Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    332
    Mene mi dade opst maticen lekarska potvrda od koga do koga sum gi primala kleksanite, a isto moze i ginekolog maticen da ti izdade takva potvrda.

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    9.022
    Немам уште однесено, пред 2 недели примив. Треба потврда од матичен дека е примена инекцијата и фискална сметка, тоа се носи во фзом. Така ми кажаа, деновиве планирам да одам да завршам со тоа

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.740
    Допаѓања:
    24.181
    Куцана, на која пишуваше дека од - до, имам примано клексани. Потпис, печат имаше.

4. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    644
    На извештајот може пишува 30 клексани, ама на фискалнс и на сметкопотврда колку е пишано на тоа рефундираат. Во Велес јас носев извештај од болница од специјалист гинеколог, фискална со сметкопотврда, рецепт од матичен и одзади пишани датумите кога сум ги примила клексаните со печат и потпис и фотокопија од трансакциска. Еднаш имав земено 28 клексани на извештај беа 30,ми рефундираа за 28.

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.459
    Допаѓања:
    16.308
    Колку часа не треба да се јаде за скриен шеќер? Ми закажаа со 3мерења ама заборавив да прашам(facepalm):D

6. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    3.097
    12

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    257
    Гледај 10-12 часа да не си јадена вода може да пиеш слушав некаде им викале вода да не пијат исто така што не е нормално :)

8. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    44
    и јас се изненадив дека бараат и копии и ме вратија, особено затоа што на нивниот официјален документ од фондот не пишува дека се потребни копии

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    332
    Zemete si obrazec od Fondot za kleksani, na nego e navedeno koi dokumenti se potrebni za refundacija

10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    6.046
    а додека сте на темава со клексаните, дали некоја порнесувала со електронски извештај од трансфузилог без печат од клиника?? првите извештаи јани ми ги пишуваше таму и имав печат, а последниот ми рече ќе ти го прикачам на мое здравје матичната ќе ти го даде и сега на тој неам печат, уште неам поднесено и се мислам дали ќе ми направат проблем :?:

11. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    44
    мора печат, јани така прави, очекува да си го испринташ извештајот што стига кај матичната и да отидеш кај него кога е амбуланта да ти стави печат

12. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    44
    да, за образецот зборувам дека никаде не е наведено дека се потребни копии од сметкопотврда и фискална

13. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    девојки здраво,

сакам да ве прашам, дали е нормална болка да се јавува во пределот на грбот, плешките, под нив лево десно безразлика во 25та недела? Кога стојам на работа или седам во неправилна положба поизразено е.

Исто и половината од десна страна како вкочането ми е кога менувам положба како некој нерв да прерипне да се фати нешто..

Искуства?
    Масажи дозволени се?