Последната вечер пред породување открив нешто што ми помогна против киселините на неколку часа, да можам спијам. Waya гелче во кесички. Пробајте, видете дали ќе ви помогне на тие што имате мака. Инаку @Anie93 да, така се чувствуваат во подоцнежните месеци. Јас 24/7 последните месец-два чувствував печење во грлото, и кога ќе се напиев вода ми беше така, кога ќе легнев понекогаш во уста ми се враќаа, нос...ужасно чувство. Но, поминува кога ќе заврши бременоста И после конечно ќе можете да јадете во големи количини,особено ако доите
@Anie93 фала ви на сите за поддршка. Во вторник сум на преглед ако до тогаш не прокрварам повеќе. Се надевам на убави вести
Мајки кажете страна за порачување некои блузи подолги широки хеланки кои можам да ги носам после породување... Моментално сум 32+2 па сакам да купам нешто ... Имам едни црни маста му ја извадов планирам пак такви неколку да земам.. Ама сакам да се подновам..
Ги користам кесичките ма да немам секој ден киселини уште малце 8ми ќе влезам. Ама едвај чекам да се породам за да јадам смоки ни Waya не ми помагаат ако каснам нешто критично, по 4 пати во нос ми идат киселини навечер или ако спијам.
Вчера правев прв скрининг и нифти. Решив сите 3 скрининзи да ги правам кај д-р Филип Вановски во Хистера бидејќи добив многу препораки од луѓе за него, а и кардиологот ми го препорача исто така. Он соработува со Авицена, договори лаборант да дојде кај него и таму да ме боцнат. Сега чекам резултати од нифтито. Инаку д-р ми остави одличен впечаток, детален преглед направи, го мереше бебе и кажа дека се е добро и дека супер си напредува, дури и дека е малку поголемко од што треба. Ми посвети време, се што имав да го прашам ми одговараше со убаво објаснување и така, едноставно топол и стручен доктор.
Леле смокиии таков стрв имав првите месеци одкога се породив за смоки како никогаш претходно. Среќа па од доењево не се дебелеам иако гнетам ко стока
Здраво девојки Мојата ситуација е следна: Последна менс ми беше на 08.08. Овулацијата ми беше на 24.08. Прв преглед за бременост имав 19.09 на прегледот се гледасе гестациската кеса и yolk sac, но сеуште беше рано за срцева реакција. Вчера бев повторно на преглед и докторот ми рече апоред последна менс треба да бидам 8ма недела, гестациската кеса одговара на 7ма недела а плодот на 5+5. Имаше слаба срцева реакција. Ваше мислење дали има место за паника?
Дали знае некој да ги протолкува меркиве од ултразвукот ? Бев на брзо ехо кај замена од матичниот заради болките во кичмата и ногата што гинимам веќе една недела, бебе ми вика добро е, ми спомна дека не се гледаат елементи за машко па има можност да биде девојче потоа вика како да гледам нешто но ајде нека остане на наредниот преглед ќе си видиш убаво.
Zdravo, Dali nekoja ima broj od dr.Jani Angelovski, smeniv mobilen ne mozam da go najdam brojot a mi treba itno.
Update за Waya ќесичките: малку благи се, ама се поднесува вкусот многу подобро отколку таблетите за џвакање. Имам киселини наутро, ги пробав и ме смируваат стварно, немам потреба да јадам се и сешто за да ми се смири желудникот. Е сега, не ми се толку јаки, како што беа до степен на горење, па не знам како би делувале во тој случај. Puffy фала ти <3