Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.812
    Да, дефинитивно. Машко па женско се, но се што е неутрално од облека си носи од батко и. Особено тетра пелените и постелнините многу ми се наоѓаат. Секако дека докупив и ќе добијам, но тие работи не ми се на одмет :)

На Larea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    867
    Фала ви на одговорите, за алишта и второво се ќе си користи од бато, буквално само едно комплетче купив :rofl:
    За бањарките највеќе ми беше дека некои до скоро ги користеше ипак за лична хигиена се, ама тоа што викате на 90 ќе пуштам се и пегла после тоа ќе биде ок :)

На jagoda777, mama11 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    9.213

Немам второ дете, ама кога би имала, до бањарки, до ќебенца, се има да користи од првото, таман да фрлам после и да не ми фаќа место :rofl:

Вака ми личат нови и ми е жал да ги фрлам, а немам блиски на кои сега би им требале. Така да второ (ако имам некогаш) машко, женско какво сака нека е, има да користи куп розови работи за по дома. Бар од тие големите де од типот на постелнини, тетки итн.

На LiquidLuna, pikachu2, Larea и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.333
    да се надврзам и јас, бањарки уште ги користи големата, тоа бебе доби ново, другото се си користам, тетри имам од мои братучетки од пред 20 и кусур години тетка ми ги чувала, ми ги донесе кога се роди првата ги исправме на 90 ги користев и со првата и сега со малово, се зафркавам дека се за женски деца, она има две женски и јас сега :D

На Larea и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    19.033
    6ти :l:

6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Здраво трудници. Доилка од месец октомври почнува со групни часови за едукација на трудници за доење. Првата група е на 18ти октомври од 17 часот. Ќе научите правилно позиционирање, нега на новороденче, како се создава млеко, клучни чекори за успешно доење, разбивање митови и многу други работи. Црната е навистина одлична за тоа што го добивате. Дополнително сите кои ќе ги посетат часовите, добиваат попуст за консултација по породување. Не пропуштајте да се пријавите!

https://www.instagram.com/p/DOS5MVzAk-F/?igsh=MXhicmhjNzBmcm8xOQ==

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.349
    Едното не го исклучува другото.Само што ако се прави нифти нема потреба од приска затоа што приска ги проверува дел од трисомиите што се вклучени во нифти-то. Но не ни обратно - приска тестот не е целосна замена за нифти бидејќи не ги вклучува сите испитувања што ги покрива нифтито, туку само дел од трисомиите.

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Orhideja 93

Orhideja 93 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Здраво женички незнам дали сум овде за муабет на оваа група но ќе пишувам тука дали и се има случено на некоја друга како на мене колку повише сакаш да останеш трудна толку по не бива некако незнам зошто така но ете мораше негде да си ја напишам мојата "мака"така кажано
    Сакам да напоменам дека има син веќе голем од 12 години и дека тој исто така многу сака сестричка и кога ќе ми каже многу сакам знаеш некако ме погодуваат тие зборови и сакам да му родам на детето сестричка но некако незнам не оди или пак не ги погодувам плодните денови..
    Секој ваш совет ќе ми биде од корист и сакам малку да ги тргнам тие мислите од глава бидејќи некако колку повише го мислиш толку по не ја бидува работата...
    Позз убав ден

На Цвет88 и Buca_91 им се допаѓа ова.
  9. Buca_91

Buca_91 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2025
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    74
    Само треба да се опуштиш и да не мислиш на тоа,јас имам една керка 12 год,другата 9 се обидуваме во нашиов случај за братче скоро 2 год,пазев на плодни денови,не биваше ,на крај кога се откажав,кога реков тоа е тоа,јас требало да имам 2 деца,јас останав трудна, дури и не ми се веруваше,тоа е мое искуство се надевам ке ти помогне.Позз

На Малечка Малинка и Orhideja 93 им се допаѓа ова.
  10. Orhideja 93

Orhideja 93 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    И јас мислам така дека кога нема да мислам на тоа тогаш ќе биде но ете сепак баш и неможе да не мислиш..
    Баш ми е мило за тебе со среќа и со лесно и дали се погоди машко..

11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    825
    Допаѓања:
    579
    Од која недела веќе не мора да се гледа со вагинално ехо? Од која недела бебето е видливо преку абдоминалното ехо? И дали на првиот преглед е задолќително со вагинално ехо?

12. Buca_91

Buca_91 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2025
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    74
    Да машко е,девојчињата се ептен радосни,се надевам и на твоето синче ке му се исполни желбата за сестричка.

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.152
    Првиот преглед е со вагинално, сите понатаму се труднички еха. Барем кај мене беше така. Првиот преглед ми беше 6 недела да видиме дали има срцева реакција. Следниот преглед ми беше мислам 8 или 9 недела да се види плодот со абдоминално ехо.

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    71
    кај мене од 12 недела почнаа на абдоминално ехо

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    220
    Мене скоро секој преглед до кај 13тс нед ми беше вагинален, на прв скрининг комбинирано, дури и на втор скрининг за да измерат цервикс. И сега после месец дена од втор скрининг на контрола пак ми го гледаше иако е се супер..

16. feminka321

feminka321 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    192
    Здраво девојки. Дали се нормални болки во долниот дел од стомакот, посебно од левата страна, 16 недела бременост, притоа бев на ехо, се е во ред, бебето си напредува, направена уринокултура да не има некоја бактерија, чиста е, брисевите исто така се негативни, ама јас сум загрижена. Дали на некоја и се има случено вакво нешто?

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    10.616
    Прв, втор, трет скрининг што е уствари може ли некој да ми објасни? Збунета сум бидејќи кога ја прашував д-р ми кажа дека прв скрининг е уствари нифтито па викам да не сум разбрала погрешно или ми е погрешно кажано... :|

18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    9.598
    Прв скрининг се мери нухална транслуценца (вратна бразда), присуство на носна коска, се гледаат органите дали се формирани и на место, се мери должина на фетусот и се гледаат протоците и постелката.
    Тој период се прави и пренатален или приска, но и двата се различни скрининзи така да мора ултразвучен скрининг заедно со нифти или приска.
    Втор скрининг околу 21-24 недела се гледаат сите органи детално, се мери големина на плодот и протоците. Исто така се проверува и грлото на матката дали е затворено.
    Трет скрининг е како обичен преглед. Се гледа големина на плодот, плодова вода дали има доволно, протоци, постелка.

На Малечка Малинка, Amelia., Ladyme и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    419
    Јас имав голема болка од лева страна во 20та недела, во линија од препонот нагоре кон стомакот, (после тоа болката во препоните ми остана). Дури еден ден едвај станував и одев. Може да е болка од ширење на матката (мене тоа ми кажаа тогаш), ми кажаа да пијам магнезиум. Пробај почни да пиеш магнезиум, ако не пиеш досега.
    И за секој случај побарај на следен преглед нека ти измерат грло.

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    19.033
    јас бев во 5,6 и 8ма дека така мораше и беше се вагинално. После од 12та абдоминално ама и цервикс ми мерат вагинално.