Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    5.563
    Лани во bebe home имаше, ние купувавме неколку дена пред попустот па ни го дадоа тој што го планирале за блек фрајдеј.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    517
    Кај мене беше на стомак само раната ми ја виде каква е јас до душа и реков леле немој вагинално уше имам трауми рече уживај на стомак и брисеви пополека ќе земам

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    4.462
    Значи ксј сите различно работава. Мене ми спомна дека пап ќе ми зима попосле кога ќе добијам менструација.
    Ќе закажам па ќе видиме, само нека е се добро да се фатиме за работа :D:rofl:

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    517
    Пап и мене ми направи после прво добување брисеви ми земаше како пред пораѓај што земаат така ќе се договориш ќе видиш :)

5. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.516
    Кај мене од 6 беше со глава доле, ама не влезе во карлица

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.516
    Мене само рана ми виде и преку стомакот ехо

7. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.516
    Пап и брисеви и контрола после 6 месеци ми рекоа

8. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    2.216
    Дали е нормална болка на стомакот, не ме боли внатре туку буквално ко да ќе пукне кожата од што е растегната?
    Пред неколку дена почна, ај си викам океј е, веќе ме рачунаат при крај ама пак, се застанам одма така осеќам.

И исто ме интересира, имам зголемени вредности на ддимери ама до сега ни клексани ни ништо. Дали тоа може да биде опасно за бебенцата што не сум земала до сега?
    Немаше никакви индикации, а и сега читам за симптоми ама немам ништо од тоа.

9. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    4.462
    Мене такс ме стегаше кај папокот. Буквално дури ме пецкаше од што ме стегаше. Ми рече докторката дека де тегне кожата затоа. Штом не е од внатре не би требало да е страшно, плус ти си со две и стомачето уште повеќе тежи:)
    За ддимери не знам, не сум имала такво искуство.

10. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    220
    Ако не ти рекла матичната да не примаш клексани веројатно нема потреба, јас исто кога го земав резултатите мои видов дека ми се покачени, се јавив и ја прашав ми рече дека нормално ми се покачени од бременоста. Сепак да си мирна прашај ја..

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.742
    Допаѓања:
    19.816
    Ај да прашам нешто, малку проста сум за овие работи...
    Сега второво нема да го дојам, немам намера ни на града да го ставам од преголеми трауми со првото.
    И сега што треба да правам после пораѓај? Ако надојде млеко, како тоа ќе се сопира?
    Од тоа ми е повеќе страв него од пораѓајот

12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    5.563
    Мене кај 6ти месец ме болеше баш кај папокот, докторката ми рече дека е од што се растега кожата. Ти при крај си? Е при крај се ме болеше:D, карлицата, долу десно во движење.
    Колку се ддимерите? Нормално е да се покачени, дури и во некои лаборатории пишува на резултатите во кој триместар колку треба да се.

13. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    Ако можеш дај и го колострумот, барем тоа е многу хранливо за проработување на гастроинтестинален тракт. После како ќе се осеќаш така прави. Што проблем имаше со првото при доење ?

14. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    5.563
    Ќе си побараш одма по породувањето да ти стават инекција за сопирање на млекото.

15. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    2.216
    Па 34та недела сум јас, просек била оваа недела за ваков тип на близнаци, така ми рекоа. Па рачунам дека сум при крај.

Д-димерите се околу 4000 и нешто, општ матичен вика нормално пред породување да се покачени и плус близначка бременост ама докторката што ме води рече сепак Клексани, затоа ми е на мисла да не е страшно што до сега не примав.
    На Трансфузиологија ги правев, нема вредности по недели кај нив.

16. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    5.563
    Па да нормално е да ти е неудобно, мене со едно ми беше не па ти со две.
    Други се нормалните вредности за ддмерите за близначка бременост, консултирај се со трансфузиолог. Јас искрено општ матичен не би послушала, само гинеколог или трансфузиолог.
    Не е страшно што не си примала до сега, сигурно немало потреба плус гледаат и други работи на ехо како протоци итн. штом тие се во ред немој да се секираш.

На Amelia. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    5.126
    Да не ме сфатиш погрешно, немам намера да те предомислувам, не знам што тешкотии си имала со првото, ама обично со второто кликнува многу лесно доењето. Јас со првото мислам поминав низ пекол додека се уходавме со доењето, имав среќа што патронажната што ми доаѓаше дома беше исто и советник за доење, без неа немаше никогаш да успеам да го дојам првото. За второто имав страв во коски дали ќе се мачам пак со доењето, ама толку лесно кликна со ова, што не можам уште да поверувам. Телото памти и многу полесно е за второ.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    204
    какви проблеми имавте со првото детенце при доењето? Прашувам, зошто сакам да се информирам за се и да знам што да очекувам

19. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    6.501
    Баш вчера на фб на женски домакински една прашуваше како да го сопре млекото и да не дојде до миститис (вањда така се вика) пошто прекинала да го дои детето. Во коментари советите беа: чај од жалфија, лист од зелка, ладни облоги, добро стегнат градниг цврст, да не се измолзува итн итн..
    И јас не планирам да го дојам второво. Со првото во болница еднаш ми кажаа вака стави ја така ставија и толку. Нит да ми покажат како што треба, ништо. И дома кога дојдов бебе лакомо да пие млеко сега одма а не да влече да цица, па она плачки па нервози, па немање млеко и реков ај у три пм дај дохраната. Тие нервози не планирам пак да ги проаѓам ама отоп потом, здравје да се роди здраво право и со лесно да поминам па ќе му ја мислам

На Peperutce6, DarkStormm и Milkiway им се допаѓа ова.
  20. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    5.066
    Сестре исто.. не сакам ни да пробувам. Бромергон или достинекс да си имаме со нас ваљда, па да ни кажат по која шема да пиеме. Баш ќе следам што ќе одговорат, ако некој нешто знае.

На Peperutce6, Milkiway и MorskaSirena им се допаѓа ова.