Јас не пројдов баш лесно ама цела бременост не се замарав сеа дека се ближи ме фаќа страв треба психата да си ја средам ќе биде ние се идржуваме
И јас не се замарав ич ама сеа во 33та ме стигна ќе помине ајде тоа е може полесно ќе биде со второто
Истиот производител имаат и серија за трудници, мислам Prenalen беа, ама долго време не сум таму, не знам. Затоа реков да си прашаат во аптека. Ама во право си, се се дава.
И јас сум иста, мада и првиот пораѓај прелесно ми помина. А искрено и колку што цела бременост сум болна од малиов и ми е претешко, едвај чекам да сд породам да си го средам имунитетот страв не страв некако мора да излезе
Ме фаќа страв што го читав chatgpt имено се гледам некако бледа и бледи усни имам овие 2, 3 дена а вака ништо не чувствувам друго освен што како ненаспана сум. Болки си имам понекогаш доле така кога ќе се премести бебето. Chatgpt ми рече можно е да има одлепување на плацента имам закажано на преглед не оваа туку другата недела
Нормално е, јас работев по 8 саата на нога до 36та, имаше денови кога додека си одев накај дома толкав притисок осеќав што мислев дека ќе ми испадне бебето буквално. Јас инаку добив попуштени вени на вагината во бременоста кои придонесоа за таквиот притисок и болка, провери се да не имаш. Ама добар е цервикост, значи притисок осеќав веќе после 30та, на крај 3 дена со провокации во 40та недела не се отворав и со царски ме породија, така да нема никаде да оди бебе не се сеќирај.
Cestitki da se zdravi i zivi Kako se porodi prirodno ili carski, vo 35 nedela i koj den se porodi Koj doktor,dobro sto ne te prepratile na klinika za bliznaci znaat da prepratat i na klinika. Kolku dena veke se vo inkubator?
Те молам немој да читаш chatgpt. Не гуглај симптоми никогаш не излегло дека е нешто добро туку ти ги вади најлошите варијанти. Ако ти е шубе оди на клиника на дежурен ќе те видат и ќе ти кажат да се смириш. Јас сум бледа цело време мајка ми дури ме тера кармин да ставам да добијам боја нема врска тоа. Болките се нормални веќе тежи бебе, а и ако не се лажам со одлепување плацента оди и крварење. Не си замислувај не си стварај стрес за џабе. Мене еднаш така ме фати паника дека бебе не мрда и си отидов на клиника. Мислам дека срце ќе ме удреше од стрес. Оди на преглед не се мачи да чекаш до закажаното и те молам веќе да не читаш симптоми на интернет
Здраво девојки, Имам упат за испитување на крвна група и ддимери, но имам настинка со кашлица ( не примам никаква терапија освен домашни лекови) Дали треба да почекам да оздравам за да го направам ова испитување? До кога треба да се направи најкасно, прв пат ќе го правам? 28+2 сум денес. Благодарам
Здраво треба во четв да одам во амб 28 кое време да појдам? Др Ирена ми рече само четв амб28 па кое време се оди нз?
Само што ми се јавија од Авицена дека стигна резултатот од нифтито и фала му на бога се е супер и се е добро. Уххх колку ми олесна си се расплакав од среќа, не го отварам уште резултатот зошто сакам вечер со либето да си го дознаеме полот заедно.
Мислам дека треба да одложиш зашо може малку да ти се покачени од настинка сеа види во бременост нормално е да се покачени најдобро е со матичен да се исконсултираш и јас тој период сум правела ама мислам можеш и покасно
Здраво и тука да пишам не знам колку е активна темата за крвна слика. Правев крвна слика денес,знам дека холестерол и триглицериди може да се покачат во бременост,ама треба пак да се контролираат.Холестерол,22 недела ми е 8.3, триглецириди исто покачени.Дали некој имал слично искуство,кој знае колку ќе се качи холестеролот до крај,ќе одам овие денови кај матичниот со резултатите.
Обично се по 2 доктори едниот од 8:30 до 11:00 а другиот од 11:30 до 14:00. Како и е презимето утре треба да идам на ГАК ќе видам и ќе ти пишам
Јас одам секој месец така да мислам дека и да одложиш некој ден не е ништо страшно. За сигурно прашај го матичниот ќе ти каже.
Дали е нормална појава повррмено да се има дијареа во бременост? 3ти месец сум, откако прележав некој стомачен вирус пред 3 недели, столицата де ќе се среди дури до запек, де потоа дијареа. Јас како што си паничам не знам што да кажам...