Мене до 8ми месец ми беше супер стомакот , после за една ноќ буквално испукав цела. Се мачав со секакви масла и дефинитивно мислам дека најмногу зависи од кожата, генетиката.
Јас почнав со двете деца околу 12 недела, мене тогаш почна да ми расте стомакот. Со првото мачкав павловичева секоја вечер на стомакот, една стрија не ми излезе (на градите само малку, таму не се шлакав), ама пошто павловичева нели нема добар состав, оваа бременост го земав маслото од дм, ама многу ми е мрсно, па земав и од алверде путер за мајки, тој побрзо се впива и не е мрсен. Сега за сега на раб на 36 недела имам едно мини стрииче ми личи околу папокот, поодамна ми излезе, ама не сум толку ажурна со мачкање, на неколку дена еднаш се мачкам. А имам многу сува кожа и стрии на гзот, ама ете на стомакот ваљда нема допрва да ми излезат, евентуално после пораѓај..
Јас почнав околу 16та да се мачкам, користев од маслото против стрии од Еуцерин, цела бременост супер ја поминав, ниедна не ми се појави, освен една-две на градите, ама затоа само што се породив ми се појавија неколку големи стрии доле на стомакот.
Да, оригиналната, тука на форумов читав дискутираа. Нафтени деривати има (вазелин, течен парафин), исто и талк . Не дека не е ефикасна, за некои работи помага, ама знаејќи го тоа некако шубе ми беше секојдневно да ја користам овој пат. И на бебето сега би му ставала понекогаш ако има потреба, ама за секојдневна употреба не. Во последниве години не ги препорачуваат баш овие состојки за козметика.
И јас имав пролив и грчеви пробиотик тој период земи и електролити, кај мене може беше дека постев без зенјтин и нагло прекинав па затоа незнам ама пробиотик ептен ми помогна баш тогаш и прв пат бев на преглед матичната не ми даде одговор некој
Женски од пред еден час имам некои болки доле, незнам дали се контракции вистински , ме боли баш доле , ама на неправилни интервали , незнам дали да идам до ГАК.. 37+6 сум денес
Дали е нормално да се има тапи болки над папокот во 20та недела? Имам краток цервикс па можно ли е да е од тоа? Инаку имам термин на ГАК во понеделник за нивно мислење во врска со намалениот цервикс.
Можеш да јас еве 26та сум знам некогаш да се напијам ако имам нешо тегоби мислам и на провен има еден баш за трудници е
Femmabiotic е пробиотик баш за трудници. Го пијам цела бременост зошто и пред да забременам имав проблем со бактерии.