Ова што го прават во Систина и за цениве за пораѓаи, е ненормално. Изгледа се преоптоварени со пациенти па сакаат да си “бираат клиентела” И Ремедика е доста поскапено од порано (пред 5 години скрининг беше 4000) ама не е нешто претерано. Систина ептен ја претераа и уште покачуваат.
Ehee ti kazav daleku sum od tie raboti hahahha. Pa zensko ovoj pat i negde pocetokot na dekemvri bi trebalo ako e se vo red.
Tuku devojki kako zakazuvate termini kaj Jani? Izgleda ke treba kleksani da primam ama doktorkata denes nekako cudna mi bese. Aj neka mi pise nekoja iskusna ve molam.
Да, има ново, од страв како ќе биде, не сакам ни да се пофалам, но кога веќе ме прозва... Се надевам овојпат ќе издржиме до крај Р.Ѕ со среќа и тебе и на сите други трудници, а кај тие во исчекување што побргу позитивен тест
ми направи нешто со лентичка ми рече нема инфекција, бев урина да оставам за уринокултира. Брисевите беа мислам у 12та недела тогаш беше добра, а и крвните слики се мирни правев пред 3недели ккс. @Ladyme
Девојки здраво, Денес бев на контролен преглед кај матичен месец дена по вториот скрининг, 25+4 сум. Додека ги правеше мерењата спомна дека со недела време напред сум и ме праша дали јадам касно, дали јадам благо... Кажа дека се е во ред, но ова малце со неделава напред и со прашањава ме замисли малку и ме маваат филмови оти на вториот скрининг ден два одеше напред. Дали е нормално да е напред плодот во овие недели од бременоста, дали е ОК или некаков знак? Прва бременост ми е и немам искуство па споделете ако може?❤️
Probaj so prioriteten upat od internist ili pretpostavuvam moze i maticen ginekolog, a mozes da zboris i so opsta maticna dali moze da ti dade
Уживај поголемо дете имаш ништо страшно подобро поголемо него ли да заотанува а за благото те прашала зашто бебето расте од благо тесто и слично затоа во 28ма се прави тест за скриен шеќер може и од тоа да е поголем плодот ма да немора да значи јас немав скриен шеќер не јадев благо многу не јадев навечер се поправив 12 кг родив дете над 4300 така големината на плодот не е секогаш од храна и слично некогаш генетика игра улога
Maticnata ja prasav nikako rece nema termini, eventualno da odam so prioriteten pa da cekam tamu ako me primi.
So prioriteten sekako ke te primi, proveri na moj termin koga ima ambulanta i prioritetni prima posle zakazanite
не се секирај, мене од почеток ми е за 2недели понапред, на последниов преглед 3недели. Одма ми дадоа скриен шеќер се беше добро, може да е генетика и јас и брат ми сме се родиле над 4кг. Ако е се добро нема простор за паника
30 + недела сум зошто некако овие 3 дена како погоре да се качило го осеќам.. Топка ми е стомакот и наеднаш пресечено и доле рамно до сега не ми беше така и доле беше заоблено
Значи цело тело ме чеша навечер, со ноќи не можам да спијам, никако не ми е згодно или нешто ќе ме боли. Таман ќе се наместам како што треба ќе ми се оди у wc. Што ќе се прави трето тромесечие нез ќе полудам
Мој совет бидејќи поминав низ тоа тие, да не седиш , да легнеш и да стануваш само при одење во тоалет. Цервиксот не е играчка и тој може да изреагира и во еден ден. Пиј си појака доза магнезиум , и провери си брисеви и уринокултура Едит: да си појдеш и на друго мислење , не секое ехо мери исто .
Која недела си? Кај мене од 21ва недела почнаа лажните, може и да не е рано кај тебе. Посекако не е страшно, затоа се лажни нели