Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. malecka91

malecka91 Истакнат член

Мене ми се појави такво чешање по цело тело во 33 недела. Неиздржливо беше Само миење со млака или поладна вода и мачкав Еуцерин крема, за неколку дена се намали чешањето

2. Larea

Larea Истакнат член

Мене во 27ма ми се појави такво чешање, претежно на дланки и стапала ама и низ цело тело. За да бидам мирна си проверив преку крв во авицена..

3. SimV

SimV Активен член

Јас во 30та недела почнав со купување. Следев кај има попусти па така ги купив основните работи. Количка и креветче од Локо кроко, душек и корито со постоље од bebehome. Цените не ги знам, а и сега може да не се истите.

rainbowec likes this.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Разумни цени за бебе е релативна работа, и тие што се "разумни" за разлика од останатите, не се, скапо е општо се за бебиња. Продавници: локо кроко, енци менци, бебе хоум, бебе супермаркет, тополино, јас тие ги знам. Можеш и на ананас да отвориш да видиш кои продавачи ги има и да споредуваш цени на куп таму, јас оваа бременост така правев за тоа што ми фалеше. Инаку ми се чини кога влегов 7ми месец почнав да купувам за првото дете, ама не памтам точно. За ова тоа што требаше да се докупи, 8ми, 9ти, како видам на попуст нешто.

rainbowec likes this.
  5. rainbowec

rainbowec Популарен член

Tnx :hug:

6. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Јас почнав да купувам во 7 месец. Количка купивме од локо кроко на акција беше 7500 дводелна (транспортер и делот за седење, истиот се прави и како корпа за бебе да лежи) гледав само да е лесна рамката и тркалата да се со амортизер. Креветче ќе користам старо 40 години го средија го истругаа го излакираа, облека од Стружанка земав дел, дел од Синсеј, дел од локални продавнички од Тила стајлиш кидс. Од препораки од сите што имаат деца рековме првите 6 месеци пари не фрламе. Многу голем дел од облеката од внука ми планирам да користам. Мислам дека од секаде каде што гледавме локо кроко имаат најкоректни цени и често се на акција.

7. naturally

naturally Популарен член

Нормално е, но пожелно е да направиш професионално чистење и пескарење кај стоматолог.
    Јас секој месец се пескарев, некогаш и на две недели од што не можев крвта во устата да ја поднесам. Ќе ти олесни колку толку.

8. MysticAura

MysticAura Активен член

Ако може да споделите од каде имате купувано плакарче и фиокар за бебе?

9. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Само нифти во 12та. Исто д-р ми рече ако правиш едно, не мора друго.

rainbowec likes this.
  10. Jas05

Jas05 Активен член

Дали има некоја искуство со намалена плодова вода 34+3 г.н. сум

11. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Извини вака неповикана, но од искуство да ти одговорам.
    Исто и јас гледав во Ваикики, ич не беа убави, од таму купив фармерки и беа топ.
    Од Стружанка купив два пара хеланки, ги изнаносев, не се проѕирни. Сега ми е криво ќе ми останат така а здрави се.
    Памучни се, како што ти кажа и Ани, има каивче од страна за затегнување, доле се цевка ептен припиени, супер лежат на телото.
    Двата пара ми се црни, големина С/М.
    Ако мислиш дека ќе ти одговараат, ќе ти ги подарам, ти само плати го каргото и решен проблем :)
    Инаку, ги носев до крај, т.е. до 66 кг (да имаш ориентација).

Astrum.Obtutus likes this.