Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мајки од се срце ви благодарам за сета подршка и совети што ми ги давате,вие најдобро ме разбирате сеа ми останува да бидам позитивна и смирена и да мислам дека мојата кукла кесе роди здрава и права,во вторник ке правам амниоцитеза и на господ му се молам да биде се во ред.Јас мојата кукла не ја давам за ништо на светот,Ве гушкам сите што ми давате подршка сите Господ да ве чува вас и вашите бебиња.

На ivi1987, Fatalnata, slovenka24 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Уште од сабајле сакав да ти пишам бидејки ми текна дека и ти имаше некаков проблем.Те чекам да ми пишеш

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.000
    Допаѓања:
    113.088
    @monik55 najprvo da ti kazam smiri se, izbrisi gi solzite, kreni ja glavata I pogali ja kerkickata od mene :) uste preeska te procitav I bas ja prasuvav bliskava sto se somnevav deka ja imala istata situacija. I sega vaka isto I kazale deka mozno e posle 3 tata godina da ima problemi vo odnesuvanjeto, no ne I vo razvojot, ke bilo porazdrazlivo, agresuvno, posesivno, povleceno, nekoi cudni dvizenja so racete, nozete... No mozebi I ne tolku vooclivo za site ostanati. Procentot isto mi kaza deka e 80% deka postoi nikogas nisto da ne otstapuva I nema nikakvi precki, sto I vaka gledajki e navistina golem I netreba da se zanemari. Magnetna ne I ni spomnale, ne ni znaese za takva opcija, no dva pati pravela aminosinteza vo 23 nedela I okolu 33 ne se sekavase tocno. Otkako se porodila dve nedeli ja sledele I I pravele nekoi ispituvanja I na kraj I kazale se e OK. I najbitno od se e sto I toa bebce togas e devoje sega veke golema zenska od 10godini I veruvaj ali veruvaj ne otstapuva nikako od svoite vrsnici, odnosno kikicki nosese do pred nekoja godina, sega veke nesaka ;) , zborlesta e mnogu, ucenicka e odlicna, so site se druzi, prcla prava tetkina e, ne I fali ni edno vlakno od glava :) znam deka se e sreka I sudbina no znaev informacija za ova pa morav da te utesam I razveselam :)

На ivi1987, Kiflicka05, mdenkov и 11 други им се допаѓа ова.
  4. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Јас се породив :party:
    На 29 август.
    Многу лесно поминав, имав некои слаби болови и отидов на цтг и ми го пукнаа водењакот во 20:30 во 10 и 10 се породив, а на бокс бев само 5мин.
    Прелегавме жолтица и денес не пуштија дома па си се гушкаме со Луничка
    Ве бакнувам и ви посакувам среќа на сите трудници да си родите живи и здрави бебчиња и да ви донесат многу радост.
    Јас ќе ве напуштам па се надевам ќе се дружиме за некоја година пак.:l::l:

На ivi1987, Fatalnata, Kiflicka05 и 27 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    Cestito,neka e ziva i zdrava,samo radosti da vi nosi!!!

На SelinaKyle му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Ова цел ден го чекам барем еден исти случај да слушнам какви се последиците дали има последици но ова ми даде голема надеж и верба за мојата кукла,Фала ти најмногу.

На ivi1987, Kiflicka05, Ninichka и 11 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.000
    Допаѓања:
    113.088
    @monik55 nisto be mila, jas veruvam preeska deka bliskava I nea ja potresov sto ja potsekam ali si vikam ti I te kako si poveke potresena pa eden dobar slucaj znaev deka ke ti gi olesni ovie momenti. Abe da go vidis devojchevo ke si reces e so natprirodna inteligencija :) I problem vo odnesuvanjeto I e samo sto e radoznala I mnoguuuuu pozitivna :)
    Se ke bide mila, no bliskava mi rece amino obavezno I ne e tolku rizik kako sto se zboruva, a zamisli ona pravela pred 10 god. Ova ona mi go rece I mi kaza na amniosintezata imala super rezultati.

