Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Немој да се извинуваш тука сме за се , јас најискрено на сите ви посакувам се најдобро.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  2. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас ќе се пораѓам во приватна ,таму одам цела бременост.Во изминативе 2 години немам појдено на друго место нигде ( без разлика дали е приватно или државно ) и баш некни кога бев на контрола со докторот што ми ја води бременоста зборнав за ко ќе дојди моментов на породување дали да го барам него да дојди да ме породи или да ме породи било кој доктор/ка што е на смена.Се договоривме ако е ноќ да не го барам,туку да ме породи кој и да е тогаш на смена,а ако е од 6 сабајле па до касно одручек ќе ме породи тој (и можам да го барам навечер ако случајно мора да биди со царски)
    @monik55 мисли само дека се ќе биди во ред,има многу случаеви каде немало воопшто надеж,кај тебе имаш 80% што не е малку,се ќе биди во ред :*

Последна измена: 4 септември 2015
    На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    @monik55 одлуката е твоја и на сопругот и без разлика што ќе одлучите да знаеш дека е во ред, во вакви ситуации нема правилна или погрешна одлука, затоа немој да си ставаш товар на душата. Што е до вас сте направиле се што сте можеле, останатото е од Бог.

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @m.i.g јас се договорив со докторката да ја барам неа, до сега само кај неа одам во бременоста ама сите се добри. А царскиот бил со спинална анестезија. :|

5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @monik55 навистина не знам κаκо да се изρазам и вистинсκи да ме сватиш. Пρво сама гледаш деκа долго вρеме не можеле да видат деκа е женсκо, втоρо κолκу ти гаρантиρаат деκа е точен наодот, тρето ем пола тρудни ни сκρининзи не напρавиле, ем тие што пρавеле κолκу стρучно се пρаени, четвρто и да е таκа, 80 посто немало ништо, а недајбоже да манифестиρа нешто од κај знаеш κаде ќе бидеш за тρи години и κолκу медицината ќе има ρешенија. И петто аκо доκтоρот ти сугеρиρа на избоρ дали ќе ρодиш, сρамота, и бρаво за твојата ρешителност! Јас уште еднаш ќе напоменам деκа не напρавив и нема да пρавам ниκаκов сκρининг!

На Bebulleee, monik55, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  6. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    426
    Моник најважно е сега да останеш позитивна сепак 80% е причина за верба дека се може сепак на крај да биде во ред, Адамова е врв за скрининг во Македонија - што ти кажа дали е можно да се развие мрежичката до крајот на бременоста, дали со некоја промена во исхраната или витамини и слично можеш да дејствуваш да се смени нешто, јас колку што знам Омега 3 делува позитивно врз развојот на мозокот затоа секое сабајле пијам ленено масло по една супена лажица , некои мултивитамини можеби. Многу е важно сега да си силна бидејќи бебето се осеќа исто како и ти секоја твоја емоција ја поминува и тоа, а сепак верувам дека на крај се ќе биде ок.

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Bubale секој преглед е скрининг всушност само тие главните се во одредени недели демек, а јас и во 30 недела сега исто ми мереше дури и доплер плус. Инаку нема што би гледале тоа е мерењето на органи, како се развива, килажа, итн. Сите сме како под стрес од толку прегледи цела бременост.

8. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    ♡BuBaLe♡ душо лесно ни е нас да прокоментираме што треба да се прави и како кога гледаме на туѓи проблеми ти си знаеш најдобро како ти е и што проживуваш секој ден 14 год,јас си знам за мене и моите 6 брак и +5 врска со истиот човек ама сепак како и да е ние сне ги одбрале никој не ни ги дале со сила не не принудиле да бидеме со нив сами си одбрале и стално велам да го вратам назад времето што би направила можеби нема да дозволам многу работи што ги дозволив тогаш и можеби денес ке беше подобар животот со него или тоа ке донесеше да несме заедно денес ама вака така пак би го направила истиот избор, јас го сакам него никогаш неможев да се замислам со некој што не го сакам не пак да пробам да имам нешто со некој друг. Каков е таков е, мој е, тој беше мој избор ,моја одлука ,моја љубов, мој живот, јас го сакам него и нашето дете и ова што треба да ни се роди .ние сме едно семејство и тоа е тоа ,јас вака се тешам ова се работите кои си ги кажвам за да продолжам понатаму после секоја пречка,кавга откако ке избројам до 10 сите ние знаеме дека треба да земиме воздух и да продолжиме ,тоа не прави ЖЕНИ пред се МАЈКИ

Последна измена: 4 септември 2015
    На MilaP, Eli23 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Јас Κρистина κај овој матичен што ми е, од пρеглед добивам само цρно бела слиκа на мини монитоρ за бебето, нити меρење на κосκи, нити слушање на сρце, нити водел мозоче не па нешто дρ. На пρиватен κе одам ама на обично ехо, сκρининг е 3000 ехо 1000, баρ да пρебρоиме пρстиња и оρганите да ги видиме...

