Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    9.598
    Секој преглед се плаќа посебно, цените се исти како за кај сите доктори во Ремедика. Скрининг 6100, преглед во бременост 3000. За пап, ехо и брисеви не знам, јави се на бројот од Ремедика ќе ти кажат сѐ што те интересира

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    19.029
    Пап 2100 ден

3. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.261
    Имате труднички хеланки во Бомико, 500,00, памучни со ликра. Мк производство.

На ForeverYoung, Anie93, poker_face и 2 други им се допаѓа ова.
  4. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    825
    Допаѓања:
    579
    Јас буквално се исцедив неделата, ноќта. Сабајле се јавив на гинекологот рече Линекс и електролити, друго не ни можам да ти дадам. Зедов од оние ОРС со вкус на лимон, не пишува ништо за трудници. Штом се дозволени за доенчиња значи ок се.

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    204
    Дали некоја имала ешерихија коли во бременост? 18+ сум
    Не осеќам никакви тегоби при мокрење

6. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    596
    Премногу ми е жал, што и да се каже малку е..со таква матка сме мал процент и за жал јас имам впечаток дека не ја сфаќаат сериозно а и те како е проблем. Јас кога правев хистеро лапаро во државна докторот тофовски ми рече дека матката е таква каква што е но е мускул кој се шири и нели кај некого повеќе кај некого помалку НО дека тука клучно било докторот кој ја води бременоста да процени до кога бебето има простор внатре .. доколку се намалува просторот и ако е поголемо бебе да се стигне до безбедна недела и да се почне процесот на породување. И дека после секоја бременост матката ке биде се поширока .. значи кај тебе сега за втората бременост и те како ке си биде поголема. При ивф процедурите бидејки имав 3 и при вадење на полип повторно ми беше гледана матката внатре во извештајот стои ке мора серклаж. Ама се беше во ред со тоа.. Значи со ваква матка има две опасности предвремено породување поради кратење на цервиксот и премалку простор. Јас одев на контрола секоја недела паралелно и државна и систина не дека тоа е правилно ама едноставно одев да бидам сигурна бидејки не верував на никој... цела бременост бев исплашена и ја преплакав дали се ке биде во ред. Немој така.. најди си доктор на кој му веруваш и се ке биде во ред.. матката памти и се шири .. се ке биде во ред.. @Kala22 ми помогна кога ми беше најтешко и благодарение на нејзините совети си помогнав кога бев преплашена

Последна измена: 24 септември 2025
    На Joanna28, Thinkerbell., Anastasia579 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.150
    Каде се наоѓа?

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    19.029
    Дали некоја од вас имала слична ситуација?
    Во 14та недела цервиксот ми беше 4цм
    После ми го прекинаа утрогестан зимав од 100мг вагиналера навечер и во 21ва недела ми беше 35мм. И ми дадоа да зимам утрогестан од 200мг навечер.
    Сега во 25та е 32мм.(иако зимав редовно)
    Едната др вика два утрогестана од 200мг, другата еден дневно.
    Не знам што да правам.
    Ми препорачаа да не кревам тешки работи(тоа секако воопшто не го правев), да одмарам малце повеќе а јас многу бев активна шетања натака навака, претходно не ми спомнаа можев се и скоро секој втор ден јас бев негде.:whew:
    Дали да зимам едно или две и дали вака ако се скратува ќе издржи, ме фаќа страв:sweat:
    Едната др ми е Снежана од Коруновски 2, другата др Котларова ако нешто ви значи

9. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.344
    Центар на партизанска, кај универзална сала.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    19.029
    И на водњанска има мислам :)

На hannybanny и EarthFire им се допаѓа ова.
  11. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.344
    Без разлика дали имаш или немаш тегоби, мора да ја третираш бактеријата. Поголема штета може да направи на плодот самата бактерија отколку антибиотикот што би го пиела за тоа.
    Обавезно консултација со доктор а во меѓувреме многу течности.

