ДОБРО УТРО МАМИЧКИ САКАМ ДА ВЕ ПРАСАМ. НЕСТО ВО ПАНИКА СУМ ИМАМ МАЛИ БОЛКИ И ПЕЦКАЈЊЕ ВО ВАГИНАТА ПА МИЕ СТРАВ ДА НЕ Е СТРАШНО НЕСТО ВЕ МОЛАМ ЗА ОДГ
Добро утро мешиња! Јас сношти забележав дека за време однос имам болки при длабока пенетрација, и еве утрово ме боли стомакот Незнам дали да се обратам кај докторот и дали е за паника, но навистина сум исплашена...докторот ни дозволи да имаме односи во текот на бременоста, нормално без внатрешна ејакулација, но еве сега се појави овој проблем... Плус, изненадувачки, желба за секс скоро и да немам што е спротивно од она што на повеќето трудници им се случува, зголеменото либидо... И пак испаничив да не е нешто не во ред со хормоните... Доколку микробиолошките тестови и ПАП-от ти се уредни, нема место за паника...
Препорачливо е до 13недела да се воздржите од секс, а потоа доколку е се во ред и имате дозвола, да си продолжете најнормално. Исто така без егзибиции во бременоста, сепак се работи за друга состојба и фино е да се припази. Се надевам дека се ќе биде како што треба, само мирувај повеќе
јас вчера бев кај матичната и се си мислев дека ке ме прегледа ке си ја видам бебушка, ама таа ми вика нема потреба се сме направиле шо треба, сите контроли, прегледи се е во ред , па ке дојдиш на крај на месецот за да земиме само брис за стрептокока и толку... искрено бев тажна кој ке чека еден месец за да си ја видам бебушка а и да си прашам понекогаш го осекам мешко многу затегнат и неможам да се исправам, тоа е нормално??? и имам мака во вртењето ноке кога спијам ич неможам да се вртам, и само на десна страна можам да спијам
Добар ден мешковциии... Еве ме и мене.. Ме немаше еден период, имавме некои обврски со мм а потоа си отидовме на едно мало одморче каде не користевме интернет и баш се одморивме.. Инаку ве мислев и одвај чекав да ве прочитам кога ке се вратам иако сте биле доста активни па ми требаше повеке време Пред се да им честитам на сите нови мамички и да им посакам добредојде на новите мешковци, да имаат лесна и убава бременост.. Ние сме супер, пред две недели бевме на контрола и се беше во ред, бебушка си спиеше и не мрдаше нешто посебно, но најважно е дека напредува супер и дека се е во ред.. Тежеше дури 245гр срце малооооо... Ново е тоа што дознавме дека е машкоооо иако мм повеке сакаше девојче.. Сега повеке ке се дружиме, тука сум.. Ви посакувам убав ден!!
Мамички јас не ве дружам веќе после минати 5 дена во болница и борба за детето го изгубив и абортирав
Здраво труднички и од мене. Јас деенс се осеќам како да ме згазил воз, ме болат нозете, рацете, цела се осеќам тромаво , навечер не можам никако да се наместам да спијам, на страна кога легнам ме болат колковите и никако да заспијам, де од едната де од другата страна и само нешто ме боли дали и кај вас е така или само кај мене? иииииииии сега го видов овој пост.....Зошто мила абортираше???? Што се случи???? Баш ми е жал,навистина,не знам како би те утешила
Водењакот ми напукнал причина нема се беше во ред брисеви и прегледи.Како резултат на тоа сум се отворила 3 прста немаше мозност за цирклаж, шансите беа минимални да го износам до 7 месец со лежење,ама ништо не биде се отворив го родив и толку скршена сум се е готово
Која недела беше мила? Толку ли докторите не можеа да најдат начин да го спасат душичето?? Офф лелеле се наежив цела
5 и пол месеци и морав живо да го родам свесно знаејќи декаке умре ке се одјавам сега стварно не сум восостојва да пишувам
леле баш ми е жал , што и да ти кажам сигурно нема да ти ја намали болката ама мора да бидете храбри, дедо боже пак ке ви даде бебенце и ке си бидете најсрекни на светото
Леле љубица и јас исто посебно синоќа незнам ама многу ме болеше стомакот а еве и денес цел ден ме подболува дали се имам истегнато на нешто и јас се осекам многу затегнато и ич на лева страна неможам да спијам а посебно како што реков синоќа да два, три пати ме штрекна од болка. Ле ле душичка многу ми е жал навистина и неверувам дека на некој нема да му биди или барем ке почуствува тага кога ке ко прочита постов што и да кажеме веќе е сувишно за тебе само храброст кога ке прочитам вакви постови значи се ми се врти во главата у. п. м. ( се извинувам вака ) таа само си ја кажа тагата
fairy88, многу ми е жал...и знам дека што и да речам нема да ти ја ублажи болгата. Господ е голем драга,среќата како што отишла така пак ќе си дојде. Верувај!!!
