И да си го испиела цело ништо страшно. И на мене ми се качуваше притисокот, и во 16та недела со термин бев на нефрологија во амбуланта за хипертензија во бременост и докторката ми препиша по две апчиња на ден на 12 саати. Протеини во мокрача негативни ми се, правев и протенурија се е во ред со мокрачата. Да чукнам во дрво, 28ма недела сум отоци немам.
Прегледите ми беа наутро, до вечерта ме пуштија, ама ме наболуваше константно. Секој ден ми е тргни-застани. Еве вчера вечер ме фати во половината, заедно со напред и пак ништо. Полудев веќе. Инаку истото ми се случи после два вагинални прегледи, затоа што буричкаа да се осигураат дека воденикот е цел.
Ќе го следам утре и задутре како ќе биде, па ќе се консултирам за точна доза . Со пола апче од 160/90 падна на 133/80. Ме смирија нозете два саати па сега пак осеќам стегање .
Мајки ви се има ли случено, на ехо преглед мерките на обемот на стомакот на бебе да е помало за 2недели. Јас сум 34 недела и матичната кажа дека е помало и искрено ме исплаши. Вика нема многу напреднато за 20дена од последниот преглед и итно ме упати на Гак
Мене ми се случи исто во 28ма недела стомачето да е помало за две недели одговараше како за 26та. Другите мерки беа во ред. Нареден преглед за две недели имаше напреднато ама пак беше помало за 5 дена во однос на другите мерки. Матичната не обрна многу внимание само кажа ќе следиме ова не е компјутерски се исто да се развива, па живо суштество како сите луѓе што сме различни.
Жал ми е после се што ти се случило, ама мисли позитивно, знам дека е тешко ама мораш. На доктор си? Што ти кажаа?
Мајка што бидна.. Како си? Ме исплаши... Кажи што направи... Малку е рано ама со позитивна мисла ќе се среди... Ајде пиши што правиш да не те мислиме..
Пиши ми ако ти треба нешто да ти се донесе ако можам. Карши Гак живеам, во секое време. Се ќе биде ок
Zdravo devojki, Dali imate iskustvo so garnella I prevotella bakterija vo bremenost so abdomenalen serklaz sum no pak se plasam Bidejki dr Pancevski od sistina mi vika deka se normalni tie bakterii no jas sepak se mislam Za antibiotik
Камо сите да сме вакви со големо срце!! Свака част на исклучоците... Има навистина добри луѓе Секој со срце и човечност би требало да го прави истото..