На првата контрола во 6та недела ми даде да испитам, што значи сум проверувала прв пат во 11та недела. И на секоја контрола ми даваше да проверувам
Девојки/мамички во која недела почнавте со перење на бебешка облека? Јас сум крај на 8ми месец и прва бременост, да се информирам бидејќи не сум сигурна. На колку степени може да се пере сета памучна облека (шпихозни, бодиња), и дали стерилизиравте шишиња и сл. веќе овој период или е рано, дали треба да почекам од кога ќе дојде бебе.
Јас првиот пат ги перев во 8ми месец па после пред да се пораѓам во 38 недела ги преперував пак, сега не планирам порано од 38 да перам.... Прашина се фаќа само за џабе.. Си купувам некое парталче нешто ама си го кревам на страна не перам уште ништо 7ми месец сум..
Да, паметно, само прашина ќе фати па треба да преперувам. Значи да почекам уште некоја недела. Фала ти
Јас искрено ќе средам се 34та најкасно, шишенца и такви работи откако ќе се породам. Со првото 37ма точно се породив и да не ми беше средено не знам што ќе правев
36+ почнав да перам, до 37 имав испрано скоро се. На 60 перам. За стерилизирање, неделава 38+ стерилизирав тоа што планирам да пакувам за болница само да ми е спремно за во ташна. А и друго нешто ситно ќе стерилизирам, мада не ни имам многу работи сега зошто планирам да дојам. Според мене кога ќе влезеш во 36 полна треба да си се спремаш затоа што ако се случи да се породиш ќе треба друг да ти пере све и да ти средува. А јас не би сакала тие работи да ги препуштам на друг за бебето. Алиштата си стојат во плакар, ништо не им е.
Леле девојки, јас толкав апетит имам не можам да ви опишам. Се стрвам на се живо и диво и морам под итно да почнам да се контролирам. За некој ден влегувам во 9та недела, до сега освен осетливост на мириси, гадење на моменти и замор немам ништо друго фала богу, не сум ни повраќала. Али ова со хранава не е на арно, ќе се тркалам ако продолжам вака. Како да си помогнам, help.