Јас до второ тримесечие имав течна столица, па ме фати вирус па сега се оправи. Во првата бременост до последно имав и на пораѓај имав на секоја контракција
Би благодарам на одговорите. И уште едно прашање. Дли е задолжителен магнезиумот цела бременост? Матичниот рече само оние витамините да ги пијам, додека во првата бременост друг приватен доктор ми даде и магнезиум во цела бременост. Го прашав и ми рече јас одлучувам дали треба дали не треба, ама некако ми е шубе....
Па треба да е според мене, бо не е, сепак матката е мускул, ќе ти олеснува тебе, дури и дупла доза се пие, за да се опуштаат мускулите. Слободно пиј си.
Девојки ми треба ваше мислење. Денеска некако притисокот ми варира цел ден, прво 130/90 па потоа 125/85 пред 2 часа беше толку и сега последно 140/100 што е стварно многу дури се исплашив, да напоменам 14 недела сум и обично немам висок притисок но некогаш знае да дојде до 130/90, дали некоја од вас имала слична ситуација
Слична ситуација и јас имам моментално исто ми се движеше притисокот само јас сум веќе 38ма недела. Од пред една недела докторката каде што ќе се пораѓам ми вклучи таблети метилдопа ги пијам 3х1 и ми се одржува до 130/80 што и тоа ми е многу и тоа со терапија а цела бременост имав низок притисок
Нека ни е со помин, незнам дали е само привремено или што но глава ке ми прсне, и утре ако ми е вака ке идам до матичен
И јас испитував пошто сестрата најверојатно ја мрзело точно да пише што треба да испитам и само се исповадив од памет. Накај 12 ми беше холестерол не се сеќавам која недела некоја 25та или малце покасно. Бев и на ехо на срце и холтер носев и за притисок и за срце, се беше ок. Само стресот не беше ок. Муабетот ми е нормално е да се покачени, затоа и не се испитуваат во бременост.
И мене ми рече а зошто пиеш магнезиум не ти треба ама кога ќе почне да ме затега стомакот и да ми тежи и те како ми помага. Јас си го пијам секој ден.
Холестеролот учествува во градбата на клеточната мембрана на секоја клетка. А создаваш и растеш едно човече во тебе. И холестеролот треба за мн клетки да се создадат. Па телото создава и нови клетки и за тебе . И така.
Ме интересира за мокрачата до сеа цело време ми беше скоро безбојна а еве од вчера нешто потемна жолта а пијам исто количински вода ко и претходно сигурно литро ипол две..
Dobro e da se pie magnezium za matkata.Proveri vo vitaminite sto gi pies moze ima nekoja kolicina na magnezium,ama ako ne e dovolno moze treba dopolnitelno magnezium
Мене последниве две недели ми се доближуваат и ми се слошува. Во тој момент не успевам ни да измерам не фаќа апаратот и некое време еве денес 93 со 73 ќе дојде