1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    4.586
    Јас само хеланки носев, од Оушо трудничките сум презадоволна. Пери-носи, многу се удобни.

На EarthFire, Valkii, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    8.456
    И на работа носеше хеланки? :)

3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    4.586
    Да, со долга кошула. Ама мене работата ми е со униформа, така да не е толку битно што ќе облечам за до таму.

4. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    8.456
    Ееепа јас дека работам во државна институција па не можам баш со хеланки да одам. За на работа ќе ми требаат некои панталони или фармерки, а хеланки секако ќе земам за секој ден.

На Mumoftwo30 и naturally им се допаѓа ова.
  5. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    667
    Фустани на долги ракави под коленици? Со подебели хулахопки сега кога е поладно.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    8.456
    Ќе пробам и таква комбинација, само што ич ама ИЧ не носам хулахопки освен кога е -10 надвор па дури и тогаш со сила зошто не можам да ги поднесам ме стегаат... абе крај не ми се наоѓа хахаха.
    Како и да е , ти благодарам за предлогот.

7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    4.586
    Има труднички зимски хулахопки во Сара Фешн, прилично удобни се инаку ни јас не поднесувам.

На Cherry333 и rainbowec им се допаѓа ова.
  8. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    8.456
    Појма немав, ме просветли. Фала ти ќе побарам.

На Mumoftwo30 и naturally им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.347
    Допаѓања:
    19.166
    Во ваикики купив панталони 1000ка убави ко за на работа. Другото сукњки и хулахопки труднички

10. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    45
    Пред две недели купив фармерки зашто веќе немав ништо што да облечам освен хеланки. Убав е материјалот растеглив и се преудобни, кога бев имаше и баш како класични панталони можеш да си видиш.

Прикачени фајлови:

• IMG_6603.png
      IMG_6603.png
      Големина на фајлот:
      853,5 KB
      Прегледи:
      56
  11. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330

Ќе се самоцитирам за да не раскажувам од почеток.

Одам во чаир, ми дадоа упат за бета да видиме колку се зголемила, ме боцкаат 2 пати од кои еднаш во вените над дланка, ме убија, раката уште не можам да ја движам, ми се слоши. Дојде трета особа, не знам сестри ли се лаборанти ли се, ме боцна од прва, се соземам и почекаме резултати саат ипол. Бетата од 2200 во недела качена на 3200, не е мн ама се качува. Докторката гледа вика океј се качува и добро е, не е мн ама не паднало и викам ама имам крварење, да ме видите. И завршуваше смената во 2 во амбуланта, ќе ме префрлеше на дежурно ама ајде ме прими некако. Абдоминално ехо, 7ма недела нема потреба вагинално, само што погледна ни 5 ни 6 ми вика ама ти немаш бебе бе, што сакаш?! Ќе се онесвестев пак. Нема ништо исчистена си, викам ниско беше на претходните прегледи, видете подоле. Ајде вагинално. Го виде, не е живо бе, закачено на царскиот рез, ќе биде критично за чистење тука, може на клиника со апчиња бла бла си тера она викам чекајте толку ли е, нема надеж. Не, нема срце 7ма недела. Добро бе викам нели и 8ма и 9може да има срцева тек, секако сум 1 недела назад цело време ама не стои во место, не не еве дојди во четврток да видиме како ке те чистиме.
    Искачам плачам, го среќавам Едис Мујовиќ во ходник, ме породи со првото, ме виде вика што е и ме зема да ме прегледа он.
    Прва реченица, можно ли е да си останала подоцна? Викам да, не знам точно кога не беше планирано ама се сомневам на датум скоро 2 недели од менструација и матичната на прв преглед уште ми кажа 1 недела наназад, ко подоцна да сум останала. И вика океј ќе му дадеме шанса. Јас прашалници у глава. Нели е мртво? Вика од кај да знаеме, не сме чуле срце па сега да го нема?! А тоа што е ниско и што крварам? Ако де, ни прва ни последна што крварат, ако е ниско, ќе чекаме. Дојди во петок ако не сопре крварење, ако сопре во вторник сум на смена, ќе се видиме. За дабростонот ми рече премногу непотребни хормони, ми даде утрогестан вагинално, одмарај се гледаме.
    Во ремедика ми го умреа, докторката сабајле исто. Во недела на дежурно и Едис со истиот муабет се. Господ да ми даде сила бидејќи пд стресови што ми ги направија не дај боже на крај јас ќе направам беља. Другарка сретнав, вика ни во 8ма немаше срцева кај мене, дур во 9та па 5 кила дете родив, зошто ми викаат миссед бидејки нема срце во 6-7 недела?!

Едит: поголемо и го измери Едис денес, значи расте

На MeowMeow, Campanula, pikachu2 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    1.737
    Држам среќа да биде се океј , биди смирена и одмарај. Ќе биде добро :l: Се надевам во петок ќе слушнеш срценце

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    661
    Јас земав панталони за на работа доле во ГТЦ не знам како се викаше точно одма до шеќерезада е

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.347
    Допаѓања:
    19.166
    Ако не се лажам, мислам на ехо гледаат срцето кај што трепка во 7ма, а за слушање ако е мало тек и 9та...
    Така беше кај мене и 2 пати имаше трепет на ехо они си го фаќаат, па тек во 9та се слушаше.
    Не знам дали докторите мислеле на тоа и кај тебе па затоа викаат нема... во секој случај издржи уште една недела ќе се знае..:l:

15. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330
    Исфрлив голема грутка сега, густа... тоа е тоа?
    После толку стресови денес и прегледи доле знаев дека ова ќе ми се деси

16. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.351
    Едис со првото ме породи - златен! Толку ќе кажам

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.351
    Девојки, јас да прашам дали некоја примала метформин?
    Ми го даваат превентивно поради голем плод (+2 нед) иако имам уреден скриен шеќер

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    35.232
    Искрено првпат слушам дека дават метформин за поголем плод.
    Ако е за така секоја втора девојка на ехо им се води бебето поголемо, исто и со мене така беше.
    Во трет триместар дури и 3 недели плус ми го водеа и никој не ми спомна дека треба превентивно да пијам.
    На 3 различни ехо прегледи да отидеш, секаде ќе измерат различно.
    Ехото воопшто не е веродостојно.
    Оди на второ мислење пред да ги почнеш апчињата.

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    2.164
    Јас пијам ама јас имам дијабетес. Побарај второ мислење, обично до 2 недели +/- не е проблем штом ти е уреден скриениот

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.347
    Допаѓања:
    19.166
    Оф :( не знам искрено, ајде другиве членки нека кажат...