Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    2.295
    Честитки драга. На интензивна кај проф. Софијанова се е во најдобар ред. Незнам кој Ве води ама целиот тим е одличен. Поминавме и ние една недела на интензивна и една на неонтологија. На интензивна имаше многу предвремено родени бебиња за кој мислам дека сите си поминаа во најдобар ред , само е потребно време. Така да само трпение и верба :inlove::l:

На _Vera_, Kris80 и bokace1 им се допаѓа ова.
  2. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    2.295
    Провери уринарен статус и урино култура. Не оставај на случаност . Можно е да е уринарна инфекција.

3. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    277
    Честитки и од мене мама
    Живи и здрави да сте... Те следам од почеток дека заедно почнавме и заедно тераме. Ич да не се секираш ќе биде се како што треба...со првото кога се пораѓав со мене имаше во соба една мајка исто така малечко беше си стигна до 1900 во инкубатор и ги пуштија и знаеш уште што девојче беше, девојките се храбри, силни, така ќе биде и со Дарија. Дедо Боже е голем . Поздравче. Чувајте се и дедо боже да ве чува

На _Vera_, Lostinparadise и bokace1 им се допаѓа ова.
  4. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    4.248
    Многу ми значи кога ќе прочитам ваква порака. Ти благодарам од се срце.
    :hug::hug:

На Малечка Малинка, Danny M и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  5. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    738
    Честитки,да е жива и здрава малецката

6. BabyKala

BabyKala Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2024
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    19
    Здраво Мислење и искуство за пораѓање кај д-р Ели Ѓоргиевска Николовска на ГАК ?

7. Moon2021

Moon2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    56
    Da prasam posle 36 nedela na kolku vreme se ode na ctg za sistina prasuvam

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.024
    Допаѓања:
    27.123
    Другарка се породи пред некој ден , во нејзина смена/ присуство и ептен е задоволна.

На Simon4e0507 и BabyKala им се допаѓа ова.
  9. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    57
    Dali kandidata vlijae na poragajot ? Dali mozi prirodno ili so carski treba za da ne se prenesi na plodot ? Dr brisevi se okej site ama kandida imam od pocetok na bremenosta...

10. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    1.516
    Бев 36, мирно беше цтг, ми рекоа во 38 да отидам исто беше мирно цтг ама имав индикација за царски и ми закажаа царски за во 39 недела

На Simon4e0507 и Moon2021 им се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.581
    Јас ја имам оваа бременост цело време, кажав на ГАК, рекоа педијатрите да им се напомене да го следат бебето кога ќе се роди, царски не спомнаа.

12. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    10.619
    Прво, сакам да им честитам на сите мајки кои се породија во изминатиов период. :l::hug: Да ви се живи и здрави дечињата, да сте живи и здрави и вие со нив. :sun:

Второ, 9+5 сум и се размислувам дали да го сменам матичниот гинеколог.
    Одам кај д-р Оливера Арнаудова во Деметра Медикал, жената е многу фина и се е тоа ок, ама некако последниве два пати кога бев откако дознав дека сум трудна многу беше некако изгубена, полу присутна, спомна дека се спрема за свадба за ќерка и па можеби ради тоа беше дефокусирана.
    Ништо посебно не ми кажа, на се што ќе ја прашав многу кратки одговори ми даваше без многу детаљи и објаснување, некако ради реда беа прегледите а јас сакам да одам кај доктор кој што ќе биде детален и ќе ме води сериозно и професионално.

Дали некој од вас водел бременост кај неа па да споделите искуства?
    И би ви била благодарна ако ми препорачате стручен и солиден гинеколог, пошто сум плус со пејсмејкер па сакам да бидеме во добри раце и јас и бебе.

Сега додека е д-р на одмор бев на преглед кај нејзината замена - д-р Личоски во Јане Сандански.
    Искрено многу убав впечаток ми остави, ми посвети време и ми објаснуваше... на мисла сум не знам што да правам...

13. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    713
    Мајки !!
    Дајте нешто страна совет од каде да порачам онакво пластично за чување на алиштенца и се за бебето... Немам толкав простор за гардероби и големи работи...

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.581
    Никола ми е матичен неколку години, односно 7-8. Ок доктор е, искусен. До сега ми нема направено некоја утка, како кажал, така било и за бременост и кога имав полип минатата година. Последнава година сега оваа бременост на моменти како да се гасеше, некогаш е супер, некогаш ти дава впечаток дека не те перцепира што му зборуваш, зборувам за односот, али во глобала си тера се по протокол како е пропишано за бременост, не скока испитувања итн. Само имам мала замерка кон него за кога ќе имаш бактерија, само лупа антибиотик, без пример локално вагиналети, има доктори даваат по шема.. Исто кандида имам цееела бременост, не ми кажа да земам канестен ниту еднаш, а секретот ми е од нејзе. Може не смета дека ќе има ефект, ама ете така во таа ситуација кога ќе ми излезе на брис нешто, не осеќам дека некоја стратегија има, освен орален антибиотик. Ете ако се мислеше за него, во глобала искусен и ок дијагностичар за мене, само на моменти отсутен. А може и сите имаат такви моменти, сепак се луѓе..

На Simon4e0507 и rainbowec им се допаѓа ова.
  15. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    1.262
    Јас сум кај Кокоромановска, задоволна сум, внимателна е, иако мислам дека сите работат со некакви протоколи и не ти даваат превентивни испитувања (кои би спречиле белја, а ги научив овде) без да имаш индикација.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    39

И јас сакам да ја сменам матичната ама здравје одкако ќе се породам. Сега сум кај др. Надица ПЗУ МАМА.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    423
    Zosto sakas da ja smenis

18. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    др христина во ферти клиника, темелна е во се, сите испитувања прегледи лабораторија ги дава на време

На rainbowec и Larea им се допаѓа ова.
  19. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    39
    После секој преглед бев со прашалници во глава секоја работа ја кажуваше беше половично кажано и не знаев дали е добро или лошо тоа што ми го кажува. Кога и да ја препрашав пак не добивав конкретен одговор. Кога има гужва гледа само да поминат сите што побрзо. Не ми е многу посветена иако има знаење. Можеби е такава станата затоа што е пред пензија не знам...

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.743
    Допаѓања:
    19.820
    Од скопје си така?
    Гинековита др Сузана ја сум задоволна втора бременост ми води ако воопшто примаат нови

На Sun&Moon, Carpe Diem New, pikachu2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.