Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    zivot i zdravo neka bide nisto drugo ne ti treba :)

На MargaritaD^2 и coconaut им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Ме исплашивте со ова прегледиве со раце.
    Јас на 10 сум на преглед. Официјално тогаш влегувам во 9ти месец.
    А од денес влегувам во 35 недела. Ситно се брои.
    Незнам дали повеќе ме фаќа еуфорија или паника. :D

На tweety26, Bebulleee, Едно Чупе и 8 други им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ne e so visni, so slivi e, ama tolku e socen od ovosjeto mh mh prsti da izlizes :lol: isprakjam kolku sakas tolku ;)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A site vie na koi vi se blizi krajot, kako i na mene, na pregled odite na privatno i istiot li doktor kje ve poragja ili kje se poragjate na drugo mesto kaj drug doktor? Za poragjanje kako, kje odite direktno vo bolnica na primer ili odite i prethodno i tamu i tamu, prasuvam da imam edna pretstava kako e vo Mk posto tuka kajsto ziveam e razlicno.....

5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мешињааа извонете ако имам печатни грешки но едвај ги гледам буквите 3 ноќи и 3 дена без ниту 1час сон...бев денес да ми го извадат чудото од ракава и ги видов резултарите и искрено се исплашив имаше периоди кога мн висок ми бил притисокот...таква испаничена влегов кај докторката специјалист за кардиологија и да ви кажам душата ми дојде на место...ми објасни дека е нормално во одредени интревали да ми се качи притисокот и да нема простор за паника и за терапија.аа и Албумини и тотал протеини од крвн.слика ми се супер во норм граници значи ниту со бубрези нема проблем...исто така ме наполни со позитивна енергија оваа докторка ми рече дека воопшто не сум била дебела и дека прекрасно изгледам,дека мн трудници иделе кај неа и она за мене само пофални зборови....е треба сега да и ги фрлам во фаца резултатите на доктирката гинеколог што ме вреѓаше и може да ми апне од га.от :D (mooning) @Mariangel @Eli23 @only44you @okcenzi ии сите други што ме мислеа ве гушкаам:hug: суупер се чусртвувам поолна позитива ќе се обидам да дремнам 1 саат барем зошто нема да издржам на работа.:*

На Fatalnata, tweety26, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас кај матичниот гинеколог си одам на преглед. А кај ќе ме препрати откако ќе влезам во 9ти незнам.
    Мислам ќе ми даде упут за на државна клиника, и бидејќи немам врски и не планирам да поткупувам никого, мислам дека на пораѓај кој доктор е на смена тој ќе ме породи. За други процедури незнам.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Да ви се пофалам, од денес сум на одмор. Планирам да си завршам многу рабпти кои ми се недовршени и да се олабавам од жешково.

На MargaritaD^2, irenna и MilaP им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Моментално се чуствувам како да ме мавнал некој од земја толку сум разочарана што несе опишува.Бев на втор скрининг на ГАК как Ливринова и она ми кажа дека во главчето на бебето не била развиена некоја мрежичка стручно кажано hipoplasija na corpus calossu жената не извади до крајност од памет никаква надеж нени даде ни предложи магнетна резонанса и да чекаме три недели да се направи бидјки била расипана.Од таму се јавивме во санте плус за кај Адамова и одма отидовме на второ мислење,она ни ја потврди истата дијагноза.И сега она ни рече дека изборот е наш дали ке ја продолжам бременоста,Ваквите деца се раѓале нормално кај 80 посто немало никакво нарушување кај другите се јавувало после три годишна возраст пречки во однесувањето друго физички ништо,може да направам магнетна резонанса и амниоцитеза за хромозомски испитувања но постои ризик да го изгубам бебето она ми рече ако сакам да ја продолжам бременоста да не правам ништо од тоа туку кога кесе роди бебето тогаш ке му прават испитувањ.Мили жени ве молам ако некој знае имал близок со ваков случај да ми каже било што.Само знам дека моето момче што денес стана девојче дека ке го родам ништо нема да ме натера да ка прекинам бременоста.Јас на моето девојче ке му ја чешлам косичката и ке и правам кикички.Извинете за негативнив пост но незнам што со себе да правам Господ удира највеќе кај што боли.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @flower30, duso pa i mojot maticen uste vo 14nedela rece prekini go i mojot maticen ne videl deka imam lakuni na postelkata,od sto mnogu se zamara,gleda za 3minuti da se prokara na ehoto.Inaku mene dr.Stole Organdziski mi kaza da go koristam i ponataka i nekade do pocetok na 19nedela gi stavav i toj mi gi vide lakunite vo postelkata i mi rece deka da ne krevam panika dodeka ne ispitam d-dimeri,hemostaza.....dokolku mi se pokaceni vrednostite e duri togas ke primam terapija,zatoa sto imam pomal dokot na krv i hranlivi materii vo postelkata i posle nekoj ke mi kaze zosto davas pari za na privaten doktor-ete zosto-mozebi dodeka otkriese mojot maticen veke ke bese docna za se.Taka mila ti stavaj si utrogestan-nemas steta od nego nikakva

