Не се сеќирај. Јас сум цело време 2 недели плус, па се израмни, па 1 недела плус. Правев скриен шеќер немам. Битно е да се развива бебето добро.
Јас до последно се боцкав во стомак само понастрана каде што можев да фатам кожа никој не ми рече дека не може. Ако имаш негде салце мислам немаш проблем далеку е да дојде до бебе ако тоа те плаши
а зашто тажна фацичка дали ќе се роди поголемо? Што е важно тоа? Дали помало поголемо? Важно да е живо и здраво. Кај мене цело време е 2ипол недели понапред од 6та недела , скриен шеќер немам се си е добро. А веќе сум 25та
Леле не се оптеретувај со овие работи, имав уредна прва бременост со поголем плод и родив дете големо 4590г. Не му фалеше ништо, супер напредуваше и еве го момче 3.5 год речиси си е еднаков на врсниците. Не се стресирајте потребно ако немате проблеми кои се за загрижување, јас и за второво очекувам големо да го родам иако не сум многу поправена
Како да намалам киселини, последните неколку дена имам многу, навечер не ни можам да спијам. 17та недела сум. Околу 9та недела пробав гастрогард ама толку ми беше гадно, се истурив од повраќање и сега ми е страв да пробам било кој од тие лекови.
Мене ми помагаат непечени бадеми, јаболко и до сега најуспешно сода. Има медицинска во аптека ама кога немам ја пијам таа од алкалоид. И јас не го можам гастро гард после тоа во уста имам некој гаден вкус.
Ne znam iskreno nemam golem stomak ni salo ne sum zdebelena ama dr mi rece ne vo stomak. Pa vo misla mi ostana deka ne.
Некако се што ми е надвор од стандардното ме тера да мислам дека нешто не е во ред. Ама вака по коментариве што ги читам од вас си викам се е океј, џабе паиничиш.
Женски може ли да се оди на медицинска масажа за време на бременост? Имам проблем со вратна спондилоза и многу болен калцификат во рамо, пред да забременам одев редовно и многу ми помагаше ама немам отидено веќе неколку месеци и цела сум здрвена и со болки. Сте оделе ли вие, може ли да настане некој проблем ако одам?
Јас одев, исто имам вкочанетост во вратот и главоболки, само што нема да легнуваш на стомак туку седејќи ќе те масираат, мене ми лепеа и некои лепенки позади на вратот и грбот, ми кажаа биле безбедни и за трудници.
Ако вкусот на Гастрогард те тера на повраќање, најверојатно и вкусот на Рупурут ќе те тера, затоа што имаат буквално ист вкус. Ако веќе не си купила барем не си ги троши парите за џабе. Пробај со Waya ќесички. Имаат вкус на лимон и можеш да земеш и 1-2 за проба. А и мислам дека од гледна точка на состојки се најбезбедни за трудници.
Ваљда ќе можам да легнам на стомак, 11+4 сум уште не ми се ни познава меше. Ќе ги прашам секако таму.
До крај колку има да варира ехее. Плус како што ќе расте, нема да може ни да се измери точно и прецизно. Мојата беше две недели понапред еден преглед, па после се израмни. А и зошто тажна фаца дека би се родило поголемо?
Можеш да лежиш на стомак додека не почне да ти смета, притиска. Минатата бременост до 18 недела спиев на стомак.
Во ДМ има едни таблетки за џвакање на Феми Мама (не сум во Мк, тука ги има во сите ДМ маркети, така да, претпоставувам и кај нас ги има) и помагаат. Имаат вкус на пеперминт, не се гадни. Јас само со нив ја поминав некако бременоста и чај од камилица, ми помагаше и тоа.
Јас прво нешто што си помислив беше, леле како ќе го родам ако е многу големо Ама очигледно ми е рано за да се замарам со такви прашања
39 та, 3650 ја родив. До 40 та ако терав, ќе беше сигурно 4. Ќе родиш. Два начина се, трет нема хахахах