Бев и во Ремедика кај Симонида и во Систина кај Корнелија. Ме прегледаа и ми кажаа дека се е во ред, да се опуштам само треба. Еве се опуштам веке неколку месеци...
Колку и да звучи клише , ако медицински се е во ред верувај дека ќе биде кога најмалку очекуваш . Пиј си метил фолат метил б12 , витамин Д и мозок на пасење. Можеш овулација да си следиш и да темпирајте односи ништо друго. Мене ми требаше активни 8 месеци , година дена така тук таму однос за да останам бремена сега. Кога кажа докторот матката е здрела за бременост , другиот месец бидна. Напорен процес е психички но кога ќе биде вистинско време ќе се израдуваш.
Примај терапија тројна, мирувај и редовни прегледи. Јас имав 29 мм грло таа недела, издржав до 32ра недела, други и многу повеќе. Само терапија да се погоди. Серклажот е нож со две острици. Грлото е мускул, и варира. Со поставен серклаж ако тргне да се отвара нема назад, доколку нема серклаж со редовни контроли и мирување строго ќе варира ама може да се врати колку и да се скрати. Од 1.3на 2.1 ми се враќаше. Јас примав терапија во Ремедика магнезиум интравенозно со но спа инекции, ми помогна доста да дојдам до 29та.
Немам правено, затоа барам стручен доктор што ќе ме насочи што да испитам и како понатаму да постапам. Го препорачуваш ти Димитров за оваа проблематика?