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Жено бре која негативност ти си само една загрижена мајка за своето дете ако тука не кажеш кога ке те боли да најдеш подршка и утеха каде за кикики кака ка можеме и на улица со некој што прв пат го гледаш алал да ти е на храброста и силата и ти посакувам од се срце господ да ви е напомош тебе и на бебушо и да биде се во ред и по некое време да плачеш од среќа што бог те благословил со тоа детенце и да те направи нај гордата мајка на свето

На monik55 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    ај и овде да пρашам, побρзоодговоρ ќе добијам. Аплициρав на едно ρаб. место и ми се јавија за утρе за интеρвју. Се гледа деκа сум тρудна, но κаκо да постапам... да одам најноρмално на интеρ, или да им κажам тел за состојбава....

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    JAs mislam da odish bez da im kazhesh, ako vidat deka si sposobna za rabotata nema da im e problem da te vrabotat mislam :) So srekja

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    Mene ovie vitamini mi gi prepisaa da pocnam da gi pijam,za ovie vi zborev vcera !!!
    Gi piela nekoja od vas ???

Прикачени фајлови:

14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas si odam kaj maticnata sekoja nedela a inaku ednas mesecno zakazuvam kaj dr.Pavle Dimcev kaj nego pravev skrining,zdravje planiram da se porodam vo SK vo drzavna iskreno ni mi se davaat 2000evra za carski ni pak gi imam odvise,plus rakovodena so situacijata so sin mi sto i da se desi loso vo bilo koja klinika da se porodis te preprakaat posle vo drzavna.Fala bogu mene mi e vazno bebuskata da mi se rodi zdrava i ziva.

@♡BuBaLe♡ so sreka utre ti drzime sreka :l:

@flower30 jas gi piam Femibion ama za tia ti zborev i jas vcera gi pie drugarka mi i gledavme na sostavot isti se,samo razlicna firma cim ti rekle pij gi :)

На flower30 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  15. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас велам да му одиш и дури не прашаат сами прависе на тошо;) мене ме побараа и уште по телефон им кажав ааа со лесно да ти е пак да конкурираш ми рече :@ ти посакувам да се посовесни и да ја добиеш работата :D
    @monik55 се согласувам со ♡BuBaLe♡ колку што било машко до сега толку има проблем.80% шанси да не е ништо не се малку има и такви шо им даваат 1% дека ќе биди се ок па се раѓаат здрави прави Господ ги наградува дека не се откажале дека по секоја цена какво и да е се решле да го донесат на свет.:*
    :hug:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @monik55, душо,те читам од ко сум зачленета на форумов и си една од попозитивните жени и со голем ентјузијазам и љубов си го чекаш бебчето. Можам да претпоставам дека сега се чувствуваш неубаво, благо кажано.. Но колку се точни тие скрининзи??? Знаеш колку бебиња се убиени(за мене абортусот е убиство) поради такви некои скрининг дијагнози и на крај да се испостави дека е грешка?!?! А таа дијагноза само од ехо ти е? Имаш написмено документ? Ако да таму сигурно си потпишала дека на твое барање е и дека никој не ти гарантира за 100 посто точни резултати. А нема можност понатаму да се развие како треба, мерење после некоја недела..?? Пиј омега, витамини, јади риба, и ако си верник имај верба и моли се на бога, благодари му за среќата која ти ја даде, можноста што ти даде шанса да израснеш во телото бебе, кое секојден се развива во нормално, здраво, живо, исправно во секоја смисла и такво ќе се роди. Прочитај ја и книгата моќта на потсвеста, навистина ако имаш можност и желба да ме послушаш пробај го ова! Наоружај се со позотовна енергија, со позитивни мисли, замислувај го раѓањето на твоето совршено здраво бебе, замислувај како расте во среќа и љубов во здраво, право, паметно сакано детенце!!! Има една жена @Serafima на форумов која има некој сличен став како мене, јас цврсто верувам дека од нас зависи се што ни се случува, се што доживуваме прво си го проектираме во нашата потсвест и таа наоѓа начин да ни го оствари. А те читав колку позитивна беше утрово за скринингот. Јас овој пат одлучив дека нема потреба за скрининзи и такви барања на аномалии, и кај тебе е исто верувај, чим тоа бебе расте и се развива требало да расте и се развива, доволно е способно и ги исполнува критериумите на природна селекција и се бори за живот. Твојата љубов ќе го поддржи дополнително! А за МР ако треба да правиш, има некој кој ќе ја протолкува снимката? И што би можеле да превземат после снимката? Јас има пред 2 години снимка и никој нема ни да ја прочита..... Сама одлучи дали сега би се снимала? Или после раѓање, ако од тие резултати може да се превземе нешто. Но пред се верувај во чуда, моли се, кажи си дека ова е лекарска грешка, бебето е супер, здраво право, сакано, очекувано, бесценето! Верувај!
    И за сите - јас сум совршено здрава, среќна, позитивна, достојна за оваа улога-да бидам дом на моето неродено бебе, кое со нетрпение,љубов, среќа и возбуда го очекувам да се роди, додека тоа расте, се развива, живее и се храни не само од мојата храна, туку и од мојата љубов, и кога моето тело ќе го има направено своети, моето совршено, здраво, право, прекрасно, најубаво бебе ќе го држам во прегратка и ќе го хранам од моите гради и ќе го осипувам со својата љубов!
    Верувајте сите!!!

