Прва или втора бременост ти е ова? Леле и мене ми мириса дека ќе надминам термин, мене во петок ми е термин, минатата недела на преглед рекоа дека почнало грлото да се отвара по малку, ама си стои така изгледа. Ни контракции, ни бутур осеќам. Првото ми се роди 3 дена пред термин, ми пукна водењак и експресно се роди. Ама на ова мислам му се уарни во стомак
Дај Боже да бидне така, да ги престигнам. Иако, како што спомна и ти, и докторката ми рече дека и да отидам со болки, пак ќе ми стават провокации. Ама барем брзо си завршила работа, пола саат тоа е сон
Втора бременост... Кога ми кажа докторката во 36та недела дека сум отворена 1,5-2 цм викам готово ќе се породам. Еве 41ва веќе влегов, 3 цм отворена. Контракции, сечење ужасно долу кога мрда, и пак џабе, трга и застанува. Докторката мисли дека само малку и треба стимул на матката, најверојатно не можам да ги излачам тие хормони што се потребни за да се изгура до крај процесот. Сите си мислевме со вториве побрзо ќе поминеме ама се зезнавме
И кај мене изгледа иста песна ќе биде, а така си мислев со ова ќе биде побрзо, нели демек со второто се полесно. Исто, навечер кога ќе ме заклоца таму долу, како некој со нож да ме боде, со првото не се сеќавам така да беше. И секоја вечер си викам - ете, на вакво клоцање, мора вечерва да биде и пак ништо
А првото со провокации, т.е индукција го роди? И јас имам малку трауми од тоа од првиот пат и не би сакала пак да го поминам, абер немав тогаш, отидов ич отворена, демек само почнало малку да ми се намалува плодова вода па ме примија на мачење 2 дена до 3 прста да стигнам да се отворам. После коа почна асално процесот си заврши за релативно нормално време, ама додека тргне лелеееее маста ми ја извадија на патолошка
Тебе барем навечер те фаќа да те сече. Кај мене последниве пати преку ден ме фаќа, прееска во кола носевме еден човек, леле кога ме пресече ненадејно кога викнав Среќа па магнезиум ми помага при сечењето, ме смирува. Уште некоја членка имаше пишано дека сега во втора бременост го чувствува сечењето, а во првата не. Барем породувањата да ни бидат побезболни и пократки.
@Puffy2019 и ти беше со прваче мислам? Гледај на посветла страна, барем првачето го испрати во школо , дури и заоде цела недела. За надминат термин си супер смирена, јас недела пред термин се породив со второво и пиздев по дома или плачев. Трето немаше. Сигурно супер пораѓај ќе имаш. Удри некоја партија секс, оргазми и оргазми, ако ништо друго да поуживаш малку.
Да, не се сеќавам само дали вечерта ми ставија вагиналета, или директно ме приклучија сабајлето венски. Исто болно сме поминале, само што тебе како што те читав те држеле 2-3 дена така,кај мене беше исфорсирано во 5 и пол саати, ама тие се памтат цел живот.
Да, со првачето што мислев дека нема да стигнам да го испратам Не знам како, ама од толку лажни надежи, веќе како да се исклучив, се чувствувам како да ќе трае вечно ова, некако како да се помирив. За секс едвај се опуштам, или имам киселини, или бебе мрда. Неколку пати успеав, ама како со сила ми е затоа што не го правам од задоволство туку од потреба да се породам Ти вториот пат како помина, полесно беше породувањето?
Со закажан царски бев, ама многу побрзо закрепнав за разлика од првиот пат. Инаку со првото во 42ра се породив, водењак пукнат, провокации и џабе, итен царски беше. Верувам дека вториов пораѓај ќе ти биде полесен, само да тргне работава.
Изгледа тебе те читав дека првиот пат се имаш породено во Чаир, со доста лошо искуство. Мило ми е што барем вториот пат полесно си поминала и закрепнала, барем некако со добро ти се вратило тоа мачење од првиот пат