Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    9.238
    Консултирај се со ендокринолог за тестови ако треба, ако пак се сомневаат направи други, тоа “превентивно” не постои.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    9.098
    Имаш ли болки?

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    9.098
    Оди на второ мислење. Не знам зошто е проблем толку 2 недели ако е поголемо бебето. Нели се толерира плус минус 2-3 недели.

4. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330

Моево е лудилото, секој ден умирам и се раѓам.
    По слики на интернет што гледам точно ко да исфтлив ембрион. Идам во чаир ме гледа некоја и вика празна матка, викам видете пониско да нема остатоци, ја извади сондата и ја става пак и вика еве го. Каде е? Во матка си е, одговара на 6+1. Се е исто ко денес.
    Ми го пишува извештајот и си викам две да не сум имала затоа што едни точно гледаа мртво и дека искача, други гледаа се во ред. Си викам не очекувале две па ќе видат едно и за тоа зборат? Двете на чудни места, едно кај царскиот рез ниско залепено, друго во некој агол потешко да се види? Друго логичко објаснување за ова што ми се дешава со денови немам! Се слушнав со Едис вика тврдам едно беше. Имам слика и ќе му покажам следно на преглед, господ да ми го сочува и бебето и паметот додека да пркнеме малце, друго немам што да кажам.

На BubamaraM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    9.098
    Не значи дека ако крвариш (па дури и парчиња да испаѓаат) е почнат абортус. Мислам дека ако е абортус треба да имаш и болки. Дали те боцнаа со прогестерон? Рано е за срцева ако си имала касна овулација.

6. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330
    Имам парче големо како кеса е,цело наеднаш се одвојува од тоалетната, има ко бела обвивка кога го мрдам, слики на интернет што гледам исто изгледа. Не ме боцнаа со ништо. Утрогестан вагиналета ставив накај 3 саат.

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    9.098
    Вагиналети кога крвариш не е препорачливо да ставаш. Не ми е јасно зошто не ти дале дабростон орално да ги пиеш, тие се поефикасни во таков случај. Тоа белото може и од вагиналетата да е. Јас минатата бременост имав обилно крварење во 5 недела, без болки, немав уште ни ембрион ама одма ме боцнаа прогестерон и ми дадоа дабростон да пијам. Се намали и по 2-3 дена престана. Оди обавезно одма на ургентен, нека те видат пак.

8. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    4.330
    Дабростон пиев до денес и ми го смени со утрогедтан. Не мрдам веќе освен за ептен големо крварење. 3 пати денес ме гледаат различни доктори, 3 пати ме боцкаат низ цела рака за вена, 2 пати ми го умираат, душа за уште прегледи немам. Од волку стрес само полошо ми е. Ќе седам и ќе чекаме, сите различно ми зборат, едни не го ни гледаат, други мртво, трети надвор од матка самио што не излегло. Доста е, господ нека не чува па ќе видиме за некој ден

На BubamaraM и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    9.098
    Не знам што да ти кажам…Вака можеме само да нагаѓаме. Некогаш и повеќе мислења само хаос знаат да ти направат. Мене еднаш во рана бременост (8 недела) матичниот ми го мереше плодот неколку дена поназад, иако претходно беше понапред и кога го прашав дали е тоа проблем, ми рече дека на 3 места да одам, секој различно ќе види и ќе измери. Дури и самиот 3 различни мерења ми направи на едно гледање.
    Додека да одиш на нареден преглед, строго лежи и никако не кревај тешко. Ти посакувам убав исход на крај, да нѐ извесвестиш.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Маша2024

Маша2024 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    77
    Јас пијам метформин уште од пред да останам бремена, ми открија инсулинска резистенција. Во бременост го продолжив како потенцијална за гестациски. Еве сум 32+4 , треба да го пијам до 36 недела. Бебето е супер со големина.

11. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    125
    Девојки незнам од време ли е од што ли е глава ке прсне, плус овие 2 3 дена притисок до 140/90 доаѓа, обично ми е нормален 110/70. Кај вас како е

12. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.351
    Јас немам никаква индикација освен на гладно шеќерот што ми е близу горна граница, огтт уредно во параметри и бебе неполни две недели понапред

13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    16.512
    мислам дека тоа е погрешно да пиеш метформин ако причината е 2+недели. Да не има некој друг параметар па да даваат а не да е само големината?

14. Маша2024

Маша2024 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    77
    Живејам во Германија, хома индексот за инсулинска ми беше на граница, затоа ми ги дадоја. А кога правев огт исто утринскиот до граница, во текот на денот си беше ок. Од тие причини секоја недела имам термин со дијабетолог, ми следат тежина, мокрача, и крв.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    667
    Мислам дека те прочитав дека имаш приватно здрсвствено. Оти не отидеш во Систина да те видат? Ти го посакувам цело трпение на светот да го имаш, мирувај мислам дека на крај се ќе биде во ред:l:

16. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.351
    Nope, сакам природен пораѓај и за да можело тоа да биде возможно со оглед на мерките требало да се успори раст на бебето.

Прикачени фајлови:

• IMG_7266.jpeg
      IMG_7266.jpeg
      Големина на фајлот:
      74,1 KB
      Прегледи:
      39
  17. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    549
    Во првата бременост Моето бебе одеше поголемо за две недели и при крај на втор триместсар почнав да имам покачен притисок. На крајот се роди 2700гр од болница 2500 излеговме.

18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    16.512
    не сум знаела за тоа и кај мене иде две/три недели понапред ама не знам дали е океј да успоруваш раст за пораѓај. Консултирај се со повеќе доктори :)

На pikachu2 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.814
    Допаѓања:
    24.408
    Кај мене беше поголема, скриен шеќер супер. Терапија не ми дале…

На pikachu2 и Anie93 им се допаѓа ова.
  20. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    176
    Мн ми е жал,како трена такс ќе биде,ти не можеш ништо да промениш.Имав 2 спонтани.2 спонтан го исфрлив преку крварење на улошката како празна кесичка.При тоа пред да го исфрлам имав и прилично јаки ментруални болки.
    Тоа е моето искуство.Ти посакувам и ти и бебче да сте добро