Јас ќе носам широк фустан до колена, на риги, или црно бел или црвено бел. И црвена бројаница на левата рака. Ќе ме познаеш. Светла сум у косата, смеѓа, нискичка сум. Ептен бела у тенот. Опис дадов божем потерница ќе ми се праи хахах.
Мешиња синко стигнал 1500 гр. Си го видов на кратко, бев да закажам за мајчина школа. Ама уште е карлично, ќе чекаме до 37 недела ако не царски крај на октомври. Терминот 07.11 сега на секое одење нов. @m.i.g да не доаѓаш на часови и ти во Плодност?
Мене не ми исплакаа 100 посто од платата .Зедов скоро 3000 ден помалце од вообичаено за 2 недели отсуство.
@m.i.g ќе ме известат по телефон кога ќе почниме, а ќе има 4 пати по 2 часа- инаку биле 8 часа ама сега има и трудници што се пред пораѓај. Ако сакаш ќе ти пишам ко ќе се јават.
Prviot mesec ti pusta gazdata a posle fondot i dobivas 70% od platata se dodeka ti trae boluvanjeto a koga ke se porodis zemas povtorno 100% od platata.
Важи пиши ми секако јас секако идам до Бт до една агенција па можи и во ист ден да ми се погоди инаку колку пари е?
aj da te utesam da ne misis deka si sama,eve jas sum beter od tebe,od non stop druzbi,trcanja,drustva,fax.. zaminuvam vo malo gradce sama so mm,bez nikakvo drustvo,on po cel den na rab,ja cel den sama doma,ludilo.. pole poleka se naviknav,sega imam samo edna prijatelka,koja ne sekogas e tuka oti odi kaj majka i i jas pak sum si sama doma, za sreka sveki mi e dobra pa si se druzime,si praime zabav po doma ahaha ama i ona kutrata raboti pa nema mnogu vreme. jas so vreme se naviknav ama uste me fakaat krizi kako sto pisa i ti pogore, e oti sam da izleguva? e ajde de a znam deka e na 10 metra od doma ama otii ahahaha zenska glava toa ti e . pozdrav mila i uzivaj ax i da nadoolnam,nauciv i kafe sama da pijam i se ahaha more ko ke si izlezam u bar da si sednam edno kafence mh mh mh normalno e tuka taka i zatoa se naviknav brzo
@m.i.g се плаќа на почетокот 3000 ама ги одбиваат од сумата за пораѓај, т.е. тие пари се како гаранција дека таму ќе се пораѓа жената инаку ќе пропаднат ко што сфатив. Инаку за пораѓајот се надевам ќе се заврти бебуш, иако докторката рече потешко, за царски ми е мноогу скапо ама се прави и на рати, а имам блиска роднина таму па некако посигурна се чувствувам. Во државна имам многу лошо искуство, а и не знам никој од докторите.
За боледување до 7 календарски дена од фирма се исплаќа 70 ℅ од плата, до 15 кален.дена е 80℅ од платата а над 15 до 30 дена е 90℅ од плата (до 30 дена е на товар на фирмата и може да ти исплатат и повеќе ова се задолжителните минимални суми).Над 30 дена фондот исплаќа 70% но мислам дека е од просекот на платата од последните 12 месеци!
Јас сум со план после тоа, негде 15 до 3 да ме собере мм, конечно да купиме креветче и количка. Незнам како ќе сум со време. Ако има местенце во близина, можам пол саат да одвојам. Ние да се сретнеме па лесно ќе се договориме.
Јас во понеделникот бев на контрола и се договоривме со докторот дека таму ќе се пораѓам...мене ми рече ако е многу дебело бебето дека изгледа и јас царски ќе треба оти сум ситничка
@m.i.g па ако закажите во 39 недела сигурно ќе се видиме. Само да е се во ред, како што ќе речат така.
Mamicki da ve prasam-utre odam na prv skrining i za mikrobioloski brisevi i pap,ama stavam vaginaleti utrogestan ;zaboraviv da prasam doktorkata dalu vecer da stavam ili ne??? Pretpostavuvam ne treba. Aj ve molam za sovet !!@