1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Koja nedela si duso eve jas denes bev kaj maticnata mi dade utrogestan minatata nedela iMav grcevi I bolki vo stomakot, snosti isto taka ne znam Dali déka se siri no da si bidam na cisto otidov I mi izmeri creviks pred 1 mesec organciski mi go merese 33.5 a Sega maticnata rece 40 mm moZno li e da se zgolemuva a ovoj period bev mnogu aktivna renovirame cistenje.... Guski

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Jas go pijam 2 na den preporaka od ginekolog,utrogestan stavam cela bremenost 29 nedela sum sega pozz

На mdenkov и flower30 им се допаѓа ова.
  3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @flower30 dusa eve primer- mene me fakaat grcevi vo nozete mnogu cesto i placam pola cas dodeka da mi se opusti muskulot i pijam magnezium 2x1 ama tableti na naturel,doktorot mi preporaca strogo tableti niko sumlivi ili rastrorlivi vo usta.Inaku gledam si pisala za utrogestanot, od nego imas samo korist ,nemas nikakva steta-jas go stavav vaginalno do 19 nedela 3x1, i posle toa mi merese cerviks doktorot i mi e super 48mm.

На juli rak, MilaP и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  4. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    @MilaP mi zemaa krv uste ednas i od 600 izmereno vo 2 casot utrovo.. do 2 poladnevo sega e 670.Doktorkata vika super e,kafeniov iscedok yreba da sopre od ineksijata a ti samo miruvaj mi rece i da odam na kontrola v sabota za da go vidime plodot.. ako se gleda dotogas.... sam9 se nadevam i se molam se da bide vo red.. srcevo kako kamen mi stana ovie dva dena :(

На MargaritaD^2 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    За жал душичке, ги немам одговорите... биди упорна кога разговараш со докторите, инсистирај на јасни и целосни одговори! ...и надевај се само на најдоброто...
    Во најтешките и најнеизвесни моменти по цел ден си повторував " Јас сум совршено здрава мајка, носам совршено здраво бебе, ќе родам совршено здраво дете" оваа афирмација ми даваше сила да не потклекнам на црните мисли!
    Ти посакувам лесна и успешна бременост!

На tweety26, mdenkov, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.151
    Da,jas verojatno do 16 nedela bi trebali da go stavam utrogestanot,a za Magneziumot mi rece dobar e toj(prasok za vo usta sto e direktno) ..
    Bravo ,daj boze se da ti pominuva lesno do kraj na bremenosta !!

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ke vides znaci cim se pokacil sega uste poveke e pokacen plus cim bese 3-4 nedela znaci seuste e rana bremenost i mislam deka vo sabota ke ja vides tockata sto ke te izraduva najmnogu :) se ke bide vo red :)

На Fatalnata, eliii89, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Zdravo mamicki i od mene denes malku sum se uplasila pa da ve prasam dali nekoja od vas znae dali bi imalo nekakva posledica na bebusot posto preeska na nesakanje se udriv na rackata od vrata i mi se poznava malku kako sino na mestoto inace sum 37 nedela :) fala od napred

9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Здраво женички, како сте? Во псоледно време имам проблем со често мокрење, однесов уринокултура но беше стерилна. Постојано имам чуство како да ми се оди во тоалет и нешто како да ме притиска долу. Се плашам да не сум закачила некоја инфекција или пак да не мис е скратил усте толку цервиксот, последно ми беше 32.5мм. Исто осеќам и некое пецкање во стомакот. Не знам дали е ова нормално, 19 та недела сум. Друго што ме интересира е како да ги препознаам движењата на бебето, какво е тоа чуство, да ми го опишете подетално ако може :)

Последна измена: 3 септември 2015
  10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @coconaut, doktorite obicno velat so prvata bremenost okolu 20nedela moze da se pocustvuva bebeto, mene mi e prva bremenost i jas nekade od 14 nedela si go osekav bebceto-mi treperese mestoto(normalno so raka ne se oseka ,jas samata si osekav),e sega utre pravam 22nedela i od pred nekolku dena si go osekam sinko i so rakata na stomak kako mi mrda........custvoto e prekrasno i nezamenlivo

