Со лесно пеперутче, се надевам брзо ќе се олесниш. Каде се пораѓаш, побарај си царски ако веќе сакаш и долго време се мачиш и не се отвараш.
Таму кај што е, за жал нема како сака...во државна е. (Извини што враќам во нејзино име). И јас ја мислам и ја чекам цело сабајле да пише...
Дај Боже да е така, ама ако не прочита а не е се уште, мислам дека сите ќотек ќе јадеме Шала на страна, само да се добро
Здраво трудници 27ма недела сум. Болки во кичма веќе неколку дена поточно од ,,опашката'' и болката се шири кон левата нога. Се укочувам и при седење и при движење на моменти. Сигурна сум дека е некој нерв, можно ли е бебо да притиска така? Породена сум царски пред 14 месеци, па дополнително од што сум боцкана сигурно и тоа си прави проблем. . Некоја до слично искуство, ии дали пиела нешто освен магнезиум?
Да не те разочарувам исто болката ми почна од опашката па колк за на крај да ме боли цела нога закачена ми е. Еве цел месец не ми поминува како бебе расти се повеќе си боли, само дома сум едвај до тоалет да одам. Ништо друго не пијам, бев и на ортопед и на физијатар само маст локално нешто мачкам и по потреба пијам парацетамол од кој само неколку часа ми намалува болката.
Јас имав таква болка пред 2 недели. Пробај со жежок туш на местото ( значи назад) и истовремено масажа со кружни движења. Мене тоа ми го препорача бабицата и ми помогна. Дополнително можиш да земиш Б6 витамин , јас пијам 20 мг дневно.