Здраво Синоќа прв пат ми се појави отежнато дишење и стегање во гради. 26та недела сум, се фати паника отидов во Чаир па ме препратија на Кардиологија. Екг излезе добро со некоја елевација на Д3 бран. Денес правев и димери 925 излегоа. Дали има некоја слично искуство и како сте си помогнале?
Ако прашуваш за димерите,има табела според недели која е вредноста што е ок да ја имаме. Доколку се повисоки , клексани или слично на нив, се дава како терапија. Скоро секоја втора прима клексани.
Пошто сега во аптека може да работи секој, без соодветно образование и пракса. Дај да не шириме дезинформации дека Рупурут не е безбеден во бременост, скроз е безбеден за примена 4-5 таблети на ден.
Ако памтам добро после 7 месец со првото, затоа што многу работи има за купување големи, може терет финансиски да дојде наеднаш. А и повеќе можеш да шеташ да бираш тогаш. Сега на почеток на 9 само исправ скоро се и спремам ташна за болница, уште некои финеси имам..
Девојки здраво, пишував пред некој период баш за породување во Систина ако има некоја од вас со искуство, бев пред една недела на преглед кај Палчевски ми рече плодот ми бил многу голем сега сум 8ми месец почеток наредна контрола ке сме се договарале за породување ке размислил дали со индукција или царски бидејки сум била " ситна градба " ако ме чекал до 9 ти месец бебето ке било 4кг сама да почнам да се породувам тешко ке било. Искрено имам нормална бременост цело време без никаков проблем и бебето е веќе свртено со главчето надолу па искрено би сакала да пробам природно реално порано жените рагаѓале бебиња и од 4,5кг природно а не биле сите 2метра високи и градени при тоа немам ниту тесна карлица ниту некаква индикација за царски, и матичниот ми кажа дека ке сака царски да ме породи докторот според овие муабети полесно им е така.. хелп не знам што да правам
баш ме чуди имам три другарки породени кај Палчевски, една сега со второ, сите се породени природно, а едната и надмина термин најверојатно има причина
Количка , кревет , када, купено е после 12 недела Имам нешто ситно од гардероба купено и планирам од Октомври да докупам се што фали.
Доколку правам пренателен тест дали има потреба од скрининг кај специјалист за скрининзи или нема потреба, може и кај матичен да направам скрининг?
Обавезно, скрининзите се најважните прегледи. Пренаталниот нема врска со скринингот, затоа што на ехо се откриваат (недај боже) аномалии кои не се детектираат со нипт. Едит: и обавезно кај специјалист за скрининзи
Некој вирус има со болно грло само? И ептен утепана ко да ме прегазил воз... Поткашлувам ама сува не е страшно
Да јас го поминав сега, ама од болно грло три дена почна после плуќата да ме боли и повремено навечер да поткашлувам... скоро вела недела еве тек денес сум подобра
Имаше некоја од вас пишано, од трансфузија резултат за крвна група нема печат ниту оргиналот. Така е кај сите ли?
Konsultiraj si se so soodvetbo lice vo sekoj slucaj,spored dobro se i dimerite jas konstatno gi lroveruvam i primam terapija kleksan ,zosto sum so trombofilija i mislam deka se vo red.
Tocno taka,jas ne sum gi primala do sega zosto ne sum imala potreba ,no prethodnata bremenost dodeka bev vo bolnica so cimerkata so mene sto bese pred poragaj i davaa apcinja Rupurut
Мајки има ли штета да прескокнам Клексан денес немам веќе а и пари да земам.. Утре ќе се позајмам да имам додека да рефундирам... Само дали ќе има проблем да прескокнам?