Исти резултати имав, ми рече матичната да испијам едно паковање биофеминн пробиотици. Малку се поскапи но се надевам дека помогнале.Исто така можеш и вагиналети да земеш прашај ја матичната
Види јас пиев и биофемин, па лактогин орално, ставав вагинално ацидосалус, иноваг и може уште нешто цела бременост (Исто и лактогин ги фалат вагинално) фрлав пари за тоа и во 36 недела пак добив ист резултат - редуцирана микрофлора. Само ти кажувам што користев после истражувања по форумов и интернет, може тебе ќе ти помогне нешто. Јас чекам да се породам, ваљда тоа само ќе ми помогне.
Dobar den devojki i majki, imam edno prasanje dokolku nekoj go ima ovaa cuvstvo. Vaka so soprugot se obiduvame za bebence i ovoj mesec bas vnimavame na plodni denovi i setoa toa, po mojot kalendar treba da dojdam ciklus sega vo Petok, no deneska osekam jaki bolki vo jajnicite ista bolka kako vo period na ovolucaija sto do sega nikogas ne mi se slucilo ovaa pred dobivanje na ciklus a i poteceni gradi sto mi e normalna pojava sekoj mesec pred ciklus. Dali nekoj od vas ima oseteno vakvo cuvstvo? Vi blagodaram na sekoja infomacija, mislenje ili iskustvo ❤️
Симптомите за добивање и за бременост се исти. Ако треба до петок да добиеш, а не добиеш, во сабота направи си тест. И ако биде негативен немој да се разочаруваш. Ако не се фати овој месец ќе се фати следниот, само позитивно и опуштено Па те чекаме во темава што побрзо
So bolka vo jajnicite kako pri ovulacija ovaa prv pat go osekam i za toa sakav mala konsultacija i poslednite dva tri dena sum so kiselina skoro pri sekoj obrok Se nadevam na pozitivni rezultati, razocaruvanje nema. Blagodaram na ubavite zborovi
Ne gledam tema da prasam pa ajde ovde. Do koga ke mi opagja kosata? Beba e veke 7.5 meseci jas bez kosa ostanav.... Od 3 mesec pocna i nikako da prekine. Mislam kjelava ke ostanam. Srekja imam mn gusta kosa ama veke ova e preterano. Nasekade vlakna niz doma iako mi e vrzana celo vreme.
Исто еве денес баш пишав во тема бебе мн сум загрижена 3месеци по пороѓај премногу паѓа … кажувајте помош и што да се испита од витамини во меѓувреме да не е некој недостасток. Земав ампули и шампон за зацврстување и против опаѓање на Inebria ама сигурно нешто и суплементи има што треба плус
Се слушнав со д-р ја прашував за приска и нифти. 9+6 сум, ми рече ако правиш нифти не треба приска. Ме советува да направам нифти во 11та недела. Мислење? Правевте ли вие и приска и нифти или само нифти?
Приска ти е процентуално пресметан ризик пр. (лупам сеа) 1: 1000 А нипти од крвата на мајката се бара днк на бебето и е далку попрецизен во утврдување одредени аномалии. Според мене ако финансиски можеш направи си пренатален. Ама прво направи прв скрининг па после пренатален.