На ivi1987, Serafima, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    :monik55 od srce ti posakuvam se da se sredi.pobaraj si mislenje od poveke doktori,ne sum kompetentna za da ti kazam sto da pravis no tvojata resitelbost e za pozdravuvanje,ke pisam deka na drugara mi na kerkickata i rekoa bebceto ima problemi do srce nedobro razvieno pregrad. Sum na srce itn,deka ako za 5 god ne se sredi ke pravi operacija za mesrc dena se se sredi,zatoa bidi hrabra gospod ke ti pomogne te guskam :*
    E sega za mene da prasam provetuvav krvna slika hemoglobinot mi e 11,rece nee loso ne ni dobro,kako da go podobram baram sovet?

18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    @♡BuBaLe♡ bravo za postot, za podrskata i sovetite sto i gi davas i na @monik55 a i na nas ovde !!! Jas veruvam deka toa bebce ke si ima mnogu srekno detstvo ,bez problemi i ke bide najsakano od mama i tato .I veruvam deka na kraj se ke bide dobro!!!!
    Gospod e golem i ke ne stiti i cuva site nas ovde i nasite bebenca !!!

На ♡BuBaLe♡, monik55, eliii89 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Е бρаво, многу убаво го советувате девојчето, сега тρеба и таа да не оди на ниеден пρеглед κаκо вас?
    Не ве интеρесиρало дали му е све ρазвиено и дали му се сите пρсти на бρој ... бог да чува!

Недај боже да ви се деси вас ваκво нешто ќе ве видам тогаш дали ќе саκате неκој да ви κаже да одите на ехо од вρемето на тито!

На девојчето јас ќе му пишам лична поρаκа, затоа што и моето бебе имаше пρоблем, и саκаа да ми го утепаат во 6 месец, ама неκои ρаботи се сρедуваат до κρај, а плуκање по совρемената медицина не е ρешение!
    Аκо тρебаше на месечината ќе се κачев за да дознаам повеќе за тоа што беше пρоблемот!
    Поздρав!

На Fatalnata, Kiflicka05, tweety26 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    Ako se odnesuva i za mene postot-jas samo da si kazam deka jas mislev na sovetite od tipot -da ne se nervira,da jade zdrava hrana(omega3,riba..),da se nadeva i veruva deka se ke bide dobro.Ne rekov da ne ide na skrininzi i pregledi,pa fala bogu jas prva sum za pregledi i samo nesto gi prasuvam doktorkite.
    Mi stana neubavo od toa so go pisa -" ne daj boze na vas da vi se desi pa ke ve vidam vas..." Nie ovde na nikoj ne mu go posakuvame toa ,daj boze site samo ubavi vesti da pisuvame ovde za nas i nasite bebuski !!!
    A za svoe cedo se sto treba ke se napravi ,sekakvi pregledi i konsultacii !!!
    Se izvinuvam ako bev pogresno sfatena.
    Pozz