На slobodka, Sunshine_1979 и coconaut им се допаѓа ова.
  11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @flower30, ne gledaj tolku stikno da go stavas do 16ta nedela,jas na primer sum inf bremena, do sega gospod me cuval i mene i sinko, nemav problemi,pa doktorot (MATICNIOT) uste vo 14ta nedela mi rece da gi prekinam, jas sama po svoja inicijativa uste 4-5 nedeli si kupuvav i si gi koristev se dodeka ne otidev kaj dr.organdziski-koj vprocem i mi go vodese cel proces .Plus toa neznam sto i kako doktorot ti kazal, utrogestanot,ne se prekinuva naednas,jas od 3pati na den,go smaliv sabajle i vecer, i na kraj 7dena samo navecer

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @coconaut. Κај и да е ќе осетиш, пρеκρасно неописливо чувство κое само се доживува не се опишува. Пρво κаκо тρепеρење, κаκо неκое κρатκо пρитисκање, сеκој ден поинтензивно а после и со ρаκа ќе осетиш...

На mdenkov, coconaut, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Deneska osetiv nekoe kratko pritiskanje nekolku pati, no skroz dolu nakaj vaginata ne znam dali e toa

14. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Za cesto mokrenje i jas cesto mokram,ama pijam mnogu tecnosti dnevno,urinata mi e super,i plus 30mm mi e cerviksot i go nosam nisko bebusot i normalno si tezi,a toa sto te pritiska da ne go nosis nisko bebeto ?

15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @eliii89 ne mi spomenale do sega deka go nosam nisko bebeto, posledna kontrola pravev pred 3 nedeli. Koja nedela si?

16. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    29 ama uste koga bev 21 nekade mi kazaa deka e nisko,i od sto pritiska kaj mene i sto pijam tecnosti mnogu mokram,moze ne e nisko,ke vidis na sledna kontrola,ili pojdi vidi posto ti spomna i peckanje

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Како сте мешковци?Јас нервозна,ќе експлодирам...Бев на фризер да скратам врвови и кретенот од фризер место да ми ја остави боб фризурата и да ми ги скрати врвовите он ми ја направи глупаво степенаста и од едната страна ми е подолга за разлика од другата.Тек дома убаво приметив зашто таму ме раздува со фен и не се приметуваше.Ќе си пукнам,си плачам од прееска а неможам ни да ја собирам од што ме скастри ;(:@

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.400
    Те сваќам мака ти е, ама ај не си стварај непотребни нервози со плачки. Гали мешето, не ти требаат стресови.

На eliii89, kukla21 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @ivi1987 kosa e ke porasne,mene ednas mesto 1 santim skoro 1 peda me postrizija mislev ke ja otepam flizerkata zatoa flizer ne menuvam poveke :)

Jas sum tazna mm trebase da ostani 2 nedeli a preska mu kazaa vo ponedelnik da se vrati..mnogu sum razocarana se obidov da ne placam ama nemozam mnogu ke mi nedostiga i uste sega se custvuvam osameno,toj me guska mi veli brzo ke dojde 27 dekemvri pa togas ke ostane 2 meseci doma ke ni se posveti,no i bebceto ke se rodi dodeka toj si dojde znam deka zaradi nas odi da raboti no sekade sum sama za najvaznite momenti vo zivotot jas sum sama,dali za loso dali za dobro i mi e tesko..se obiduvam da sum pozitivna ama ne odi...

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мила Мила, немој... со нервози и со плачки ништо не се постига... биди храбра, некои жртви се за доброто на фамилијата! Со насмевка и позитивни мисли и декември брзо ќе дојде а после долго ќе се гушкате сите заедно!!!
    Ајде не си ги упропастувај последните денови од оваа посета на маж ти, уживај и насмевни се!!!

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.