@jagoda777 @Ladyme девојки ви благодарам за советите и препораките Малку сум подобра преку ден, се надевам дека и врчер ќе сум добра
Дали има некоја од вас или имала жарење во грло додека јаде? Не е од разболување зошо ми се случи пред некој месец, па пред 3недели пак и деновиве еве. Значи ме жари додека јадам после потпоминува. Немам рефлукс на јадењето…
Тукушто се враќам од ГАК, и шокирана сум , специјализантката што ме прегледуваше вагинално не стави ракавица и со надградба на нокти... Толку беше брзо што немав време да изреагирам
Девојки ве молам за помош и совет, паничам многу моментално… 6+4 сум добро се осеќам, но само што бев во вц и имам малку кафено-црвеникаво на гаќите и кога се бришам, повеќе кафено него црвеникаво. Не е обилно, малку е но доволно за да ми се појават црни мисли и да ми се створи грижа и паника… што може да биде??? Да одам ли утре на гинеколог? Има ли шанси да е нешто од Дабростонот што го пијам и од цистата или? Слично искуство?
Lelee...znaci bez oset se. Nemam komentar. Drug pat reagiraj ne dozvoluvaj taka. Ne se grizi sega pominalo nema niss da e loso
Se desava kaj mng trudnici, ne e odma loso ne misli taka. Ama da si pojdis da te vidat da ti e mirna sovesta a i mozi ke ti dadat i nesto plus da pijas. Samo miruvaj poveke. Jas koga imav taka na pocetok mi rekoa da miruvam
И јас имав исто, некаде 5-6 недела. Отидов поручекта на доктор, ми даде терапија циклогест и ми кажа повеќе мирување. Ако можеш подобро појди уште вечерва на доктор, нека те видат за да си помирна. Знам дека е стресно, ама биди силна и позитивна, ќе биде се во ред
Може да се појави таков кафеав исцедок во почеток на бременоста, сепак појди на преглед утре. Пробај да си смирена и да не мислиш на лошо, одма ќе дојде утрото. Посакувам да е се во ред.
Имав така кафено на бришење па неколку пати и црвено како крв. На преглед матичната ми кажа дека имам хематом па примав инексии пролутекс и вагиналети циклогест. И препорачано повеќе мирување. До почетокот на 8ма недела ми траеше додека не се исчисти хематомот.
Благодарам на сите на одговорот, пробувам да останам што посмирена. Утре штом отворат ќе одам кај гинекологот, пуштете ми среќичка.
И бетер се. Штом ти поминува за брзо добра си. Јас повраќав од нив месец дена, се додека не искочи госпожа од мене. Со реглан на бокс, ми смируваа желудник.