Celo vreme mi bese pritisoko normal enough 110 so 70 e deneska na pregled 130 so 80 pokacen kazaa mi doma da go meram dvapati go meri 142 so 84 36 nedela sum ke treba da se poragam so carski rez kako go reguliravte pritisoko u sreda sum u sistina na pregled
прв скрининг обавезно се прави. Без разлика дали правиш пренатален или не. Јас правев прв кај Др Котларова презадоволна. Втор кај др Котларова исто и на гак кај Др Ќаев, но не сум задоволна од него. Пишував поназад И трет здравје планирам кај др Котларова исто, само таму.
Абе не дека не прават, и мојов доктор прегледот пред скрининг ми го прави истото што го прават на клиника и ми кажува, истото ми го повторуваат после, плус има во Чаир работено. Ама по протокол мислам треба да те прати на скрининзи надвор.
искрено не знам ама првиот скрининг вака кога сум одела на стаж, пракса не е нешто тешко. И специјализанти ги прават
До некаде да, ама тоа што сум читала дека матични го прават, па и наплаќаат плус за скрининг, не ми е ок. Во најмала рака бесплатно е за трудници се на државно.
тоа катастрофа…. Кај мојава матична секое контролно ехо е 500ден. И си ќутам јас, сите ќутат. И нема тоалет за пациенти.
Да, јас исто плаќам по 500, ама имам читано дека скрининзите поскапо ги наплаќаат матичните кога ги прават, што нема никаква логика. А ова регулар ехо сите си го плаќаме изгледа..
Колку полесен? За колку временски се породивте откако ве фатиле болки/пукнал водењак? Ја до душа нит знам што се породилни болки и како изгледаат нит како е да пукне водењак. Како прв пат да треба да се породам. Буквално како се наближува време се повеќе страв и паника ме фака
Здраво женички, ај и тука да пишам оти најчитана тема мислам дека е Продавам креветче Чико, next to me, цена 9000 денари, ниту еднаш некористено.
Јас се сеќавам ко вчера да беше. Болки од 3 ноќта до другиот ден 21часот Се надевам полесен ќе биде.....
Како се справувате со грчеви по нозе во спиење? Леле синоќа прв пат осетив таква болка. Кај едвај станувам се мачам па и не знаев што да правам
Јас и грчеви одвреме навреме и кичма ме кине не можам да одам ништо не ми помага Еве веќе и два дена изгледа ми фатил некој нерв на левата нога едвај ја движам
10+5 сум, повеќе пати до сега ме заболува желудник онака ептен гадно и ми се подува стомакот. Ќе трае саат-два зависи кога како и ќе се смири. Некоја со слично искуство? Утре сум на гинеколог секако ќе зборувам и со д-р за ова.