Tuku zenski dali e navistina bitno kleksani na 12 sati da se primat??? Nikako da se koordinirame so soprugot deka toj raboti noke a jas sama ne mozam da se bockam em sube mi e nekako em doktorkata mi rece vo stomak ne deka veke stomakot mi e golem.
оди и денес на гак, појди и утре кај матичната. Кажи дека е зголемено крварењето. Не чекај ако не ти е подобро.
Кај матичната ќе идам утре секако а денес не ми е до малтретирање пак со глупаци. После 4 дабростпни испиени и без срцева реакција до сега мислам нема спас и нема што да се направи?
Ako veke ti kazale deka abortusot pocnal toa e veke dr rabota, jas koga abortirav 1 pat koga pojdov imav malku krvarenje skros ama mi kazaa odi doma legni si najverojatno ke abortiras i posle 3-4 sati stvarno pocna poveke da krvaram a i naednas se ispustiv vo wc. Ama ti velat mozi ima sansa pa nema pa nema srceva akcija pa nazad e ne znam ato tuka barem da se pojasni doktorite.
Кога се разбравме дека сум 7ма недела а не 9та, остави као да видиме. На почетокот муабетот го водеше кон тоа дека нема што да се направи, не се развива тоа е тоа. Крварам само при мокрење, болки имам како менструални, се трпат ама последниве половина час се зголемуваат. Мислам дека е почнат. 4 апчиња дабростон се напив во 11ипол, ми рече со тоа треба да престане крварењето, штом не престанува немам надеж
Какво е крварењето? Се засилува ли? Ова со болките ми е непознато, инаку за крварење, крварев во двете бремености некаде до 12та недела, никој не можеше да каже зошто, па ги истерав и двете бремености до крај. Со второто посебно доста често крварев со свежа крв, ама немав болки и не се засилуваше крварењето. Не примав ништо, само мирував и помина само од себе. Да отидеш на итна да те видат.
Треба да е 6100 јас колку што се сеќавам во мај толку платив. Мислам дека немаат промени во цените до сега. Дали можеби знае некој колку е ехо и цтг во Ремедика?
Веќе и психички се заморив од што мислам на пораѓајот Многу ми е страв да не биде ко првиот или нешто да ми се случи
Бев на преглед во чаир. Не рекоа дека е почнат абортусот, не е толку обилно крварењето за тоа. Тоа што ембрионот е ниско поставен може така било и претходно а во ремедика ми рекоа дека тргнал да искача, да се чисти. Одговара на 6 недели, 1 недела само помалце а не 5+5. Ме боцнаа за бета хцг и за 48 часа пак па да видиме каков ќе биде напредокот. Се на се многу посмирена сум после овој преглед, многу повеќе ми е објаснето, ми дадоа надеж, во ремедика за малце на киретажа ќе ме земеше докторот да не бев истрајна да го убедувам дека не касни ембрионот 3 недели него една, затоа и некако мислев дека веќе се чистам Многу ми е криво сега што се откажав веднаш, трунка надеж има само ама бар имам
Сакав и прееска да ти пишам да одиш во Чаир ама рече нема надеж, си викам да не ставам сол на рана. Инаку имав прво болничко искуство со нив минатата недела, презадоволна е мал збор. Толку грижливи и посветени, смирени пред сѐ, достапни и стварно објаснуваат, а во тој момент тоа и те како е битно. Стварно ќе биде греота лош збор да кажам и бев ептен позитивно изненадена. Ајде сега смирено, легни и одмарај, пиј тоа што треба и ќе се следи ситуација. Некогаш некои работи не зависат од нас, кај мене и на почетокот на бременост беше така, не за крварење ама сепак за друго и сега на крај пак не зависи од мене, некои работи треба да ги оставиме на Господ, а ние само да му веруваме.
Женски што е со болкибе во кичма денеска цел ден активна бев средував гардеробер сега не можам да се исправам едвај се избањав и облеков ...некоја тапа болка имам... се напив магнезиум, иначе 19+3 сум
Јас сум иста. Деновиве ме болеше кичмата и ногата ми трнеше но денеска сум тотално вкочанета. Едвај седнувам и станувам, страшно боли. Со плачење се туширав викам ќе опушти од топлото. Некој нерв ли се фати што ли е многу боли. Пиев магнезиум прашок друго незнам дали смеам 16+3 сум
Пред некој ден бев на втор скриниг и се излезе дека е во ред, само ми кажа докторката дека плодот е малку напред. Јас бев 22+0 а ми рече дека одговара на 22+5 или така некако ама дека е во граници на нормала пак. Дали има простор за паника, и дали тоа значи дека е поголемо бебето или дека ќе биде поголемо кога ќе се роди?
Немора да значи ништо тоа рано е после може да се израмни со неделите башка 5 дена не е ништо мојата матична вика подобро поголемо малку неголи да го мислиме зошто заостанува. Ќе си направиш и скриен шеќер да бидеш мирна и да е поголемо да е здраво и живо
Моето прво си одговараше на неделите па на следен преглед беше +3 дена па пак се изедначи па пак беше +4 па пак сеа се изедначи. Нема место за паника ни докторите не можат точно да измерат, а плус од ден во ден од недела во недела бебе расте +-. Така да ако скринигот бил добар мерките одговараат за таа недела нема што да се стресираш. Само уживанција
@Fudbalgirl @MorskaSirena ви благодарам на одговорите Читав дека може да е малку напредно ако мајката има скриен шеќер. Јас ќе правам тест за скриен шеќер неделава и ептен ми е страв да не излезе дека имам. А од друга страна килажа имам качено и помалку од нормалното до сега и генерално сум доста слаба. Ама ај да не идам со претпоставки неосновани, само се јадам од внатре непотребно