Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    122
    Девојки сакам да Ве прашам дали некоја правела испитување за прееклампсија во болница Плодност и дали знае што се испитува и колку е цената. Кога се јавив не ми кажаа ништо само ми рекоа со докторот што си се договорила ќе ти каже. Јас сум 23-та недела. Пред два-три дена почна да ми се качува притисокот и да варира од 140/90 па 130/90 па ќе се спушти на 120/80. Матичната ми даде метил допа. Имам и отоци на нозе, раце и лице.Не сакам да оставам на случајност сакам да проверам. Ако некоја имала слично искуство Ве молам за совет.

2. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.203
    Допаѓања:
    2.265
    Се испитува и протеини во урина, на пример мене матичната секој месец ми даваше упат за крвна слика и урина а штом е со упат ти е без пари пошо си трудница (ова со упат за на државно). Така секој месец проверував протеини во урина оти е еден од индикаторите за прееклампсија. За цена во Плодност навистина не знам.

На milicka19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    2.430
    Мене ми варира исто , но ми проверуваат и протеин во урина.
    Негативно е и не ме пратиле на дополнително испитување.
    Провери си мокрача.

4. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    390
    Кажете ми како да се откачам од ентерококус. Трет пат ми излегува на уринокултура два пати пијам антибиотик џабе. Има ли нешто природно плус да се пие. Никогаш не сум ја имала бактеријава сега нема спас од неа.

5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    4.460
    Деманоза од now до крај пиј цело време. Можеш по две таблети на почеток после по едно. Безбедно е во бременост и општо. Со што се тушираш доле? Користиш ли нешто?
    Не ставај секојдневни, пиј вода по 2 литри и чај камилица .

6. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    1.113
    И пробиотик обавезно, women пробиотик, тука имаш biofeminn, на proven имаш со брусница, јас нарачував и од странство. Со антибиотици флората се нарушува, мора да се обнови со лактобацили.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    390
    Па тоа се нервирам пијам вода многу, не јадам благо не пијам сокови едино сирење многу што сакам. И не можам да ја откачам ама ќе земам дманоза. Доле со купка некоја без везе тоа може ми е најголем проблем.

8. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    176
    Јас имав слична ситуација. Една вечер ми се крена притисокот 147/90. Докторот ми даде да направам повеќе анализи плус и ддимери испитав и платив околу 3 000 до 4 000 денари со што знам дека ддимерите чинат 1 200 денари. Протеините во урината и крвта му се важни за дијагностицирање на прееклампсија.

9. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    4.460
    Доле земи вагисан гел за интимна нега ( ќе се преродиш) е со млечни киселини и немора на секое, ако ставаш вагиналетка некоја нешто после тоа, иначе само со вода. Камилица со сода, малку да се нормализира флора. Таблеткиве цело време. Една кутија тие е 120 капсули, месец дена пиј по две после по едно и ќе видиш следна уринокултура.

https://zegin.com.mk/mk/now-d-manoza-500-mg-120-kapsuli

10. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Жени , ноќеска повторно ми се јави јака болка во левата страна на половината и грбот, завршив на нефрологија , испадна песок во бубрегот , често се јавувало во бременост (претходно сум немала проблеми) ми дадоа венски инфузија со парацетамол и се смири , крвната слика и урината се добри , ми рекоа само многу вода да пијам и по потреба парацетамол , можно било да се повтори.
    Јас сум 38+6 денес , прашањето ми е дали смеам и спазмекс да пијам ? @Ladyme имаш ли некој совет ?

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.890
    Допаѓања:
    3.798
    Ентерокок е бактерија од самите нас од гастро системот, преку дебело црево, битно е хигиена, бришење од напред кон позади, никако обратно и туширање секојдневно. Мн лесно се уништува со еден антибиотик баш ме чуди што е упорна кај тебе… и мене ми се појави во 7ми месец негде ама со 10дена снтибиотик ја снема