На mdenkov, ♡BuBaLe♡ и flower30 им се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Duso moram da te prasam kade ke pravis amniociteza? Jas pravev vo sin mi mora da ti kazam deka ima rizik.Slicno e kako koga ti zemaatt krv od vena ke polezis 1h i potoa ke moras narednite denovi mnogu da miruvas mene mi dadia da pijam eritromicin od 500mg 24h pred intervencijata i potoa go piev uste 4-5 dena posle toa po 2 pati na den. Inaku mi ja pravese Marija Hadzi Lega i sum mnogu mnogu zadovolna od nea kako doktor.Inaku cekanjeto na rezultatite ubiva,jas gi cekav 3 nedeli....za na kraj da ima mali sansi deteto da se rodi so problemi no ete nisto ne e 100% sigurno za zal..no kakov e da e sin mi za nisto na svetot ne bi go menuvala :l:

Последна измена: 4 септември 2015
    На slobodka, MargaritaD^2 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    На ГАК мила ке правам непишува која докторка ке ми прави.

10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Aaaa bash mi e shto si pominala lesno i shto imash zdravo bebuvche. Neka ti e zhiva i zdrava sekogash,i samo srekja i uspesi da vi nosi <3

На SelinaKyle и MargaritaD^2 им се допаѓа ова.
  11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Devojki jas samo sto dojdov od doktor bev na pregled,i mn sum iznervirana mi rece nisko go nosam,deka bebeto ne mi mrda ubavo i deka matkata mi e so grcevi pa zatoa pravi problem za dvizenje na bebe,vo odnost na toa sto nisko go nosam mi rece deka moze porano da se otvoram.i glavata mi e tupan

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Се најубаво мамичке да е здраво и живо бебчето

13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    kojA nedela si? Ako smeta deka ima rizik zemi si patoloska, moja poznanicka taka go iznose do kraj so miruvanje od 7 mi mesec

14. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    На SelinaKyle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    @rakce89 Jas od 21 nedela mi kazaa deka e nisko,a segu sum od denes vlegov vo 30 nedela, em go nosam nisko i mi otkrija vo 21 nedela skraten cerviks ,od togas lezam ,ne rabotam nisto,odmaram pa dolzinata ja zacuvav ,bebeto si mrda iako e nisko ,ima denovi koga e poveke aktivno ,ima denovi koga ne e,dobro e se super napreduva,samo sto pritiska i se lezam od doma dva meseci nemam iskoceno,pijam mg 2×1,a stomakot mi raste nanapred deka e nisko,i znae kozata da me zaboluva od sto mi se optega,koja nedela si ? Poveke gledaj da odmaras ,ti dade li da pies nesto ?

16. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @eliii89 I jas pretezno odmaram. Da te prasam dali stanuvas da si napravis rucek, sadovi I sl. nesto polesmo I dali sedis vo polusednata polozba, potprena na pernica? Jas taka pravam, a obicno lezam na leva strana. Pozzzz :)

На tweety26, eliii89 и MilaP им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @blessed2 што направи со запекот, го реши ли проблемот?
    Јас деновиве имам многу болки во желудникот, како камен ми е горниот дел од стомакот! Сега пиев Ранитал па ќе видам до сабајле, ако не е подобро ќе одам на лекар.

18. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Stanuvam ,do wc,jadam,se razdvizuvam niz soba ako se ukocam od lezenje, lesno jadenje pravam, sadovi ne mijam nemozam da se vednam,inace ne peram ,ne cistam,nemozam da se navednam i strav mi e najveke posto mi bese 28 mm cerviksot uste vo 21 nedela,se pazev i sega e 30 mm,ne sedam od strav me pritiska nadole,a na kratko znam da se ispravam t.e vo polusednata polozba so pernici,lezam poveke na leva ama i na desna se vrtam mnogu me bolat kolkovi ako sum na edna samo,mnogu kratko i na grb lezam so svitkani noze,ne krevam tesko,se pazam kolku mozam,od Denes ja pocnav 30 nedela,ti koja nedela bese ? Pozz:)

На tweety26 и blessed2 им се допаѓа ова.
  19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Napi se kisela voda probaj,ladno mleko za zeludnik,a za zapek suvi slivi mnogu me proteruvaa,gi ima po prodavnici

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.000
    Допаѓања:
    113.088
    @♡BuBaLe♡ mila aj kazi mi koja e taa kniga mokta na potsvesta, avtor, izdavacka kuka???? Fala :)