Мајки од се срце ви благодарам за сета подршка и совети што ми ги давате,вие најдобро ме разбирате сеа ми останува да бидам позитивна и смирена и да мислам дека мојата кукла кесе роди здрава и права,во вторник ке правам амниоцитеза и на господ му се молам да биде се во ред.Јас мојата кукла не ја давам за ништо на светот,Ве гушкам сите што ми давате подршка сите Господ да ве чува вас и вашите бебиња.
Уште од сабајле сакав да ти пишам бидејки ми текна дека и ти имаше некаков проблем.Те чекам да ми пишеш
@monik55 najprvo da ti kazam smiri se, izbrisi gi solzite, kreni ja glavata I pogali ja kerkickata od mene uste preeska te procitav I bas ja prasuvav bliskava sto se somnevav deka ja imala istata situacija. I sega vaka isto I kazale deka mozno e posle 3 tata godina da ima problemi vo odnesuvanjeto, no ne I vo razvojot, ke bilo porazdrazlivo, agresuvno, posesivno, povleceno, nekoi cudni dvizenja so racete, nozete... No mozebi I ne tolku vooclivo za site ostanati. Procentot isto mi kaza deka e 80% deka postoi nikogas nisto da ne otstapuva I nema nikakvi precki, sto I vaka gledajki e navistina golem I netreba da se zanemari. Magnetna ne I ni spomnale, ne ni znaese za takva opcija, no dva pati pravela aminosinteza vo 23 nedela I okolu 33 ne se sekavase tocno. Otkako se porodila dve nedeli ja sledele I I pravele nekoi ispituvanja I na kraj I kazale se e OK. I najbitno od se e sto I toa bebce togas e devoje sega veke golema zenska od 10godini I veruvaj ali veruvaj ne otstapuva nikako od svoite vrsnici, odnosno kikicki nosese do pred nekoja godina, sega veke nesaka , zborlesta e mnogu, ucenicka e odlicna, so site se druzi, prcla prava tetkina e, ne I fali ni edno vlakno od glava znam deka se e sreka I sudbina no znaev informacija za ova pa morav da te utesam I razveselam
Јас се породив На 29 август. Многу лесно поминав, имав некои слаби болови и отидов на цтг и ми го пукнаа водењакот во 20:30 во 10 и 10 се породив, а на бокс бев само 5мин. Прелегавме жолтица и денес не пуштија дома па си се гушкаме со Луничка Ве бакнувам и ви посакувам среќа на сите трудници да си родите живи и здрави бебчиња и да ви донесат многу радост. Јас ќе ве напуштам па се надевам ќе се дружиме за некоја година пак.
Ова цел ден го чекам барем еден исти случај да слушнам какви се последиците дали има последици но ова ми даде голема надеж и верба за мојата кукла,Фала ти најмногу.
@monik55 nisto be mila, jas veruvam preeska deka bliskava I nea ja potresov sto ja potsekam ali si vikam ti I te kako si poveke potresena pa eden dobar slucaj znaev deka ke ti gi olesni ovie momenti. Abe da go vidis devojchevo ke si reces e so natprirodna inteligencija I problem vo odnesuvanjeto I e samo sto e radoznala I mnoguuuuu pozitivna Se ke bide mila, no bliskava mi rece amino obavezno I ne e tolku rizik kako sto se zboruva, a zamisli ona pravela pred 10 god. Ova ona mi go rece I mi kaza na amniosintezata imala super rezultati.
Duso moram da te prasam kade ke pravis amniociteza? Jas pravev vo sin mi mora da ti kazam deka ima rizik.Slicno e kako koga ti zemaatt krv od vena ke polezis 1h i potoa ke moras narednite denovi mnogu da miruvas mene mi dadia da pijam eritromicin od 500mg 24h pred intervencijata i potoa go piev uste 4-5 dena posle toa po 2 pati na den. Inaku mi ja pravese Marija Hadzi Lega i sum mnogu mnogu zadovolna od nea kako doktor.Inaku cekanjeto na rezultatite ubiva,jas gi cekav 3 nedeli....za na kraj da ima mali sansi deteto da se rodi so problemi no ete nisto ne e 100% sigurno za zal..no kakov e da e sin mi za nisto na svetot ne bi go menuvala
Aaaa bash mi e shto si pominala lesno i shto imash zdravo bebuvche. Neka ti e zhiva i zdrava sekogash,i samo srekja i uspesi da vi nosi <3
Devojki jas samo sto dojdov od doktor bev na pregled,i mn sum iznervirana mi rece nisko go nosam,deka bebeto ne mi mrda ubavo i deka matkata mi e so grcevi pa zatoa pravi problem za dvizenje na bebe,vo odnost na toa sto nisko go nosam mi rece deka moze porano da se otvoram.i glavata mi e tupan
kojA nedela si? Ako smeta deka ima rizik zemi si patoloska, moja poznanicka taka go iznose do kraj so miruvanje od 7 mi mesec
@rakce89 Jas od 21 nedela mi kazaa deka e nisko,a segu sum od denes vlegov vo 30 nedela, em go nosam nisko i mi otkrija vo 21 nedela skraten cerviks ,od togas lezam ,ne rabotam nisto,odmaram pa dolzinata ja zacuvav ,bebeto si mrda iako e nisko ,ima denovi koga e poveke aktivno ,ima denovi koga ne e,dobro e se super napreduva,samo sto pritiska i se lezam od doma dva meseci nemam iskoceno,pijam mg 2×1,a stomakot mi raste nanapred deka e nisko,i znae kozata da me zaboluva od sto mi se optega,koja nedela si ? Poveke gledaj da odmaras ,ti dade li da pies nesto ?
@eliii89 I jas pretezno odmaram. Da te prasam dali stanuvas da si napravis rucek, sadovi I sl. nesto polesmo I dali sedis vo polusednata polozba, potprena na pernica? Jas taka pravam, a obicno lezam na leva strana. Pozzzz
@blessed2 што направи со запекот, го реши ли проблемот? Јас деновиве имам многу болки во желудникот, како камен ми е горниот дел од стомакот! Сега пиев Ранитал па ќе видам до сабајле, ако не е подобро ќе одам на лекар.
Stanuvam ,do wc,jadam,se razdvizuvam niz soba ako se ukocam od lezenje, lesno jadenje pravam, sadovi ne mijam nemozam da se vednam,inace ne peram ,ne cistam,nemozam da se navednam i strav mi e najveke posto mi bese 28 mm cerviksot uste vo 21 nedela,se pazev i sega e 30 mm,ne sedam od strav me pritiska nadole,a na kratko znam da se ispravam t.e vo polusednata polozba so pernici,lezam poveke na leva ama i na desna se vrtam mnogu me bolat kolkovi ako sum na edna samo,mnogu kratko i na grb lezam so svitkani noze,ne krevam tesko,se pazam kolku mozam,od Denes ja pocnav 30 nedela,ti koja nedela bese ? Pozz
Napi se kisela voda probaj,ladno mleko za zeludnik,a za zapek suvi slivi mnogu me proteruvaa,gi ima po prodavnici