Не земај ништо на своја рака во бременост. Мене матичната ми рече да ги пијам, прашај дали да ги земеш, нема никаква штета од нив.
мене во 21ми измерија 35мм, и сега во 24ми се скратил на 32мм, исто ми зголемиа утрогестан и магнезиум и плус ферона само таа ја немам почнато, деновиве. И да повеќе одмор Нормално е сеуште тие мерки, но мора терапија и грижа за превенција
Jas i onaka sum na patoloska bremenost, sega otkako mi kazaa deka mi e skraten cerviksot se trudam povekje da lezam, primam terapija i se nadevam deka se kje bide vo red i tebe ti posakuvam se najdobro❤️
Продавам перница за трудници од Лала со сива навлака воопшто не ми е користена, бидејќи имам 2. 1500 денари, праќам и по Карго. Може ќе се најде на некоја за помирно спиење
Здраво женски. Во врска со рефундација на клексани, се навратив наназад по темиве, значи потребни ми се: -извештаите од трансфузиолог, оригинали -фискални сметки со сметкопотврди -потврда од матичен гинеколог за примени клексани -копија од трансакциска сметка Нешто друго дали е потребно и каде точно се поднесува? Уште нешто, кај мене малку е комплицирано, затоа што пример ако првиот извештај ми е за 40 дена, следниот извештај ми е на пример за 30 дена, вториот ако ми е за 70 дена, јас одам на повторен преглед порано како што сум зафаќала термини кај Јани според тоа не ми се поклопуваат извештаите со бројот на препишани и купени клексани за одреден период, т.е секогаш се помалку купени. Исто, немам потврда од матичен, рецепти ми изнапиша со печат и потпис и на задна страна ми пишува: Пациентката прими клексани од тој до тој датум, ме чуди вака дали ќе ми прифатат? Подучете ме ве молам, ако треба нешто да сменам, за да не ме одбијат.
Zdravo Za refundacija potreben ti e izvestaj od transfuziolog, fiskalna so smetkopotvrda i recept od maticen ginekolog, dokumentite se ostavaat vo fondot za zdravstvo. Jas odam na sekoi 30 dena na transfuziolog i mi prepisuva kleksani za 30 dena, najdobro kje bide da prasas vo fondot ili konsultiraj se so ginekologot
Јас официјално влегувам во 10 месец, не дека очекував поинаку да биде. Потајно се надевав на чудо денес на празников како последен термин, ама џабе. Имав прв преглед со рака, грло не се дофаќа, затворено, плодова вода има, бебе ужива и расте. Брат му 3 кила се роди, овој 3700 ми го мерат. Јас едвај првото го родив толку мало, за ова ми фуфка искрено. Прегледи секој втор ден, од нервози и гужви на клиника мислам нема да почнам да се пораѓам па ич, окситоцин ми треба .
Имам две отворени шишенца метил фолат од Now, и денес случајно приметив дека апчињата не се скроз бели, имаат како и кафеаво низ нив. Мислев дека се чисто бели, не знам дали се расипани или не сум приметила до сега. Некој што пие моментално да каже? Отворени се неколку месеци, рок имаат...
од трансфузиолог извештајот земаат копија а сметкопотврдите и фискалните ги бараат и оригиналните и плус копија
Каков рецепт од матичен? 4 ри месеци се боцкав, од матичен само потврда дека имам ,,примано” клексаните кај нив. Извештај од специјалист ( јас од Гак имав цело време), сметка и сметкопотврда од аптека од клексаните, потврда од гинеколог, копии од се правев и од трансакциска.
Не ти требаат рецепти за клексаните од матичен. Ти треба тоа што ти го напишала, да е како потврда дека си примила клексаните.
Greska sum napisala se izvinuvam, mislev na potvrda, a kopija od transakciska mi napravija vo fondot samo prviot pat koga odnesov dokumenti i od togas mi nemaat pobarano
Дали некоја скоро примала рогам и знае како оди делот со рефундација? Со првото знам носев сметка, потврда од гинеколог дека е примена и некој документ пополнив, не знам како е сега и каде да ги носам, дали пак фонд за здравство. Фала однапред
Имам едно прашање, дали внимавате на тоа ако цуцлата на шишето што сте го земале е пример латекс/силикон, да биде и цуцето такво или не игра улога тоа?
Работата е што јас како закажував нови термини така ми се извештаите, мене Јани ме води, невозможно е да ги натемпирам термините како што завршува едниот извештај така веднаш да одам на друг термин. Фала, јас баш немаше да однесам копии од сметкопотврди и фискални ако не прочитав овде. Како изгледа таа потврда од гинеколог, куцана и што пишува на неа? Мене мојата рецепти бели на мое име и позади со пенкало "пациентката прими клексани од тој до тој период" ич не ми изгледа профи затоа прашав
Mene mi dade opst maticen lekarska potvrda od koga do koga sum gi primala kleksanite, a isto moze i ginekolog maticen da ti izdade takva potvrda.
Немам уште однесено, пред 2 недели примив. Треба потврда од матичен дека е примена инекцијата и фискална сметка, тоа се носи во фзом. Така ми кажаа, деновиве планирам да одам да завршам со тоа