Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Jas stavav bez prestan, i pred brisevi.

2. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Bi sakala da be prasam ... imal li nekoj vakvo iskustvo... samo sto bev vo toalet i zabelezav nekoj bledo kafeav oscedok... sto bi mozelo da e ... se preplasiv... malku ima.. ne e mnogu obemno ama ima spored presmetkite sum bremena okolu 4 nedeli..ve molam pisete ako ste imale vakvo iskustvo

3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас имав цел ден кафеаво, вечерта дури и неколку капки крв, се јавив на болница докторката ми рече чим не е обилно не е страшно, дека се вгнездува плодот и ставав утрогестан едно пакетче и толку. Еве ме сега 31 недела. .. уживај не е ништо страшно :*

На MargaritaD^2 и Bebe2015 им се допаѓа ова.
  4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    isti slucaj i jas,ama kako sto kaza feminkata pogore,nisto strasno i mojata bremenost za sreka pomina bez nikakvi problemi, so lesno zenski !!!

На MargaritaD^2, Bebe2015 и m.i.g им се допаѓа ова.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Mene mi rece tri dena pred brisevi da GI prekinam.

6. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Meshinja moi ne znam vas kako vi pominuva vremeto preku den jas skapuvam od dosada doma i plus toa vo stan a jas sum naucena vo kukja da ziveam i plus toa nepoznat grad se uste ne se naviknav kako sto treba pa edvaj cekam da dojde bebusko da se guskame :inlove: inace so mm do sega ni e super po cel den e na rabota ama koga ke dojde celosno mi se posvetuva mene i na bebusot bez razlika kolku i da e umoren. I mnogu me ima razgaleno a koga ke dojde bebushko veli nego povekje od mene ke go razgaluva. Pozz imajte ubav vecer :*

На Едно Чупе, MargaritaD^2, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas stavav pred brisevi ,ne gi prekinuvav

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.151
    Znaci ne e strasno so gi imam stavano a ke pravam brisevi.Fala vi na odgovorite.

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    Ај мала информација(кој знае)
    Колку пари се пелени БЕКУТАН 2 од 80 парчиња? :^)

10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Околу 700 ден. се јас еднаш ги купив и толку зашто претежно бебенцата се исфрлале на бекутан и памперс , му ги купував виолета а сега тојџорс а шампон бубхен или хип други не уствари и џонсон е добар

На MargaritaD^2 и verena им се допаѓа ова.
  11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Dusicki od ponedelnikot sum so majstori doma, narednite 2-3 nedeli taka ke bide, i sum premorena-sreka sto imam prekrasen soprug deneska i usisuvase,i brisese, od gubreto sto go ostavija majstorite.Ve citkam kolku mozam i vi pisuvam ne tolku cesto,da znaete deka e zatoa:) jas kaj i da e ke zaspijam od umor:yawn: imajte ubava vecer site mesinja...pozz

На MargaritaD^2, juli rak и MilaP им се допаѓа ова.
  12. vikicka88

vikicka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    47
    Ги има во Тинекс на акција со гратис влажни марамици, мислам дека се поефтини не ме држи за збор

13. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @flower30 jas si staviv redovno kako sto si stavam. Doktorot koga mi zede bris vika - sto stavas, utrogestan, vikam - da. Tolku. Toa e terapijata, ne znam zs da ne si stavis :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @flower30 i jas go stavav jas do 18 nedela gi stavav po 3 pati na den a od togas samo sabajle i navecer pa sto ispituvanja pominav nikoj ne mi rece da ne gi stavam,taka da nemaj gajle kako sto kazaa toa e terapija i treba da ja primame :)

Inaku jas gi uspav mm i sinceto i sega malku tisina.I jas sum mazena vo drug grad i nemam nikoj tuka,sestra mi i brat mi se vo stranstvo isto i maz mi odi so meseci,drugarkite si se vo rodniot grad,se druzam so 2-3 devojki i toa..najcesto so sin mi sme sami po celi denovi,sami si se setkame i iskreno se custvuvam ispolneto nikoj drug ne mi ni treba :) :l: Dobra nok mesinja :*

На Едно Чупе, Pcelka94, mdenkov и 4 други им се допаѓа ова.
  15. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Duso isto iMav I jas ti sovetuvam mnogu da odmaras I odma na ginekolog.

16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    @mama89 како притисокот денес? Дали си добро?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.218
    Допаѓања:
    330.004
    Мораш на лекар!!
    Во 2 бремености тоа ми се случи со тоа што едната ја поминав некако а другата за жал заврши со спонтан.

И ве молам најдобронамерно.При вакви прашања не викајте не е страшно уживај.Несакајки ке си земете грев на душа.Некој ке мисли стварно не е страшно и ке си седи дома а работата ке се искомплицира.На пример што ако е знак за спонтан,знак за вонматерична ?
    Вашата бременост неможе да е иста со туѓата.

На Едно Чупе, Kaetana, zuto и 16 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Vo pravo e @joy1 jas zaradi tie kravarenja sin mi go rodiv vo 7 mesec,vtorata bremenost mi zavrsi vo 20 nedela so spontan a sega od pocetok sum pataloska bremenost.Ne e sekoja trudnica ista ni pak bremenostite se isti.Zatoa koga se prekrvaruva se prima utrogestan i inekcii jas stavav na sekoi 48h dodeka mislea deka e rizicno,sega samo po potreba.I doktorite sovetuvaat za sekoja bolka,grcevi,a najmnogu za krvarenje da se poseti doktor.Najdobronamerno go mislam ova ne si igrajte so zivotot koga jas prekrvariv prvo pojdov na doktor a posle pisev ovde sto i kako se sluci i sto merki prezemavme i smetam deka site treba da se pridrzuvate kon toa pravilo za vase dobro i najmnogu za vasite bebcinja.

На zuto, Pcelka94, mdenkov и 7 други им се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @okcenzi срцка фала што ме мислиш но денес неможев холтер да ми стават бев цел деен на работа :( не ни стасав онака да си го измерам...а бев многу отечена денес а плус пекол жешкоо и цел ден на нозе...половината многуу ме боли...утре сабајле ќе одам да испитам за албумини и тотал протеини а накај 10 ќе ми стават холтер ќе го носам 24 часа па во петок ќе се знае...се надевам ќе биде во ред...ќе ве известам ве поздравувам мешиња :*

На juli rak, Eli23 и okcenzi им се допаѓа ова.
  20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    те чекаме да пишеш

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.