На Anie93 и Eho им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    Ани не е проблемот дали едно или две утогестан. Да се види дали има инфекција. Направи крвна слика види како е седиментација, црп, леукоцитите. И незнам кога правеше брисеви, уринокултура. Нешто го крати грлото. Котларова да имало слаѓ ваљда ќе го видела а и кај мене се појавуваше и губеше и се кратеше нон стоп грлото. 21нед ми беше 2.9. И ти си па да кажам на средина има уште доста. Биди упорна мислам ти беше претходно таму со раб те знаат таму во ремедика пишуваше ако не сум те помешала, иди почесто на мерење грло, за тоа и нема да ти наплати 2 мин раб е. Барем на 10 дена да видиш дали се крати. Да реагирате антибиотик нешто да земеш.

Секако мирувај.

На Mumoftwo30, Anie93, Eho и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    6.501
    Дали кога имате овие лажни контракции ви се деформисува стомакот т.е има некој не правилен облик? И чувствувате притисок на бешика?

14. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    39

Да со печат од матичен така во фзо ми кажаа да направам. Извини касно што ти враќам.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    39

Кај мене и кога мрдаат бебињата цел стомак е во не правилна форма и при лажни контракции чувствувам болка и притисок и во бешика и во препони.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    315
    Здраво, јад вака неповикана да ти одговорам со мое искуство. Првата бременост бев со скратен цервикс, поточно немав цервикс отворена 1 цм, со серклаж истерав до крај. Тогаш имав слаџ, со антибиотик се среди за две недели, после немав проблем си држеше секлажот 10мм до крај. Е сега за вторава бременост, заради првата ми следеа цервикс цело време. Во 18та недела ми беше 39мм, во 21ва исто, 23та исто. Се консултирав со 4ца доктори, и приватно и државно,сите истото ми го рекоа не треба серклаж. На конттола во 25та недела наеднаш 29мм. Се проверив крвна слика со црп, пх на вагина, ехо бев на истите 4ри места кај што бев предходно за серклаж, се беше чисто. Во 26та недела 12мм падна и ме ставија на бед рест. Грло затворено и цврсто, на ехо кај никој ништо не се покажува, брисеви на три места правев сите чисти. И сите беа со ист заклучок, дека може да имам таква конституција, пред време да се крати цервикс или некомпетентен цервикс. Не е само должина на цервикс да се гледа туку севкупна слика. Но неможе никој да ти каже со сигурност до кога ќе тераш со толкав цервикс, затоа лежење. Искрена да бидам месец дена пазев, повеќе лежев ама со дете не се долежува толку. Веќе после 30та недела не пазев, и станував, играв со ќере, чистев, готвев. Само што не кревав тешко и ми пеглаа алишта да не стојам долго на нозе. Се породив во 38ма недела. Докторов кај што се пораѓав ич не беше загрижен за мојот цервикс од 12мм, цело време беше толку не се смали нит па порасна, баш ми викаше имал пациентка со 15мм цервикс, на цело тресење, во 41ва недела едвај ја породиле со провокации. Мој совет е да не се паничиш и да си создаваш стресови, туку се што има да се испита,крвна слика, брисеви, ддмери со хемостаза, пх на вагина, се испитај плус оди на две мислења да те видат на ехо да видат дали има нешто внатрешно, тој слаџ баш се гледа како парталчиња да пливаат, ама ако ехото е поново, на постато ехо не се гледа баш. Ако има ќе пиеш и антибиотик и ќе се среди. Само позитивно мисли, направи се што е во твоја можност, ќе биде се. Господ со тебе. Ако нешто ти треба слободно пиши :hug:

На Anie93 и Eho им се допаѓа ова.
  17. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.344
    Кај мене е рано за лажни контракции, ама за неправилната форма на стомакот, уште сега приметувам. На пример сум спиела на страна и кога ќе се свртам на грб го исместувам и слободниот простор му го скратувам најверојатно на бебето па одеднаш ќе се исправи на некоја страна за да се намести и јас добивам искривен стомак :D

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  18. NatalyNatalya

NatalyNatalya Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има искуство со др Албина Бејта од Гак?

19. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    257
    Значи сепак Ремедика е со цени пониска од систина, Систина 8700 скрининг

20. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на: