Здраво мамички, да ве прашам колку е нормално често одење во WC во ваква состојба, одам на пола саат и имам некои болки долу кај јајниците како стегање, боцкање, пред една недела се беше супер ама некако се загрижив. Нокеска се разбудив со силен грч во стомакот има ли место за паника, фала ви...
Saato e skoro 3... samo sto se vrativ od bolnica... primiv infuzija i ineksija ...mi prepusa i nekoi tableti i mi zedoja krv.. dva saati cekav rezultati mislejki deka e gotovo.. bebceto se ispustilo... plus imav i nekoi mali mnogu sitni parcenca na vloskata ... koga doktorot idi so rezultat od beta hcg za 3 dena od 85 stanalo 600 ... i aj sega... se otepav od placenje cekajki... mi vika dobro e ... ama mora hcg da e nad 1200 za da se vidi plodot... poludev.. ...
KAko be bebcheto se ispushtilo? Prven taka ti rekoa pa posle deka se e vo red i za dzabe te ispanichija? Ne te razbrav mnogu ubavo ama ako e taka ne znam shto da recham.. sramota
Бев денес на лекар да го видиме бебуш дали е добро.Докторот рече се е во ред само се чуди дали ќе издржам до другава недела да не се породам.Зошто си било ептен спремно. 2700 рече дека е ама добро тоа со сигурност не се знае.И за крвна група џабе ми бил листот што го однесов,немало потпис од трансфузиолог,па ме прати во петок во Филип втори да ми проверат крвна група пак и да ми стават печат,потпис.Аман веќе со овие испитувања и листови... Ни потврди дека е машко,дека минатиот пат не можеше да види убаво па мојов денес бараше детално да му објасни и бараше сликичка од алатчето негово хахаха Инаку земавме креветче и цела соба си ја опремивме конечно,и торбиците за мене и синко си се стокмени. А,и јас се токмам да идам на ова обукава за трудници,и онака сум пред крај добро би ми дошло некоја информација.Така да кој сака слободно може фб да ми побара и да си се распознаеме таму
Јас да прашам ми се јави некој осип многу ситни брумчиња на две три места по телото и некојпат ме чешаат бев кај матичната ми вика од хормоните е. Еве вчера нови ми искочија. Мн ми е страв да не е рубеола а 37 недела сум. Имал ли некој вакво искуство?
@MilaP @blessed2 jas pokasno vidov deka ste pisale-jas sinoka go ispiv Utrogestanot,deka nasabakle go pijam pa si rekov i vecerta ke go pijam.mene me zbuni malku deka neli vaginalno pa da ne ima nesto od vagin. na brisot . Inaku sega cekam za eho za prv skrining i strav mi e mnogu ,dali ke bide se dobro
Добρо утρо мешκовци! Јас да ви се пофалам деκа станав цρнκа Пρв пат досега и уште ми е чудно, малκу да сменам нешто, баρ бојата на κоса можам κо не можам дρуго Честитκи на маρиангел за станот, само љубов и сρеќа да си имате во него! Ви завидувам на дρужењето на вежби, κамо да можам да ви сρ пρидρужам Но ќе ме дρужите туκа. хоρмоните ми лудуваат, еден миг сум а после !!! Κиκичκа блонди оди на κожно, дај боже да не се сипаници, баш завчеρа ме κаρаше мм да не сум баρала ρогови со гρадинκи, аκо ми донеселе сипаници.... Ве баκнувам сите, одам во шопинг, со децата се знае
Ќе биде се супер ќе видиш Добро утро и од менее @Mariangel честитки за станчето мила да си живеете среќно и исполнети со здравје , разбирање , љубов и благословени со многу дечиња Ние сме супер јадеме , спиеме и така цел ден имам некој исцедок лигав беленикаво-жолт , а мокрачата мислите моркови ко само да сум јадела ама испитував минатата недела мокрача одлична беше , само исцедокот ме буни Секој ден сме си со мм заедно он во Скопје си работи и јас си дојдов исто тука и сироткиот кај скршен од работа од 17:00часот како што ќе дојде се додека да спиеме одмена голема ми е јас одмарам а он си игра и трчка со синчето , абе злато е само јас како женска глава и тоа што се ми помага пак над глава ќе му се качам Ајде срцки позз синко се буди да стане па да се расониме и облечеме
@Bebe2015 Kako si milicka, se nadevam se e vo red i dobro ja pomina nokjta! Sega samo povekje odmaraj, druzi go krevetot i dozvoli im na drugite da te razmazat . Uzivkaj vo drugoto stanje! Nervozata i negativniti misli ti stetat i na tebe i na bebuli - DON'T WORRY AND BE HAPPY!
@Sunshine_1979 ti blagodaram sto prasa..epa vaka hcg 600 sto ukazuva deka plodot e 2 do 3 nedeli..no ne se gleda ni na normalno ni na vaginalno exo..trebalo da e 1200 za da se vidi plodot... no koga bev na bolnica na vloskata se pojavija malecki kafeni parcenca.. go prasav doktorot sto e i mi vika ako bile malecki ne se plasi vo red e ..samo sakam da znam .. dali treba da cekam prvo exo za da znam dali e normalna ili vonmatericna bremenost.. ili vosokite nivoa na hcg ukazuvaat na zdrava bremenost.znam deka hcg se duplira na sekoi 48 casa no kaj mene od 85 (vo nedelata ) za do vcera bese 600 ... ve molam za sovet.. se mi e izmesano vo glavava..umiram od grizi
Не би требало да е сипаница, но обавезно оди на лекар и не оставај на случајот, морбили и рубеола не се зафрканција во бременост.
Jas se vrativ od pregled,doktorkata rece se e bo red so merkite za Daunov sindrom,mi zemaa krv za PRISKA imikrobioloski brisevi,ama koga otidov kaj sestrata pnacrece dr.be zemala bris za Pap ,a jas nenam praveno Pap 1 godina.ama toa e,zavrsiv ,se oslobodiv malku,sea sum porelaksirana.Bebceto nemirno,mrda li mrda,racete non stop vo usta Sega imam 2-3 prasanja Mi rece deka ako me boli stonak Magnezium direkt 300mg. mozelo da gi pijam i 2 pati na den-a vo apteka mi rekoa 1 na den ?!?! 2. Mi dade nekoi germanski vitamini -ne se manavit ili pregnazon ,tuku nekoi drugi,doma go zaboraviv livceto-bile 700 den .mislam nesto Pregna Vita bea i ni rece da ja dopijam i folnata(tifol 0,4) ?!?! 3.utrogestan mi rece uste eden mesec da stavam-tia bi bilo do 16 nedela -moze da se stavat i posle 13 nedela neli ?? Mamicki izvinete na dolgiot post.Pozz imajte ubav den
JAs za dve nedeli kje pravam skriniiing, so dusha chekam da go vidamm bebushkoo.. Samo neka e se vo red, i bash mi e milo deka se e super kaj tebe, sega lezhi si uzhivaj i galkaj go meshenceto.. porasnatko li ti e ili ushte ne?
- Magneziumot ke si go pies 1 na den odredi si termin ti koga sakas,no ako osetis deka mesko ti e tvrd ili imas bolki ne e greska da si zemis i po 2 pati na den. - Pregna vite da ne se?Inaku dobri se jas gi primam od pocetokot na bremenosta Femibion i tie se tuka nekade 650den vo zegin gi zimam. -Cim ti rekla uste eden mesec da stavas utrogestan znaci nema potreba za ponatamu,da ne dade gospod da se desi nesto sigurno pak ke ti go dade.Inaku jas do 15 nedela gi stavav vaginalno a sea gi piam 25 nedela sum nemaj gajle poveketo cela bremenost gi koristime. Bas mi e milo sto se ispadna vo red bebceto e super i taka treba da bide a za pap test nemaj gajle ako mikrobioloskite ti ispadnale dobri nemas mesto za panika,ke se porodes pa posle 40dena ke napraves pap. @Bebe2015 zatoa duso odma koga ke osetis nesto bolka ili krv,pa i kafeavo da e mora da se poseti doktor.Sega miruvaj,moras da odmaras i se ke bide vo red,nemoj samo da gubes nadez ili da se nerviras zasto vo bremenosta moras da ostanes pozitivna najmnogu zaradi bebceto.Koga ti rekoa da pojdes pak na kontrola?
Немој да се плашиш,мене сега со второво ми се случи слична работа како твојава.Уште пред да ми закасни си имав симптоми и не сакав да чекам да ми касни па отидов до кај матичниот ама на вагинално ехо неможеше да види ништо и ми даде да испитам ХЦГ и покажа 823.За неполна недела ми рече да одам на контрола па конечно го виде и на ехо.Затоа немој да се плашиш туку консултирај се со твојот матичен кога да отидеш на контрола за да може да го види плодот на ехо и да си ја тераш бременоста.Ајде со лесно
Meseto ne e bas porasnato-samo prikvecer se duva od jadenje i pienje vodamoze i deka ne sum mnogu krupna pa ima vrska i toa(me merea 51kg. sum).a inaku bebceto e porasnato,mnogu ubavo cuvstvo,go gledas kako mrda so race,noze-pravo covece ke si osetis i ti sega za dve nedeli P.S. cestitki za stanot ,so mnogu decinja i mnogu ubavi momenti da si ziveete !
Zdravo bebuski i od menee Jas bev denes na depilacija i na pedikir i sega sum si sredena i ubava najprvo za mene pa posle za drugite Vremeto e mn.zesko denes, ne znsm vo Mk kako e, ama tuka vo Gr e pekol uste od sabajle....srekja doma ne ni e mn.zesko pa kje si sedime na ladovinka. Nesto mi se prijade nekoj kolac od vcera go mislam, imam edni domasni slivi pa se mislam da napravam, citav vcera eden recept za eden kolac so slivi pa aj da odam da go napravam da se zablazeme malku ... kolku se nablzuuva krajot mene tolku povekje me vlece za blagoo i uff po cel den samo na toa mislam sto blagicko da si apnam
E da ,mislam Pregna Vite ,jas prvpat slusam za niv i za toa mi padna cudno.a mi rece so niv i Tifol da si gi dopijam sto gi imam doma(ja prasav da ne e mnogu folna od Tifot i plus vo tie Pregna Vite ima folna ,ama mi rece ne e mnogu )i ke ja slusam A za nekolku dena ke imam rezultati od mikrobiologija pa ke vidime kakvi ke bidat.