Zdravoo,procitav se no jas kpristam dobroston tokeferol i vitamin c,i mi rece deka sama nilalo da ne prekinuvam a vece sum 16 nedela,nozete mnogu me bolat,pijam i magnezium po 1 a ako mn me bolat noze pijam i 2 pati,a uste ne go custvuvam bebceto,koga be me boli stomak mislam nee vo red koga me boli pak isto cudna trudnica sum jas ))))
Леле душо ти си една од нај силните женски на форумов кога ке помислам за какви глупости ние се нервираме твоите проблеми изгледаат како море а нашите како капка вода
еееве го тоа чудо цел ден што го носам сите ме гледаа како бог да чува плус жешкоо пѕкнав... Еве ме цел ден со ова на ракава холтеров мноогу непријатно на пола саат ме стегааа и ми мери ....утре во 9 ќе ми го извадат и се надевам резултатите ќе бидат добри уфф тешка ноќ ме чека без спиење....ве гушкаам сите мешиња
I jas sum so vas sekoja vecer sama legnuvam sama stanuvam, znam déka se e za nas I nase dobro no nekogas nemam sila da ja podnesam dalecinata, @MilaP @Едно Чупе
Добро утро дами јас веќе го пијам првото кој е станат нека повели јас се спремам за скрининг од 8 и 30 и за прв пат несум исплашена туку има некоја чудна енергија во мене едвај чекам да си го видам синко и се да биде како што треба.Ве сите и ке ви пишам после прегледот
Мила навистина си храбра, но барем кога е рука навистина е тука,искористете го времето заедно убаво и за паметење до наредната средба. Јас иако мојот работи и живее тука сепак не сум го видела ич а и кога му намали работата секој слободен миг си го поминува излезен да се издувал! Јас со две деца, со меше и со хормони до небо, знаете како ми е, сум пишала неколку пати. Секакви мисли во последниве денови ми поминуваат низ глава, а кога ќе спомнам нешто одма добивам одбранаод негова страна со напад према мене.. многу офф топик сум, ама деновиве ми се ужасни, како самохрана мајка сум, ако за нешто се побунам одма напад врз мене, мотот молчи си пукни си кое го практикувам цел живот ме фоведе до стадиум пукни си и сепак кој те шиша... бар ти ќе се слушнеш на скајп,на фб, ќе те праша бар како си, ко ќе е тука ќе осетиш дека е... Пред некој ден еден твој пост кој го прочитав ме води низ денот и многу често се присетувам на тебе, спомена дека си сама со твоето синче, чинам именјаци имаме, Стефан, и дека си исполнета и не ти треба ништо друго Јас сум со две и за брзо трето, секој ден сум благодарна за нив и за уште еднотп кое како бог да ми го прари и да ми го доисполни животот. Ќе соберам сила да не давам на знаење колку ме повредува и нервира, ќе се концентрирам само на децата и нема око да ми трепка,а насамо како ќе се чувствувам и колку ќе патам си знам јас! П.С. по неколкуте совети од вас пробав со разговор, со отварање на чувствата и знам што е конкретно проблемот и како ќе се реши, но ова е долга и широка приказна и е моментално период, мноогу позадина има тука, 14 години уназад.... и кога само повратно добивам навреди а знам дека се одбрана и само полнење на егото на некого за сметка на моите живци мењам тактика, но не и чувствата пред себе, па само вас ќе ви признаам дека сум на работ на депресија! Ве бакнувам милички, уклучувам насмевка, блокирам кнедли во грлото, и одам да пееме, да се гушкаме, да играме..
Jas vcera ja prasav ,deka imam citano deka ne se prekinuvale naednas i dr.mi vika nema vrska ,moze da gi prekines naednas (a primam 2x1).Ama ovaa doktorka mi e pisana maticna ,a jas odam i kaj dr.doktorka(Snezana Organdziska Majstorova) pa ke se konsultiram i so nea da vidam sto ke rece.Dobro srga od Utrogestanot vaginalno koga stavam pocna da mi se namaluva bolkata pa ke vidime. Neka ne cuva Gospod site nas i nasite bebusi ,drugoto e lesno .