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    @monik55 душо многу ми е жал.Се расплаков од твојот пост и никако не можев да прочитам и да не ти пишувам.Јас би ти препорашал да одиш и кај друг доктор на пр.во систина и да ги направиш пак истите испитувања.И јас да бев на твое место исто така ќе постапив ќе го родев детето никој не можеше да ме убеди поинаку да постапам.Ама сепак тоа е твоја одлука и ти треба да решиш за тоа.
    Само немој да се растажуваш повеќе обиди да не мислиш негативно само имај верба и надеж и све ќе се среди, Господ е голем нема да ти даде таква тага.
    Храбро само и гледај побарај повеќе мислења од докторите.:*:inlove:

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @ monik55, dusa sega samo sto ti go citam postot, i ostanav bez komentar-ne sum dovolno strucna za da ti pomognam ,makar i so nekoe mislenje, veruvam deka ti i tvojot soprug ke go najdete vistinskoto resenie koe i da e,vie sami ke si odlucite, ajde mila i jas od 2ot skrining sum so dijagnoza na hipertroficna postelka i bev izbezumena-no stom e otkrieno na vreme-za se ima resenie. Pozz mila i gospod neka ne cuva i nas i bebinjata

12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    И мојата матична ме гледаше исто, дури пола минута! Срамота, демек им ја доверуваме бременоста на нив, и земаат пари и за тој преглед, не дека не. Ама ете секој ќе си плаќа на приватно дека очигледно овие не се замараат. @monik55 искрено жалам за ситуацијава, не се обесхрабрувај, денес медицината оди напред, со понатамошни испитувања сигурно ќе се најде некое чаре.

На ivi1987 и mdenkov им се допаѓа ова.
  13. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    @monik55 Navistina mi e zal,se nadevam deka ke najdete nekoe resenie,pojdi i kaj drugi lekari vidi poveke mislenja sto ke ti kazat,i so GOSPOD napred toj e golem ke vi pomogne.

14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @monik55 душо јас сум една од најголемите паничарки овде и те прочитав со солзи, ама ти се восхитувам што си храбра мајка уште од сега и да знаеш дека Господ е голем ќе ја награди твојата љубов и храброст. Одлуката не ја менувај тоа е твое дете, сите ние овде не знаеме што ќе се случи и какви предизвици не чекаат понатаму па дури и до крај на бременоста. И 80% да е се во ред не е малку според мене.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @monik55 многу ми е жал за тоа што се случило.Ама не се предавај,имај надеж и гледај позитивно на работите.

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Од срце извинете за негативноста што вијае врз вас тука сме сите да си дадеме подршка една на друга вие најдобро ме разбирате како мие.Фала ви многу за подршката

На mdenkov, MargaritaD^2, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @monik55 душо, ти ја пуштам сета среќа и храброст на светот. Мила, посакувам да се роди девојчето здраво и право, и да испадне докторката дека била грешка и дека појма немала. И се да си биде нормално со развојот, и на почетокот и после 3 години и секогаш.
    Биди јака душо. Стварно ми е жал. :hug:

На Bebulleee и monik55 им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @monik55 i jas od srce ti ja posakuvam najgolemata srekja na svetot a toa e da si rodish zdravo i zhivo bebche i cel zhivot srekja da ve prati. Najiskreno se nadevam deka doktorite greshat ili ako e taka da se najde nekoe reshenie. Ti morash da bidesh najhrabra sega ii mnogu ja pochituvam tvojata odluchnost i veruvaj ke bidesh gorda majka na zdravo bebe. Pozitivnite misli nekogash mozhat da te spasat :hug: :hug: :l:

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @monik55 duso te svakam najubavo kako ti e..ne bi sakala ovde da pisam,znaete poveketo deka sin mi ima zdrastveni problemi (nema vrska psihicko porametuvanje ili pak fizicko) ke ti pisam privatna poraka za mojot slucaj i se nadevam deka barem od malku ke ti bidam od korist. :*

На mdenkov и monik55 им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    @monik55 mnogu mi e zal.Site sme so tebe i ti ja pustame celata srekja na tebe i tvoete bebce-se nadevam deka ke bide se vo red i deka doktorite gresat -deka po nekoe vreme ke si drzis vo race najubavo devojce na cel svet!!

На monik55 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.