Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.581
    Разумни цени за бебе е релативна работа, и тие што се "разумни" за разлика од останатите, не се, скапо е општо се за бебиња. Продавници: локо кроко, енци менци, бебе хоум, бебе супермаркет, тополино, јас тие ги знам. Можеш и на ананас да отвориш да видиш кои продавачи ги има и да споредуваш цени на куп таму, јас оваа бременост така правев за тоа што ми фалеше. Инаку ми се чини кога влегов 7ми месец почнав да купувам за првото дете, ама не памтам точно. За ова тоа што требаше да се докупи, 8ми, 9ти, како видам на попуст нешто.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    10.617
    Tnx :hug:

3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.152
    Јас почнав да купувам во 7 месец. Количка купивме од локо кроко на акција беше 7500 дводелна (транспортер и делот за седење, истиот се прави и како корпа за бебе да лежи) гледав само да е лесна рамката и тркалата да се со амортизер. Креветче ќе користам старо 40 години го средија го истругаа го излакираа, облека од Стружанка земав дел, дел од Синсеј, дел од локални продавнички од Тила стајлиш кидс. Од препораки од сите што имаат деца рековме првите 6 месеци пари не фрламе. Многу голем дел од облеката од внука ми планирам да користам. Мислам дека од секаде каде што гледавме локо кроко имаат најкоректни цени и често се на акција.

На Малечка Малинка и rainbowec им се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    5.563
    Нормално е, но пожелно е да направиш професионално чистење и пескарење кај стоматолог.
    Јас секој месец се пескарев, некогаш и на две недели од што не можев крвта во устата да ја поднесам. Ќе ти олесни колку толку.

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    71
    Ако може да споделите од каде имате купувано плакарче и фиокар за бебе?

6. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    361
    Само нифти во 12та. Исто д-р ми рече ако правиш едно, не мора друго.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jas05

Jas05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    53
    Дали има некоја искуство со намалена плодова вода 34+3 г.н. сум

8. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.812
    Извини вака неповикана, но од искуство да ти одговорам.
    Исто и јас гледав во Ваикики, ич не беа убави, од таму купив фармерки и беа топ.
    Од Стружанка купив два пара хеланки, ги изнаносев, не се проѕирни. Сега ми е криво ќе ми останат така а здрави се.
    Памучни се, како што ти кажа и Ани, има каивче од страна за затегнување, доле се цевка ептен припиени, супер лежат на телото.
    Двата пара ми се црни, големина С/М.
    Ако мислиш дека ќе ти одговараат, ќе ти ги подарам, ти само плати го каргото и решен проблем :)
    Инаку, ги носев до крај, т.е. до 66 кг (да имаш ориентација).

На Anie93 и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  9. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.152
    Мене ми беше намалена во 25 недела ама за 3 недели ми се врати. Зависи за што станува збор. Кај мене не беа сигурни дали сум прележала некој вирус или сум имала јака дехидрација. Лежев, јадев многу зеленчук и овошје и пиев многу течности особено вода. Некако се исплашив па си продолжив така.

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    19.033
    мене ми го дадоа Л/хл и таму ки личеа добро денес кога ги носев гледам малце широки ми се а сум 60кг. Ама ќе пораснам сигурно. Топ се, удобни, потврдувам:inlove:

На Astrum.Obtutus и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  11. Jas05

Jas05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    53
    А знаеш за колку ти беше намалена. Кај мене матичната има пишано џеб 4 см и не ја прашав што значи не ми е јасно. На крај се испадна како треба кај тебе? Зошто по интернет се изначитав се и сешто и се загрижив многу

12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    19.033
    Јас си купив само облека нешто од 5ти месец од Стружанка, Синсеј и Цивил. Тука како што гледам а и по онлајн инста продавнички и маалски локални цените се отприлика вака. Шпикозни 500-900ден, боди без ракави околу 150-300ден. Бенкица околу 200-400ден. Боди со по долги исто 300-400. Пижами шпикозни 500-600ден. Чорапки околу 50ден парче, ракавички околу 100ден. Лигавче 100-200 ден. Тетра пелени ти се околу 100/120ден. Бањарка околу 600/700. Вака се горе доле од тоа што јас разгледав. Сигурно има и повисоки цени во некои побрендиранимпродавници зависи од буџетот :)

Последна измена: 18 септември 2025
    На Puffy2019 и rainbowec им се допаѓа ова.
  13. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    867
    Дали тие со втори дечиња ќе користите бањарки и постелнина од првите? Тетра пелени исто така?

14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    19.033
    немам две деца ама сите другарки користат. Зошто да не? Кога ќе се избањаш си чист и само ја бришеш водата:) а со ќебе па и на туѓо бебе покриваат, кога си на гости кога ти е на гости, кога си негде на одмор излезен или сл.

На Puffy2019 и Larea им се допаѓа ова.
  15. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    2.226
    Јас да имам, би користела, не гледам причина зошто не би. Сега нормално да не се многу разлика ама ако алиштенцата од братчето/сестричката биле сочувани, верувам спакувани и добро чувани, секако дека да. Една машина и како нови, сигурно и првото дете неколку пати ги има облечено.

16. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    6.503
    Да. Се ќе си носи и користи од сестра му. За по дома да прља да кака да бљуцка облека таман ќе ми дојде се од ќерката.
    Ќе си исперам се на 90С и тераме.
    За шетање ќе купам неколку комплетчиња машки а и ќе добие од баба дедо тетки вујковци чичковци.

На Puffy2019, ivannaa и Larea им се допаѓа ова.
  17. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.152
    Немој да читаш по интернет ништо добро нема. Ако добро разбрав водата треба да е 5 см кај мене беше 4см и тоа се вика редуцирана вода. Оди на клиника секоја недела да те пратат ако нема намалување ако стои исто или се подобрува ќе тераш до крај. Ако се намалува ќе те задржат на патолошка и ќе те пратат немој да се секираш до 36 недела сигурно ќе тераш. Прати го бебето колку мрда ако мрда нормално тогаш се е во ред.

На Jas05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.152
    Мене ми е прво дете и освен количка и нешто ситно ново алишта ќебе,бањарка, се планирам да користам од внуци и деца на другарки. Ништо од тоа не е искористено за да не се користи пак. Плус што бебешките работи и опрема се отров скапи.

19. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    712
    Да, до сеа само му купив две три комплетчиња од што ми беше мерак, другото се ќе користи од првото дете не гледам причина зошто да не користи.. Само седиште планирам да му купам да имам кај да ги седнам двајцата...

20. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.812
    Ако успеваш со ластикот да затегнеш доволно а да не изгледа збрчкан супер. Кој месец стигна?