Не ги праша кога закажа дали е доцна? Јас за втор скрининг закажав 22+5, знам дека беше ептен кнап времето, мислам дека до 23та се прави. Најдобро да прашаш гинеколог.
Кажав која недела сум кога закажував и ми кажаа добро до 24 може ама секаде читам порано па затоа и прашав може ли и покасно
Да се пријавам и јас, денес бев на прв скрининг се е супер, по циклус 14+0 беба поголема за 5 дена. Касно беше за приска до 13та се правела, а беба 14+5 машала Се си мислев дека е мочко ама како што кажа докторка изгледа е дунда
Јас кога закажував знам до 23-та ми кажаа најдоцна, за Систина зборам конкретно, и знам дека беше ептен кнап датумот... Еве на @Anie93 и рекле 24+1 дека може. Не ми се јасни ни мене зошто секој различно кажува.
Со лесно! Инаку може да згреши докторката, особено кога го гледа толку рано. Нас ни кажа дека е женско, после на пренаталниот излезе дека е машко
Од вакви доктори на приватно се породив. Нс еднс познаничка прво и беше згрешен термин во Велес, после цел викенд ја држеле во болница за пораѓај за на крај да ја пратат во Скопје оти докторот не можел да дојде да ја породи..
Имам прелапс на срце (јас лично, не фетусот). Во 35та недела сум. Можете ли да ми препорачате кардиолог во Скопје? Фала ви на сите ❤️
Zdravo, Jas sum 20ta nedela bremena, deneska bev na vtor skrining. So bebeto se e super, no mi utvrdija cerviks 23 mm. CRP e pokaceno na 20. Doktorot dosta me ispanici, bilo golem rizik ne se znaelo dali ke ja donosam cela bremenost. Inaku mi prepisa antibiotici i vaginaleti i mi rece strogo miruvanje.. Dali so miruvanje i terapija ke se sredi, dali nekoja trudnica imala vakov problem kako mojot? Sekoj vas sovet e dobredojden
Здраво на сите, ве молам за препорака за добар и посветен гинеколог. Ми треба некој што ќе ме води со испитувања или препораки. Имав миссед абортус во 8ма недела, излезе дека имам мутиции, после 8 месеци од тогаш уште немаме позитивен тест. Спермограмот излезе задоволителен, но во план ни е да направиме и Catsper. Сето тоа ние си го одлучивме, матичната не е баш заинтересирана и немам никаква поддршка од неа. Благодарам
Барај си серклаж. Црп може и од расипан заб да е покачен , провери брисеви и уринокултура и барај да те сошијат. Во кревет што можеш подолго , станувај само до вц и јадење. Нема напрегање , нема клекни стани , нема тешко кревање , брзински туширање и терапија. Позитивна мисла само, јас со серклаж од 25 го качив до 30мм .