Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.794
    Ми ја сликна на сликичките. Кога ја видоа докторите се смеат викаат па ова е дел од мозок. Се плашам од стручноста :x

На Milkiway и Ladyme им се допаѓа ова.
  2. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.921
    Фала најмногу, да ни ги чува на сите Господ децата, само тоа ќе кажам.

Не, што е најтрагично во Чаир сакав и така и бидна. А сакав за да немам трауми, сите ми ги фалеа. Со Државна имам индиректно искуство и не сакав ни да стапнам таму. На прсти се бројат тие од тука што сум задоволна, сестрите од предродилна, анестезиолог една постара жена и шок соба се катастрофа, па и тоа е мал збор за нив.

На Feniksgirl и Milkiway им се допаѓа ова.
  3. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    И мене ме породи др.Калчовски и сум презадоволна. Многу добар доктор

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    Здраво девојки,

Имам прашање во врска со белиот исцедок.

27ма недела сум и го имам секој ден во не многу големи количини и без мирис или друга боја.

Дали е ова нормално?
    Брисевите на почетокот беа ОК и чисти, и тогаш имав бело-прозирен исцедок секојдневно од самиот почеток.

Матичниот за секој случај ми даде канестен вагиналети (3 дена ставав) и пробиотик за вагиналната флора за пиење докај 29-30 недела превентивно.

Дали и други се соочувате со ова и дали претставува проблем? Имате искуства со пробиотик Lactogyn капсули?

благодарам

5. Valkii

Valkii Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    20
    И јас имам исцедок, прилично доста, од почеток на бременост и еве уште, 32 недела сум. Пробувам да не носам дневни влошки ама кога сум излезена или за на работа морам... Кога зборам со докторите тука (не сум во мк) секогаш ми викаат дека е нормално и нема место за паника се дури е белузлав и без мирис и немам дополнително чешање.

На Astrum.Obtutus и blodixx им се допаѓа ова.
  6. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    439
    И јас имам цело време. Кажав на матичен правевме брисеви излегоа негативни ми даде пробиотик за вагинална флора. На клиника исто им кажав два пати ми даваат вагиналети на природна база. Првиот пат ништо вториве од утре ќе ги почнам. Јас веќе мислам дека е нормално и веќе не се ни замарам а на почетокот си замислував секакви глупости

На Astrum.Obtutus и blodixx им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    4.784
    Во целиот процес се потпирале само дека бебето е ок, и не многу марат дали ти се мачиш или не. Што викаш ај еден ден не иде отварање, више др ден ако не бива да не страдаш толку и да се истоштиш требало може епидурал или царски да идат. Ѓабе е све кога немаш сила неможе да излезе само.Незнам и да дошло до царски требале да ти дадат храна и вода да имаш сила. На ПИН во три ипол недели што бев може 30 жени ги породија и јадени и пиени. Има терапија реглан, фамосан. Чепче и ајт со здравје. Мене јас јадам во 10 во 10 и 20 на операција ме однесоа. Ни чепче ни бутур, бебе беше мн успано и тахикардично. А цел ден такво беше, и таа Ирена толку неодлучно човече. Да дошле др ден Самарџиски и Симеонова па да се видело што ќе се прави со мене. И дојде една докторка незнам како се вика дежурна , вика што е ова ај пак цтг, стај рингер нека јаде нека се продвижи. Све направив и исто цтг и вика оваа Розе спремај сала и две мин и толку, само се јавив на мм и порака на сестрами и во сала. Таму толкав распад систем е, многу време горе бев и во предродилна неколку дена.

На Mila0000 и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    Подолго време ќе ги пиеш пробиотикот? Ваљда не е штетно? Пошто и јас ќе ги пијам 2-3 недели превентивно...

9. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    439
    2 недели во пиев

10. Маша2024

Маша2024 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    77
    Девојки, сакам да прашам дали има простор за грижи, да сподели некоја ако има искуство.
    33+4 сум, веќе 3 дена осеќам долу нелагодност, притисок, како да ќе добијам. И тоа трае да речиме 80% во денот. Денес бев до кај докторот ме провери рече затворено е, бебето е ок, цервикс 2.5. Нелагодноста продолжува, прочитав на интернет дека 2.5 е долна граница. Дали треба да се грижам? Нареден преглед ми е во понеделник. Во август ми бил 3.5.

11. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.794
    Реков ако се одлучам за второ некогаш ќе си платам на приватно. Јас ги молев за царски знаеш што значи 3 провокации, контракции до 130 а да не се отвориш ич. Доле беше онаа Адела докторката, само ми викаше ќе биде ја се убивав од плачење, толку ладнокрвни суштества. Не знам зашто не ми даваа, немав сила што викам ни да трепнам веќе изнамоштена до крај... Верувам дека не им е гајле што јас се мачам, битно бебето да си е океј..

На Milkiway и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.794
    Труди се да одмараш овие 3 недели. Бебето веќе тежи и нормално е да се осеќаш така долу. Цервиксот за таа недела мислам дека не е лош, ама за да не ти е на мисла одмарај до 36та.

На Маша2024 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ElenaLizzie

ElenaLizzie Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    33
    Јас исто отидов поради болка како силен притисок долу во 32 недела, измерија 3.0 на ГАК и ми дадоа превентивно Циклогест и магнезиум 2х400мг и одмор ми препорачаа иако не беше критично. Не да лежам нон стоп, ама да одмарам колку можам и никако дигање тешко, клекни стани и слично. За 2 недели ми се продолжи 0.7.

На Маша2024 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    742
    Честитки, се надевам брзо ќе си одите домче да де изнагушкате :inlove:
    А тебе ти посакувам брзо опоравување и побрзо да заборавиш низ што си поминала..

15. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    29
    Мене ме породи др Ели Ѓорѓиева Николова и сум презадоволна од неа. Мораше кај мене царски ама се беше со договор,анализи и испитувања. Јас се породив 37+5 со близнаци.

На 5678m и hannybanny им се допаѓа ова.
  16. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.377
    @Amelia. Честитки, да ти се живи и здрави бебушките! :l::hug:

17. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    61
    Здраво Феминки
    После 8 години плачки, неуспешни 3 ивф, претходни неуспешни 3 инеминации, биохемиски и киретажи, само си велам фала ти Господе што ја имам таа радост да забременив по природен пат. Баш кога скроз паднав емотивно психолошки па и биолошки веќе исцрпена. Дури и последнава пролет и лето се откажав од секакви суплементи, ни вит Ц, ни фолна, ама баш никаква таблета не земав. Неможам да ви опишам кое изненадување беа двете цртки.
    Сега сум 16+3 и среќна што ова мало прчасто меше почнува се повеќе да се познава. Бременоста е уредна, нормална и со правилен тек. Нифтито вели здраво бебче а и на ехо се е по тамам. Одам кај тројца гинеколози, матична во Промедика, др Палчевски Систина и др Коруновски. Кај ендокринолог др Муратовска Систина, и кај трансфузиолог др Јани. Некако како сите тројца да ми враќаат што пролетта и летото не пиев ништо, па сега ми дадоа еден куп терапија. Секако и од предострожност заради историјата. Примам Еутирокс по шема, Дабростон 2х ден, Прогестерон вагитории 400мг дневно, Магнезиум 400мг дневно, Ферозомал кесичка и вит Ц 1000 мг, Фемибион2ка, вит Д 2000ИУ, метил фолна 1000, метил в12, Провен пробиотик, Клексан инекција секој ден и Аспирин 100 на секој 4-ти ден.
    За да ми биде уште малце поинтересно, ми најдоа некоја Гарднерела на брис, па истерав доза Алмацин 500мг 7 дена и вагитории Макмирор. На контролниот брис пак се појави, па пак други вагитории Нео-пенотран. Контролни брисеви правев на две места, Синлаб и Авицена, и на едниот резултат пак беше присутна па затоа пак ги почнав новава тура вагинални. Уште некој ден па ќе завршам и со нив…валда ќе ја решам. Препорака за 2 литри вода дневно, јогурт и кефир, какао, цвекло, црвени плодови, семе коприва со мед, црно чоколадо, мало и чести оброци…
    Сакав да споделам дека среќата доаѓа кога најмалку ја очекувате. Верувајте, молете се и знајте дека по секој дожд иде сонце.
    Ве читам и се надевам ќе можам да ви дадам некое мислење и во трудничкиве теми.
    :l:

На Rozevata, Astrum.Obtutus, Love & Lemons и 34 други им се допаѓа ова.
  18. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    362
    Како можам да дојдам до др Ели Николовска од ГАК за да се договорам со неа да ме пораѓа?

19. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    3.697
    Апсолутно не е штетно да се пие пробиотик во текот на бременоста, само кога ќе го купуваш види да не има некои дополнителни работи во составот што може да ти сметаат.

На blodixx му/ѝ се допаѓа ова.
  20. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    циста во бременост? дали може мед и чувар куќа тоа ми е проверен природен лек