Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. annnnnnnnni

annnnnnnnni Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, trudna sum 20 nedeli a vo 19ta nedela doktorkata mi merese cerviks bidejki imav bolki vo dolniot del od stomakot i mi kaza deka cerviksot mi e namalen na 30mm, mi pokaci utrogestan 2x200 i magnezium 2x400, mi kaza da odmaram i da ne se napregam. Kolku treba normalen cerviks da e vo ovaa nedela i dali ima mesto za panika? Preplasena sum citam za serklaz ama da ne e veke docna kaj mene da se pravi plus doktorkata ne mi spomna nisto

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    35.214
    Најпрво, со лесно и не се плаши. :hug:
    Ако добро се сеќавам мене во 11/12 недела поради кафен исцедок ми беше измерено грлото и мислам дека ми беше околу 32/33мм. Па потоа во 19та недела си побарав да ми го измерат дека бев исплашена вака како тебе и ми беше 46мм.
    Во меѓу време утрогестан ставав, пиев магнезиум и ферона. Ако не пиеш ферона, ти ја препорачувам.
    Должината на грлото воопшто не ти е страшно, не се плаши. Скратено грло е веќе под 25мм.
    Еве и јас бев во слична ситуација како тебе, исплашена уште во прв триместар со кафен исцедок и малку подскратено грло, помалку од толку што треба да е за таа недела де.
    Се породив природно 38+5, здраво и право бебенце.

На annnnnnnnni му/ѝ се допаѓа ова.
  3. annnnnnnnni

annnnnnnnni Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ti blagodaram❤️ Ne pijam ferona, tie treba da gi prepise lekar ili moze na svoja glava da se zemat? Mi gi nema ponudeno doktorkata

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    35.214
    Не земај ништо на своја рака во бременост.
    Мене матичната ми рече да ги пијам, прашај дали да ги земеш, нема никаква штета од нив.

На annnnnnnnni му/ѝ се допаѓа ова.