@MilaP ajde iskoristi go vremeto maksimalno so nego dodeka e tuka,tocno tesko e sto ne ste zaedno,ama ete taa zrtva ja pravite za dobroto na vasite decinja.Nemoj da se nerviras,brzo ke pomine vremeto pa posle ke si se guskate site so noviot clen
Fala vi na site za ubavite zborovi inaku @♡BuBaLe♡ da nasite srcki isto ime imaat jas moeto go krstiv taka zaradi toa sto tatko mi go sakal mnogu toa ime i ako sum bila masko ke sum se vikala i od mala go obozavam toa ime taka da koga doznav deka nosam masko odma znaev deka ke bide Stefan.Zal mi e sto nema olesnuvanje i koga zbores so mt no vo pravo si imas 2 prekrasni decinja i edna na pat pa cela ljubov i vnimanie posoci im gi niv.Jas so mm nemam takov problem grev e da se pozalam od koga e dojden kako kucence e pokraj mene i jas pokraj nego toa sigurno oti 5 meseci se nemame videno ,inaku odsekogas sme slozni zatoa funkcionirame veke 14god zaedno. Inaku mesinja mm pojde da se vidi so drugari na kafe a sin mi vo gradinka...momickata vo meseto na mama igra balet celo sabajle pa da iskoristam vreme da se podruzam so vas so cajce koj saka neka poveli ima dovolno ve guskam site
Мамички, сабајле бев на контрола на мојот матичен , и реков да ми го прегледа грлото на матката, ме качи на бокс и го прегледа прво со тоа железото и со рака. Умрев од болки и страв да не го повреди бебето. Рече дека е во ред не е од 30 мм, само сега уште ми е непријатно едвај седам и некои болки осеќам. Дали некој го прегледувале вака рачно? Обично знам дека се мери со вагинално ехо.
Добро утро мешина.Денес сум на некој контрола на болница што се прави во 12 недела.многу ми е страв,држете ми срека да е се во ред.
Duso mene vcera so vaginalni sonda pred Eden mesec organciski isto taka I e bes bolno, nisto ne osetiv
Женски, добро утро! И јас да си се пожалам - се чувствувам како да ме згазил воз - ме болат нозете и мускулите и коските, ме боли половината и плешките! Целата сум како вкочанета, мислам некни низ клиника некоја промаја ме има фатено, многу лошо се осеќам, не можам да ода а и кога лежам се ме боли! И вчера ми беше така ама и главата ме болеше, денес барем тоа помина! Ноќва цела ноќ ме мачеа некои конфузни соништа - многу мразам така, се се плашам да не претскажуваат нешто лошо! И сега цело утро ги мислам и ги анализирам...ај на арно нека е!
Дали цервиксот го мереше со вагинална сонда или рачно само гледаше дали е се во ред со него? Мене докторкава само рачо ме виде рече дека не е под 3цм и дека е во ред, а јас како што знам треба со ехо да се види
До крај на бременоста прегледот беше наизменично абдоменално и вагинално. Мерењето беше вагинално а со рака проверуваат да не си отворена бидејќи тоа е најпрецизен начин. И со рака она има осет дали е должината во ред. Не се грижи.
Good morning people Eve jas da si kazam denot go pocnuvam so kolacot vcera sto go pravev, mmm kolki vkusen ispadna samo jas si znam Pa ajde da ve pocastam i vas i da vi svaram po edno kafence koja ne e uste pila
Lele @kallias daj isprati navaka, ova so visni li e, obozavam kolac so visni. Deneska doktorkata mi rece deka misli deka nosam devojce,ne mozese da vidi kure, a na pregledot vo 13 ta nedela na druga doktorka i se vide deka e masko, kojznae sto ke ispadne ova moevo