Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    1.830
    Tuku zenski dali e navistina bitno kleksani na 12 sati da se primat??? Nikako da se koordinirame so soprugot deka toj raboti noke a jas sama ne mozam da se bockam em sube mi e nekako em doktorkata mi rece vo stomak ne deka veke stomakot mi e golem.

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    16.515
    оди и денес на гак, појди и утре кај матичната. Кажи дека е зголемено крварењето. Не чекај ако не ти е подобро.

3. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330
    Кај матичната ќе идам утре секако а денес не ми е до малтретирање пак со глупаци. После 4 дабростпни испиени и без срцева реакција до сега мислам нема спас и нема што да се направи?

4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    1.830
    Ako veke ti kazale deka abortusot pocnal toa e veke dr rabota, jas koga abortirav 1 pat koga pojdov imav malku krvarenje skros ama mi kazaa odi doma legni si najverojatno ke abortiras i posle 3-4 sati stvarno pocna poveke da krvaram a i naednas se ispustiv vo wc. Ama ti velat mozi ima sansa pa nema pa nema srceva akcija pa nazad e ne znam ato tuka barem da se pojasni doktorite.

5. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330
    Кога се разбравме дека сум 7ма недела а не 9та, остави као да видиме. На почетокот муабетот го водеше кон тоа дека нема што да се направи, не се развива тоа е тоа. Крварам само при мокрење, болки имам како менструални, се трпат ама последниве половина час се зголемуваат. Мислам дека е почнат. 4 апчиња дабростон се напив во 11ипол, ми рече со тоа треба да престане крварењето, штом не престанува немам надеж

6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    4.372
    Какво е крварењето? Се засилува ли? Ова со болките ми е непознато, инаку за крварење, крварев во двете бремености некаде до 12та недела, никој не можеше да каже зошто, па ги истерав и двете бремености до крај. Со второто посебно доста често крварев со свежа крв, ама немав болки и не се засилуваше крварењето. Не примав ништо, само мирував и помина само од себе. Да отидеш на итна да те видат.

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.106
    Допаѓања:
    184.608
    И да е спонтан треба да бидеш прегледана а може и киретажа затоа оди систина на ургентен

8. Kourtney

Kourtney Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    643
    Здраво, која цена е прв скрининг во Ремедика

9. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Треба да е 6100 јас колку што се сеќавам во мај толку платив. Мислам дека немаат промени во цените до сега.

Дали можеби знае некој колку е ехо и цтг во Ремедика?

10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    9.101
    6100

11. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    362
    Веќе и психички се заморив од што мислам на пораѓајот :sweat: Многу ми е страв да не биде ко првиот ;( или нешто да ми се случи

12. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330
    Бев на преглед во чаир. Не рекоа дека е почнат абортусот, не е толку обилно крварењето за тоа. Тоа што ембрионот е ниско поставен може така било и претходно а во ремедика ми рекоа дека тргнал да искача, да се чисти. Одговара на 6 недели, 1 недела само помалце а не 5+5. Ме боцнаа за бета хцг и за 48 часа пак па да видиме каков ќе биде напредокот. Се на се многу посмирена сум после овој преглед, многу повеќе ми е објаснето, ми дадоа надеж, во ремедика за малце на киретажа ќе ме земеше докторот да не бев истрајна да го убедувам дека не касни ембрионот 3 недели него една, затоа и некако мислев дека веќе се чистам ;(
    Многу ми е криво сега што се откажав веднаш, трунка надеж има само ама бар имам

На jagoda777, Eho, pikachu2 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.885
    Сакав и прееска да ти пишам да одиш во Чаир ама рече нема надеж, си викам да не ставам сол на рана.
    Инаку имав прво болничко искуство со нив минатата недела, презадоволна е мал збор. Толку грижливи и посветени, смирени пред сѐ, достапни и стварно објаснуваат, а во тој момент тоа и те како е битно. Стварно ќе биде греота лош збор да кажам и бев ептен позитивно изненадена.

Ајде сега смирено, легни и одмарај, пиј тоа што треба и ќе се следи ситуација.
    Некогаш некои работи не зависат од нас, кај мене и на почетокот на бременост беше така, не за крварење ама сепак за друго и сега на крај пак не зависи од мене, некои работи треба да ги оставиме на Господ, а ние само да му веруваме. :l:

Последна измена: 28 септември 2025 во 19:50
    На Eho, pikachu2, 5678m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    167
    Женски што е со болкибе во кичма денеска цел ден активна бев средував гардеробер сега не можам да се исправам едвај се избањав и облеков ...некоја тапа болка имам... се напив магнезиум, иначе 19+3 сум

15. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330
    Така е. Фала ви на сите за подршката :l:

На pikachu2, 5678m и Amelia. им се допаѓа ова.
  16. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.291
    Јас сум иста. Деновиве ме болеше кичмата и ногата ми трнеше но денеска сум тотално вкочанета.
    Едвај седнувам и станувам, страшно боли. Со плачење се туширав викам ќе опушти од топлото.
    Некој нерв ли се фати што ли е многу боли. Пиев магнезиум прашок друго незнам дали смеам
    16+3 сум

17. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    3.676
    Пред некој ден бев на втор скриниг и се излезе дека е во ред, само ми кажа докторката дека плодот е малку напред. Јас бев 22+0 а ми рече дека одговара на 22+5 или така некако ама дека е во граници на нормала пак.

Дали има простор за паника, и дали тоа значи дека е поголемо бебето или дека ќе биде поголемо кога ќе се роди? :(

18. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    270
    Немора да значи ништо тоа рано е после може да се израмни со неделите башка 5 дена не е ништо мојата матична вика подобро поголемо малку неголи да го мислиме зошто заостанува. Ќе си направиш и скриен шеќер да бидеш мирна и да е поголемо да е здраво и живо

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.304
    Моето прво си одговараше на неделите па на следен преглед беше +3 дена па пак се изедначи па пак беше +4 па пак сеа се изедначи. Нема место за паника ни докторите не можат точно да измерат, а плус од ден во ден од недела во недела бебе расте +-.
    Така да ако скринигот бил добар мерките одговараат за таа недела нема што да се стресираш. Само уживанција :l:

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  20. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    3.676
    @Fudbalgirl @MorskaSirena ви благодарам на одговорите :l:
    Читав дека може да е малку напредно ако мајката има скриен шеќер. Јас ќе правам тест за скриен шеќер неделава и ептен ми е страв да не излезе дека имам. А од друга страна килажа имам качено и помалку од нормалното до сега и генерално сум доста слаба. Ама ај да не идам со претпоставки неосновани, само се јадам од внатре непотребно :D