ПРВО ФАИРУ88 МНОГУ МИЕ ЗАЛ. ЗНАМ ДЕКА Е ТЕШКО НО ИМАЈ ВЕРБА ВО ГОСПОД. Е СЕГА И МОЈОТ ПР ДА ВИ ГО КАЗАМ ДЕНДЕНЕС БЕВ ВО ГАК ПОШТО ИМАВ МН БОЛКИ ВО ГРБОТ И СТОМАКОТ И МИ КАЗА ДОК. ДЕКА СУМ ИИМАЛА НЕКОЈА ИНФЕКЦИЈА ДЕКА Е ПОТРЕБНО БРИСЕВИ И ПАП. НО НЕМИ КАЗА НИШТО ЗА БЕБЕТО ДСЛИ Е ШТЕТНО НЕШТО ИЛИ НЕ СЕГА СУМ ВО ГОЛЕМА ПАНИКА ДО ПОНЕДЕЛНИК
fairy88 навистина е страшно тоа што ти се десило, жално, зарем и вакви работи има... Сега си скршена, никако нема да може никој да те утеши, но да знаеш дека ќе дојде ново бебенце кое пак ќе ја исполни мама со среќа и жубов. Само да помине овој тежок период што побрзо
Fairy88 многу многу ми е жал и знам дека што и да кажам дека нема да те утеши, но мораш да бидеш храбра и силна и да го надминеш ова.. Имај верба.. Ти посакувам се најубаво и најбрзо да не израдуваш повторно мила ... Би сакала да прашам ако некој знае.. На некои моменти чувствувам во мешето како да ми се движат цревата да кажам.. Незнам како подобро да го опишам чувството, и се прашувам дали е тоа бебето или нешто друго.. Краткотрајно е, и на различни делови од мешето, некогаш странично, некогаш блиску кај папочето.. Ке потрае некое време и после ке се смири.. Ај некој ако знае да ми каже, барем да не ме факаат паники... На контролата пред две недели беше се во ред, и ми закажаа за 4 до 6 недели.. Ви посакувам убава вечер на ситеееее
Каталеа, по тикерот гледам дека веќе би требало да го чувствуваш бебето, јас некаде 18,19 недела за прв пат го осетив и тоа така како да ми лазе нешто одвнатре од десната страна, близу кај папокот, така да не паничи и радувај се, од сега па натака се почесто ќе си го чувствуваш најубавото нешто за кое сите мечтаат Сега можеш мирно да спиеш Лека ноќ и убави сништа
Fairy88 баш ми е жал што се така завршило знам како е кога се губи бебенце, моја блиска личност помина низ тоа неколку пати. Ама ете, животот мора да продолжи понатаму. Секој нов ден - нова шанса за почеток. Знам дека сега ништо не може да те утеши, загубата е преголема, ама знај дека сите сме со тебе. Те и те .