сега да му најдеме и именц:inlove:е. 550 гρама е, и κаρлично е свρтен. Κаκо ме κлоцκа по цел ден, најубавите чувства!!! :l: И да се пофалам, договоρено е виκендов ги засоивам децата и со мм одиме во пρовод сами!!! :*

На Angel.Heart, zuto, blessed2 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Те нервира фактот што место тоа слободно време он што го има да ти го посвети тебе, он го посветува на други. Се чувствуваш како да им дава приоритет на другарите наместо тебе, што цел ден трчаш по децата и по него. Нели?
    Јас така се осеќам и затоа се лутам. Иако јас немам сега такви обврски како тебе, чекам прво детенце.
    Те разбирам потполно и јас така се осеќам понекогаш ако ти е утеха.

На MacenceEna и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Mmmmm ne vi trebase sega ova :) da go gledame :)

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Еми шо да праам, и мене ми се јаде а не можам да искочам од работа да си купам :rofl: па си гледам сликички.
    И јас ко @mama89 со ајварот. :rofl:

На eliii89 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Eli23 баш таκа се чувствувам, ем без ρабота, само дома, истото па истото, дρужењето ми се сведува само со две тρи мајκи и истото е и со нив... и не можам да замислам да си пијам κафе негде сама... можеби има влијание моето детство и бρаκот на моите κои до последно се дρжеа за ρаκа, сегде сеκогаш беа заедно и сите ги знаеа κаκо ρомео и јулија...

На Mariangel и Eli23 им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас имам купено таква мушама од Анжи,до автобуската кај зелен пазар.Одозгоре е платно а одоздоле мушама и ја ставам и на вриење,гајле нема.Само не се сеќавам колку беше зашто одамна ја имам земено за ќеркичката :)

10. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Hihihi se salam ,ti nemozes od rabota da izlezes, a jas lezam nema koj da mi kupi hihi ke pogledame :)

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.984
    Da si prasam nesto, vcera bevme so sestra mi vo cair na dezurstvo poradi bolki vo grbot. Ona e 35+5 bebeto ne e svrteno i pishuva na listot 3stepen zdrelost, postelka na zaden del grloto omeknato i malku skrateno. Ke moze da mi objasni nekoja mamicka za ova. Fala :*

12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Se podgotvuva matkata za poragaj normalno e toa veke od 34 nedela inaku postelka 3/4 stepen znaci deka veke ja gubi svojata funkcija i nemoze da go prehranuva bebceto kako porano znaci ne dobiva kislorod i hrana kolku sto treba,vikaat deka na pusacite pobrzo im sozreva a bebeto neznam kako ne e svrteno dali mislat deka e karlicno postaveno neznam,ako e karlicno obicno znaci so carski no do poragaj ima seuste vreme se vrtat srckite.Bez gajle sigurno i e kazano da odi na CTG pocesto i ke ja sledat bremenosta :)

Последна измена: 2 септември 2015
    На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.984
    Na 17ti ima zakazano za ctg. Ne pishav deka bebeto e 2400
    Doktorot i kaza deka ako ovaa nedela ne se svrti carski ke bide, se nadevam deka ke izdrzi uste malku :) Da karlicno e seuste fala ti za pojasnuvanjeto :*

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @bokace Ke izdrzi nemaj gajle,nekoi od 30 nedela im e matkata zrela pa i posle terminot se seuste neporodeni (kako sestra mi sto bese) inaku bebceto super si naprednuva mu odgovara kilazata,obicno 9 mesec tie najmnogu stavaat na tezina sigurno ke stavi uste 1kg :)
    So lesno neka i bide i carski ne e strasno jas super pominav so carski pa ke ni pises da se pofalis koga ke imas vnuce :*

На mdenkov и bokace им се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Уште вчера ќе ти пишев немав време...само јас сум мајката за такви...кај мене нема 5-6 а од старт уште во врска како ќе се поставиш така јас си го научив од старт ;) без мене никаде не мрднал :) не дека не му верувам туку од старт така сме ние...на почетокот му викаа другарите пример ајде во петок кафана а он : важи ќе дојдеме и они : де бе сам нели те пуштаат папучар а мм им ја затвараше устата: - мене не ми е интересно без жена ми :) и така се навикнаа сите :) и кога сме оделе и кафана диско си пијеме исто си се журкаме и маж и жена и другари сме со мм.никогааш не ни е досадно .он работи во ланч бар и јас сум секој ден таму...кога е втора смена идам во 23 сум таму тогаш привршуват па седнеме сите персоналот и јас таму на чело хехе они пивце мене цеден сок и две перничиња на столче само за мене ме гледат сите како царица :) јас идам и они : еве ни ја шефицата ајдее сокче кафе и до 3 ноќеска седиме. Така да се е до карактерот и како си функционирате ,некој пак неможат 24/7 да се заедно досадно им е,а нас никогаш не ни е досадноо ,туку еден без друг ни е шубе ...тие 4-5 саата на работа кога не сме заедно дури ни е глупо...ние 4 год сме заедно и ниту еден ден ниту еднаш не сме биле разделени :) така да ти посакувам да го стегнеш тате и да не бидеш бубале бубачка биди ОСА хаха;) п.с.имам пауза до 16 и пак сум на работа дњнес турбо од 10 сабајле бев па сеа имаме пауза нема род до 16 и чаршија со мм да се видиме кафенце пред работа и он е од 16 и така отечена сум денес многу ептен е жешкоо како ќе издржам до вечер незнам :( утре ќе испитуваам албумини и тотал протеини и холтер ќе ми стават даај боже да е во ред се . @Mariangel ммн ми е мило дечињаа еден куп да ви трчкат во станот :* @Eli23 те гушкаам и сите да одите на часевите мн ќе научите јас бев :* ве гушкам мешиња малку да се опуштам па ме чека тежок ден....се читаме вечер :*

На Angel.Heart, juli rak, <3 pleza4e <3 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ајде да видиме...јас се пријавив, ако оди уште некоја од феминчињата што да ни биде знак за распознавање?

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    На раката ф пишете си хехехе

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Тебе зш те нема на фб? Чекајќи те ми се испразни батеријата на тел. А на фемина сум од компјутер на работа. Фб ни е забрането. Пиши какко на раб досега??

Редактирав и сеа се збунив, чекајќи те или чекајќите???

19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Mesinja da ve prasam kogа ste na bolovanje poveke od eden mesec,koj vi pusta plata gazda ili fzo ?ako znae nekoj, posto na bolovanje sum dva meseca minatiot mesec mi pustija cela plata,e sega voj pomalku od pola ,neznam kako sto ide,dokolku nekoja znae ili kade da prasam :) fala vi

20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка бев од 10 до 13.30 па пауза среќа имавме и сега од 16 до 22 уфф тешкоо мн сум отечена денес а мн децааа одам сега :* те гушкам мила позз до сите мешиња

На Mariangel, Eli23 и MilaP им се допаѓа ова.